Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ellopták a bérletét, anyázott az ellenőr

Olvasónk frissen vásárolt bérletét valaki ellopta a villamoson. Csak akkor vette észre, hogy nincs meg, amikor ellenőrrel találkozott a 7-es buszon. Hiába mondta, hogy most vett bérletet, hiába mutogatta a nyugtát amit a bérletről kapott, az ellenőr csak k*rvaanyázott és büntetni akart:

Kedves BKV-figyelő!

Olyan történetet írok meg nektek, amit ha a blogon olvasnék valószínűleg én sem hinnék el. Tegnap lejárt a bérletem, munkába indulás előtt vettem újat a Nyugati pályaudvaron. Igazolványszámot nem írtam rá, csak betettem a bérletigazolványba a régi elé és zsebre tettem. Felszálltam a Combinora, majd a Blaha Lujza téren a 7-es buszra.

109 Tovább

Vezetőfülkéhez csapta az ellenőr a BKV-t bojkottáló utast

Az utóbbi hetekben nagyon népszerű lett a bliccelés. A BKV szerint a válság miatt csökkent nagyot a bevétel, az interneten szerveződő kis társaságok szerint a bojkott miatt fogy kevesebb jegy és bérlet. Olvasónk is bérlet nélkül utazik mióta kiderült, a pénzét talicskán tolják ki az Akácfa utcából. Tegnap találkozott először ellenőrrel:

Tisztelt BKV-figyelő!

Körülbelül egy hónapja döntöttem úgy, hogy nem veszek se jegyet, se bérletet, bliccelni fogok a BKV-n. Elegem lett abból, hogy azt a pénzt, amit én költhetnék kajára, ruhára, akármire mások teljesen felesleges dolgokra költik el, nem láttam értelmét a bérletvásárlásnak, így a havi majd' 10 ezer forintot inkább magamra költöm.

457 Tovább

Jegyet vett és lyukasztott, mégis meg akarták büntetni

"Ez a jegy kétszer lett kezelve" -Mondták olvasónknak a BKV ellenőrei a Blaha Lujza téren. Ez csak azért érdekes, mert az utas az ellenőrzés előtt néhány perccel vette a jegyet az Örs vezér terén a jegypénztárban. Mivel nyugtát nem kapott a vásárlást nem tudja igazolni, ezért meg akarták büntetni. (Néhány napja sokan lehülyéztétek az éjszakai buszon nyugtáért harcoló utast. Valószínűleg ő is a hasonló helyzeteket szerette volna elkerülni).

Tisztelt BKV-figyelő!

Becsületes utas vagyok, minden hónapban megveszem a bérletet ami ebben a hónapban a szept. 4-én lejárt. Következett a hétvége, gondoltam majd hétfőn veszek bérletet sok időm reggel nem volt ezért a bérlet vásárlást délutánra halasztott, ezért vásároltam 9.35-kor egy vonaljegyet az Örs vezér téri bérletpénztárban. Mit sem sejtve lekezeltem a jegyet, utána pedig nyugodt lelkiismerettel elutaztam a Blaha Lujza térig.

184 Tovább

„Vagy megveszed a kib*szott jegyet vagy húzz a g*cibe...”

Olvasónk éjszakai buszon szeretett volna jegyet venni, mivel a Ferenciek terén lévő jegyautomata -ahogy azt megszokhattuk- nem üzemelt. A biztonság esetére nyugtát is szeretett volna kérni a jegyről (ki tudja, lehet hamis), de helyette minősíthetetlen hangnemet és ordibálást kapott:

Kedves BKV-figyelő!

Nem tudom írt-e már valaki hasonló dolog miatt, de engem nagyon felidegesített:

Éjszakai járaton (973-as) akartam utazni 2009. 09. 12-én 02: 20-kor. Mikor felszálltam, mondtam az ellenőrnek, hogy szeretnék a helyszínen venni jegyet, mivel az automata a Ferenciek terén lévő megállóban nem működött. Még a vétel lőtt jeleztem, hogy szeretnék nyugtát kapni a vásárlásról. Ezt az ellenőr megtagadta és két opciót vetett fel: vagy bemegyek az Akácfa utcai irodába hétfőn, és ott utólag kiállítanak áfás számlát vagy várok 2 órát az Astoriánál míg megjön a "főnök" és majd ő intézkedik. Szerintem ez nonszensz. Utánanéztem az áfatörvénynek. Idézem:

36 Tovább

Miért drágább a biztonsági őrtől vásárolt jegy?

Olvasónk elkövetett egy hatalmas hibát: jegyet szeretett volna venni az utazáshoz, de a Kisföldalatti általa használt állomásain nem kapott, csak 400 forintért. Az utasban felmerült a kérdés: Azért drágább a jegy, mert a BKV előbb bezárja a pénztárait, és rossz az automata? Miért az utas fizet többet, ha a BKV nem teljesít?

Tisztelt BKV-figyelő!

2009.08.23-án vasárnap történt velem az alábbi eset, ami szerintem érdekes kérdéseket vet fel:

Nap közben szándékoztam utazni a BKV M1 kisföldalatti vonalán a Bajza utcától a Deák Ferenc tér felé. Leérkezvén az állomásra szerettem volna jegyet vásárolni, de a jegyárusító bódé zárva volt. Az állomáson dolgozó ellenőr/biztonsági őrtől (nem néztem meg pontosan a titulusát) megérdeklődtem, hogy tudok-e jegyet vásárolni tőle. Pozitív választ kaptam, miszerint tőle tudok vásárolni NÉGYSZÁZ forinttért, illetve ha ez nem megfelelő (és már miért is lenne) átmehetek a szemben levő állomásra és ott megpróbálkozhatok az automatával, de csak akkor, ha fémpénzben tudok fizetni, mert az automata nem fogad el papír pénzt. 270 Ft-nyi aprópénz volt nálam, plusz késésben voltam és még az M3-as metróra is szerettem volna jegyet vásárolni.

55 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek