Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megint bohóckodnak a Kossuth téren

Aki ma 2-es villamossal akart eljutni a Jászai Mari térre, az jól megszívta, velem együtt. Tájékoztatás hiánya miatt Elfelejtettem, hogy ma a vértanúk emléknapját tartják a Kossuth téren, ezért kordonnal kellett körbezárni az egészet. Mint mindig, a BKV utasokat szívatták meg. Mindenkit fémdetektorral vizsgálnak át, aki be akart menni a megemlékezésre, rossz szemmel néznek azokra, aki fényképeznek. Tudják már ezek, hogyan kell megszívatni ezreket néhány hülye randalírozó miatt.A 2-es villamosra a metróépítés óta rájár a rúd. Nem elég, hogy félbeszakították egy olyan állomás építése miatt, ami nem is biztos, hogy megépül, megemlékezések, ünnepségek idején még a megmaradt részekből is elvesznek. Nem irigylem azokat, akiknek ezt a villamost kell használni naponta, munkába járáshoz, iskolába. Hihetetlen, hogy bárki fingik egyet a parlament előtt, kordonnal zárják körbe az egészet, és megszívatják az utasokat.Magam is megszívtam, várnom kellett majdnem több mint fél órát. Hogy lenyugtassam magam fényképezni kezdtem. Ezek a képek annyira jók lettek, hogy muszáj nektek is megnézni:)

28 Tovább

Két ügyben is nyomoz a rendőrség a BKV ellen

Nyomozás indult hűtlen kezelés és közérdekű adatok eltitkolása miatt a BKV ellen. Az eljárás a közlekedési társaság külsős cégekkel kötött szerződéseit érinti.

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a BKV-nál a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az ismeretlen feljelentő szerint a közlekedési vállalat külső cégekkel kötött szerződései nem teljesültek vagy az elvégzett munka nem állt arányban az azért kifizetett összeggel.

A rendőrség nem kívánt további részleteket közölni, sem arról, ki tette a feljelentést, sem arról, hogy a nyomozás összefügg-e az AAM Zrt. tanácsadói szerződéseivel. A Magyar Nemzet szombaton azt írta, hogy egyelőre az AAM Zrt., a Cemi Kft., illetve a Kornusz Kft. több százmillió forint értékű BKV-s szerződéseit vizsgálja a rendőrség.

A BKV felügyelőbizottsága számára készült korábbi előterjesztés szerint a közbeszerzési szabályok megsértése, hűtlen kezelés és számvitel rendjének megsértése is felvetődhet a BKV tanácsadói szerződései kapcsán. A közlekedési társaság összesen nyolc szerződést kötött az AAM Zrt.-vel, 2,5 milliárdos keretösszegben. Időközben az AAM és a BKV szerződést bontott.

 Közérdekű adatok eltitkolása miatt is nyomozást indított a rendőrség a BKV ellen, egy magánszemély feljelentése alapján. Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese annyit közölt: a rendőrség május 19-én rendelt el közérdekű adattal visszaélés vétségének megalapozott gyanúja miatt nyomozást, ismeretlen tettes ellen.

Az MTI más forrásból úgy tudja, a BKV az érintett szervezet; a magánszemély a közlekedési társaság 2005-2007 közötti bevételeiről és egyes szerződésekről érdeklődött a társaságnál, a megkeresésekre azonban nem kapott választ, ekkor fordult a nyomozóhatósághoz, a közérdekű adatok nyilvánosságára hivatkozva.

Index/MTI
9 Tovább

Metró-RendőrségUtána néztem a neten, de sehol nem találtam róla pontos információt. Van még? Ha nincs, miért szűnt meg? Jó volt? Jobb volt mint a jelenlegi ellenőrzős rendszer? Működött? Ezekre a kérdésekre keressük a választ!
24 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek