Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kiszállt a fülkéből, és segített feltenni a csomagokat

Olvasónk a 3-as villamos vonalán július 9-én egy szimpatikus villamosvezetővel találkozott. Amikor látta, hogy egy idősebb úr a villamosára nagy csomagokkal akar felszállni akkor kiszállt a fülkéjéből, elvette az úr csomagjait, és feltette a villamosra. Ilyen is van, az ilyen történeteket is tessék megírni:

Üdv!

Nem akartalak eddig a BKV szolgáltatásának minősíthetetlenségével vagy a biztonságiak visszaéléseivel fárasztani. Én mindkettő ellen a magam módján és lehetőségei szerint teszek, mert az, aki nem védi meg magát, nem is érdemli meg, hogy sértetlen maradjon. Ahelyett azonban, hogy unalmas lenne a BKV alkalmazottainak felkészültségéről vagy előzékenységéről olvasni, éppen ezek ellenkezői váltak szokásossá. Ezekért érzem kötelességemnek, hogy továbbítsak egy kellemes történetet.

15 Tovább

BKV-figyelő: Örökbefogadó nap az Illatos úton

Közel két éve járok minden nap a Soroksári úton, a Boráros tér és Perterzsébet között. Amikor eleinte erre jártam, és a busz elhaladt az Illatos út előtt, összeszorult a gyomrom. Tudtam, hogy odabent a menhelyen most is sok kutyus vár gazdára, szeretne egy második esélyt kapni, és sajnos nem kap mindegyikűk.

Az Illatos úti telepen most ismét teltház van. Ha nem sikerül a kutyák többségét örökbe adni, el kell altatni őket, helyhiány miatt. A telepen ezért örökbefogadó napot tartanak, augusztus 10-én, vasárnap.

Az örökbefogadott kutyák, a védőoltás és az országkódos mikrochip mellé a szponzorok jóvoltából nyakörvet, pórázt, ajándékcsomagot, ízesített féreghajtó tablettát, négyszeres védelmet nyújtó (bolha és kullancs ellen is védő) cseppet, az örökbefogadók pedig az Állati áruházba szóló ajándékutalványt kapnak ajándékba.

 

Ő is gazdát keres



Az Illatos úton (hivatalos nevén Ebrendészeti Telepen) jelenleg 94 férőhelyen helyezik el valamennyi, Budapest területén befogott vagy tulajdonosa által magára hagyott kutyát. Évente közel 3 000 állat kerül be a telepre ily módon. A befogott ebeket 2 hétig csak gazdáik vihetik haza, magukra hagyott társaik ellenben már leadásuk napján örökbe fogadhatók. Azokat az állatokat, akiket nem fogadnak örökbe és nem viszik további gondoskodásra állatvédő szervezetek, helyhiány miatt el kell altatni.

Az utóbbi néhány évben óriási munka indult a Telepen "raboskodó" kutyák örökbefogadási és ezzel életben maradási esélyeinek növelésére, melyben az Illatos úti dolgozók munkáját állatvédő szervezetek, állategészségügyi gyógyszereket forgalmazó vállalkozások segítették.

A BKV-figyelő is segíteni szeretne, ezért a népszerűségünket, és a blog látogatottságát kihasználva egy bannert helyzetük el a fejléc alatt, melyre rákattintva az ebtelep hivatalos weboldalára jutnak olvasóink. A weblapon minden fontos információt megtalálhattok az örökbefogadó napról, és a telepről.

Véleményünk szerint, ha egy kutyusnak sikerül családot találnunk, már megérte a banner kihelyezése. Az offtopicért minden olvasótól elnézést kérünk.

17 Tovább

Pirospont: a BKV telefonál

Sziasztok!

Egy óóóriási nagy piros pontot szeretnék adni a BKV ügyfélszolgálatának.

A Moszkva téren vettem észre, hogy nincsen nálam a diákom amiben benne volt a bérletem is. Szerencsére két barátom kisegített és tudtam jegyet venni. Hazaérve mégegyszer átkutattam mindenemet, hogy hátha... Gondolatban végigjártam a mai útvonalakat. Batyi, Déli, Moszkva tér, Margithíd,Árpádhíd okmányiroda, Margithíd, Moszkvatér. Gondoltam biztos az okmányirodában esett ki, holnap benézek hátha.

Este kilenc fele csörgött a telefonom. Egy nagyon kedves hangú hölgy kérdezte, hogy nem hagytam-e el véletlenül egy kék diákot benne egy március 9ig érvényes bérlettel. Mondom de. Merthogy leadták a Batyin és átvehetem a forgalmi irodában holnap. Nem tudtam, hogy hálálkodjam neki, mondta, hogy nem küldik el akkor az akácfa utcába hanem menjek be érte.

És szeretném megköszönni a 112-es busz egyik sofőrjének, hogy az esős borongós nap ellenére bemondta a megállók nevét, és mindig további kellemes napot kívánt nekünk. Mosolyt csalt az arcomra.
12 Tovább
12
»

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek