Olvasónk a 3-as villamos vonalán július 9-én egy szimpatikus villamosvezetővel találkozott. Amikor látta, hogy egy idősebb úr a villamosára nagy csomagokkal akar felszállni akkor kiszállt a fülkéjéből, elvette az úr csomagjait, és feltette a villamosra. Ilyen is van, az ilyen történeteket is tessék megírni:

Üdv!

Nem akartalak eddig a BKV szolgáltatásának minősíthetetlenségével vagy a biztonságiak visszaéléseivel fárasztani. Én mindkettő ellen a magam módján és lehetőségei szerint teszek, mert az, aki nem védi meg magát, nem is érdemli meg, hogy sértetlen maradjon. Ahelyett azonban, hogy unalmas lenne a BKV alkalmazottainak felkészültségéről vagy előzékenységéről olvasni, éppen ezek ellenkezői váltak szokásossá. Ezekért érzem kötelességemnek, hogy továbbítsak egy kellemes történetet.

Csütörtökön 17.20 környékén a 3-as villamoson utaztam az 1555-ös számú kocsiban. A Örs vezér téri megállóban háttal voltam az ajtónak, amikor azt láttam, hogy a vezető kiszáll a fülkéből. Látta, hogy egy rokkant idős férfi több csomaggal érkezik, ezért nem indult el a szabad jelzésre és maga szállt ki fölsegíteni az illetőt. Nos, lehet ezt így is. Figyelembe véve, hogy ezen a szakaszon a valaha volt jó menetrend a múlté és már meg sem éri megvenni a bérletet annak, aki ezt használja, legalább van még lelkes sofőr. Ha nem büntetik meg, amiért kiszállt a vezetőfülkéből talán a továbbiakban is képes lesz emberibb viselkedésre, mint főnökei többsége.

Jó munkát!

ba