Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így ömlik ki a pénz a BKV székház ablakán

Elek nevű olvasónk ma az Akácfa utcai BKV-székház előtt járt. Az épület előtt sétálva arra lett figyelmes, hogy az ablakokon új "Szalainés" húsz- és "Hagyós" ötezresek folynak ki. A következőket írta nekünk:

Kedves BKV-figyelő!

Az Akácfa utcai BKV épület előtt jöttem el ma, és azt láttam, hogy valakik egy csomó pénzt ragasztottak az ablakhoz, mintha onnan folyna ki. A pénzeken BKV-s gázos arcok vannak, meg cuccok, gondolom amikre költötték a pénzt. Remélem még holnap ott lesz, és az öltönyös urak is láthatják:)

Üdv és további jó blogolást! Elek

A remekmű megalkotója a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Weblapjukról letölthetők az új bankók. Nyomtassátok ki őket, és fizessetek velük a BKV jegypénztáraiban!

33 Tovább

Szalainé előzetesben, de vajon hol vannak a többiek?

Egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a Pesti Központi Kerületi Bíróság szombat délelőtt Budapesten Sz.-né Sz. Eleonórát, a BKV volt humánpolitikai igazgatóját. A BKV szerdán őrizetbe vett volt humánpolitikai igazgatójának előzetes letartóztatását különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények miatt  indítványozta a Fővárosi Főügyészség. Az ügyészség szerint azért van szükség a letartóztatásra, mert feltételezhető, ha szabadon engednék a gyanúsítottat, a még teljesen fel nem derített ügyeknél megnehezítené a bizonyítást. Sz-né az őrizetbe vétele után kilencoldalas vallomást tett, amelyben válaszolt a nyomozók kérdéseire, de a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panasszal élt.

De vajon hol vannak a többiek? Hol van a többi bűnöző, aki az elmúlt 20 évben a ma letartóztatott bábúhoz hasonlóan szétlopta a BKV-t? Egy pillanatig se higgyétek el, hogy Szalainé a BKV-tól ellopott pénzt magának utalta. Bőven jutott abból a többi vezetőnek, de még politikusnak is. Látszatintézkedések helyett, miért nem kattant rajuk is a bilincs?

290 Tovább

Előállították Szalainé Szilágyi Eleonórát

Házkutatást tartott Szalainé Szilágyi Eleonóra lakásán és elő is állította a BKV volt humánpolitikai igazgatóját a rendőrség. A gyanú szerint Szalainé csalt, amikor 86 millió forint végkielégítés és nagyjából 10 millió forint egyébb jutattás felvétele után is havi átlag 2,5 millióért tovább dolgozott a BKV-nál.

Házkutatást tartott Szalainé Szilágyi Eleonóra lakásán és előállította a BKV volt humánpolitikai igazgatóját a rendőrség. Különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával hallgatták ki.

56 Tovább

Káoszba fullad a BKV botránysorozata, Hagyó és Kocsis is ártatlan

A főváros gazdasági bizottsága nem váltotta le a BKV vezetését, mint ahogyan hétfőn a BKV felügyelőbizottsága sem döntött személyi kérdésekről. Eközben újabb botrány robbant ki Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szóvivője körül, akit azonnal elbocsátottak. Összegezve a fejleményeket jelenleg úgy tűnik, a Hagyó-Kocsis háborúban a főpolgármester-helyettes fogja a rövidebbet húzni.

A keddre bejelentett egyeztetések és sajtótájékoztatók közepette újabb botrány robbant ki a BKV és a fővárosi vezetés körül: az Index információi szerint mindeddig a közlekedési vállalatnál állt alkalmazásban Horváth Éva, aki egyben Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes szóvivője is.

Horváth Éva szerint a közlekedési vállalat mostani vezérigazgatójával kötött megállapodás alapján maradhatott meg eddig a BKV-nál. A szóvivő 300 ezer forintos havi fizetése mellett 10 millió forint prémiumot kapott az Index információi szerint.

28 Tovább

Szalainé csak kétmillióval keresett kevesebbet, mint az amerikai elnök

A neten napok óta kering egy levél, aminek írója összehasonlította, hogy mennyit keresnek a különböző állami vállalatok vezetői, és a nemzeti bankok elnökei nálunk és az államokban. Ebből kiderül, hogy a magyar, rosszabbul dolgozó vezetők többet kapnak, mint amerikai kollégáik, és azt is megtudhatjuk, hogy Obama alig 40 százalékkal keres többet, mint egyes vezetők a közlekedési vállalatnál. (Ha összehasonlítjuk a két munkát, azt is mondhatnánk, hogy kevesebbet keres).

Az, hogy a Magyar Nemzeti Bank elnöke háromszor többet keres, mint a Federal Reserve elnöke, az Magyarországon teljesen normális dolognak számit. De, hogy a BKV menedzsmentjének egyik tagja 100 millió Ft végkielégitést kapjon, az azért már túlzás. Nem kicsit, nagyon! Egyébként a kalkuláció alapja az a havi 4 azaz négy millió forintos jövedelem volt, ami a fizetésből és más juttatásokból jött össze.

Gondoltam egy merészet és utána néztem, vajon Amerikában mennyit keresnek az állami vállalatok menedzserei, ezen belül is a személyzeti osztály (Human Resources) vezetői, különös tekintettel a közlekedési vállalatokra.( Public Transportation). Itt most mindenki vegyen egy mély levegőt, mert később nem fog kapni, az biztos!

118 Tovább
«
12

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek