Házkutatást tartott Szalainé Szilágyi Eleonóra lakásán és elő is állította a BKV volt humánpolitikai igazgatóját a rendőrség. A gyanú szerint Szalainé csalt, amikor 86 millió forint végkielégítés és nagyjából 10 millió forint egyébb jutattás felvétele után is havi átlag 2,5 millióért tovább dolgozott a BKV-nál.

Házkutatást tartott Szalainé Szilágyi Eleonóra lakásán és előállította a BKV volt humánpolitikai igazgatóját a rendőrség. Különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával hallgatták ki.

Szalainé emlékezetes körülmények között úgy vett fel 86 millió forintos végkielégítést és 10 millió forintnyi egyébb juttatást a BKV-tól, hogy valójában maradt a cégnél - 1,2 millió forintos havi fizetéssel és 120 százalékos prémiummal. A rendőrség szerint a végkielégítés kifizetése több pénzügyi, illetve munkajogi szabályba ütközött, az összeg utalványozására Szalainénak nem volt jogosultsága.

Szalainé végül pár hónappal később ténylegesen is távozott a posztról, feladatait azután ideiglenesen Sziebert György, a cég volt jogi igazgatója látta el. Sziebertet decemberben tartóztatta le a rendőrség korrupció gyanújával.

A nyomozás során a rendőrség 54,1 millió forintot zárolt Szalainé bankszámláján.

A rendőrség tájékoztatása szerint a napokban további gyanúsítotti meghallgatások várhatóak az ügyben.

(MTI, Index)