Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rálőtt egy utas a 276E busz vezetőjére

Első információink szerint gázpisztolyt fogott a garázsba közlekedő 276E autóbusz vezetőjére egy utas szerda délelőtt a cinkotai buszgarázs előtt. A fegyver azután került elő, hogy a járművezető bemondta, hogy a végállomás következik.

A Facebook oldalunkon mások által közzétett, meg nem erősített információk szerint, az utas a gázpisztolyt a jegykiadó-nyíláson keresztül fogta rá a buszvezetőre, mások úgy tudják, hogy a busz mellett állva, a busz ajtajában lőtt a férfi. Az illetőt a garázs portájánál lévő biztonsági őröknek sikerült leteperniük, akik rendőri erősítést hívtak, -írta Facebook lapunkon Albert Tibor, egykori cinkotás sofőr. Úgy tudjuk, hogy a buszvezető üzemi baleset miatt jelenleg táppénzen van.

Az esettel kapcsolatban az MTI megkereste a BKV fődiszpécserét. Mezei László szerint az utas egyelőre ismeretlen okból fogta rá a gázpisztolyt a sofőrre. Az eset a garázsba tartó buszon történt, amikor már nem voltak mások a járművön. A buszsofőrre két méterről lőttek rá, de nem sérült meg. A támadót a rendőrség előállította.

A BRFK az [origo] kérdésére azt közölte, hogy az eset valóban délelőtt történt, miután a vezető és egy utas szóváltásba keveredett. Ezután az utas egy gázriasztó-fegyverrel egy lövést adott le, de személyi sérülés nem történt. A XVII. kerületi járőrök a helyszínen elfogták a támadót, és előállították, majd "felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett megalapozott gyanúja" miatt indítottak ellene eljárást.

Alig két hete az Astoria metróállomás személyzetére támadt rá egy bedrogozott férfi. Három embert megsebesített, megrongálta a jegyautomatát, betörte több kirakat és a jegypénztár ablakát, majd több lyukasztót is kitépett a helyéről. Az ott történtekről itt olvashatsz bővebben.

Kövess minket a Facebookon!

6 Tovább

„Profi” terroristák fenyegetik a BKV-t

A sztrájk első és harmadik napján is robbantással fenyegették meg a BKV-t. A magát BA-S-nak hívó szervezet e-mailben küldi el fenyegetését. A levelet csak a BKV-nak és blogunknak küldi el.

Az első levelet 11-én éjszaka kaptuk. Akkor –mivel nem tudtuk, hogy a BKV olvassa-e- kötelességemnek éreztem, hogy jelezzem a fenyegetést, ezért a levelet továbbítottam a rendőrségnek, és egy rövid szöveges üzenetben ezt jeleztem is nekik. Megkapták, a BKV is intézkedett, az érintett garázsokat, kocsiszíneket átvizsgálták.

A második levél tegnap éjszaka jött egy másik címről, ugyan azzal a névvel, ám ezt csak ma reggel tudtam elolvasni. A rendőrséget a BKV értesítette, a tűzszerészek ma a metrót vizsgálták át. Idézek a levélből, figyeljétek a dátumot:

Felhívjuk a BKV felsővezetői és dolgozói figyelmét, hogy a Január 13.-i napon, a BKV sztrájk harmadik napján, csütörtökön: - 6:30 és 8:30 között az alábbi helyek valamelyikén várható robbantás:

Batthyány tér, metróállomás, Déli pályaudvar metróállomás és Máv-állomás területe, Blaha Lujza tér, metróállomás, Klinikák metróállomás, Arany János utca metróállomás, Dózsa György út metróállomás és az említett állomások közeli alagútszakaszok.

A fenyegetés a BKV-sztrájk (És a kapcsolódó MÁV-szolidaritás) azonnali felfüggesztéséig fennáll.

Igen… Terroristáink annyira profik, hogy maguk se tudják, mikor szeretnének robbantani. Január 13 az mindenhol szerda, csütörtök pedig 14-e.

Szép dolog egyébként, hogy megpróbálnak fellépni a sztrájk ellen, de talán nem így kellene. Mi értelme van annak, hogy a sztrájk alatt is megbízhatóan működő metrót is leállítják? Ezek tényleg „profi” terroristák.

101 Tovább

Közterületen fotózott, lefejelte a biztonsági őr

Olvasónk és barátja október 15-én éjszaka a Nagyvárad téri aluljáróban készített egy fotót. Ennek az ott tartózkodó biztonsági őrök annyira nem örültek, hogy mindkét srácot lefogták, egyiküket le is fejelték. A biztonsági őröknek valószínűleg az nem tetszett, hogy a képen ők is helyet kaptak. Én sem örülnék, ha lefényképezneénk, de a problémát valószínűleg nem verekedéssel, hanem egy "Kérlek töröld ki a képet" mondattal intézném el.

Tisztelt BKV-figyelő!

Bekerültem azon BKV utasok sorába, akik leírhatják, hogy ha nem velem történik meg, nem hiszem el. Ha minden igaz, kapsz még egy levelet erről az esetről, azért megosztanám a saját szemszögemből is. Október 15-én éjszaka két barátom és én leszálltunk a metróról a Nagyvárad térnél.

A lépcsőn felérve az aluljáróba, érdekes látvány tárult elénk. Legalább negyven ellenőr (biztonsági őr?) ácsorgott ott, szinte meg is telt velük az egész. Ezt egyik társam sajnálatos módon meg akarta örökíteni mobiltelefonjával. Mi előtte mentünk. Haladtunk a feljáró felé, hátrafordulva látom, hogy néhányan a sok közül elkezdték ütlegelni őt, felkenték a falra, stb.

61 Tovább

Megütötte a villamosvezetőt, majd elővett egy kést

Nem arra ment a villamos, amerre ő szerette volna, ezért támadt rá egy férfi a 28-as villamos vezetőjére még szombaton. Az utas háromszor megütötte a járművezető hölgyet, majd egy kést vett elő. A helyszínelésre érkező forgalmi tiszt éppen korházból jött, ahol egy szintén szombaton megvert jegyellenőrrel találkozott:

Tisztelt BKV-figyelő!

Újabb villamosvezetőt ért támadás, ezúttal a 28-as villamos Kozma utcai végállomásán, tegnap, azaz szombat délelőtt. A támadó nehezményezte, hogy nem viszi ki a villamos az Izraelita temetőhöz, a villamosvezető hölgyet háromszor megütötte, majd elővett egy kést. A kolléganő bemenekült a tartózkodóba, ezután az "úriember" távozott.

Rendőrségi feljelentés történt, és délután a leírás alapján egy kolléga felismerte a támadót, akit az Ónodi utcánál a rendőrök le is szedtek a villamosról. Érdekes, hogy a délelőtti helyszínelésre kiérkező forgalmi tiszt éppen egy kórházból jött, mert egy ellenőrt az Astoriánál megvertek.

94 Tovább

Öt ellenőr támadt rá az iskolás gyerekre

Volt bérlete, mégis megbüntették azt a kislányt aki szeptember 24-én reggel a 14-es villamossal utazott az iskolába. A villamosra 5 ellenőr szállt fel akik egyből lecsaptak a kislányra akinek egyébként érvényes bérlete volt. Beletúrtak a táskájába, elvették az ellenőrzőjét is. A lány édesanyja a következő panasszal fordult a BKV-hoz:

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

A mai napon lányomat a 14-es villamos vonalán ellenőreik jogtalanul megbüntették, így kifogást emelek az alábbi indokokkal.

Ellenőrük megszegte a BKV Zrt. szabályait, mivel gyermekemnek nem adott esélyt szabályszerű utazásának igazolására, ezen túlmenően nem ajánlotta fel számára a helyszíni pótfizetés lehetőségét sem, mely tények felvetik a rosszindulatú eljárás gyanúját.

Kollegáik Káposztásmegyeren történt eljárása a következő volt:

Ellenőreik csoportosan (5 fő) szálltak fel reggel a villamosra, ahol kiszúrásos alapon csak a lányomat büntették meg az adott szerelvényben oly módon, hogy egyik ellenőrük a lábához ért figyelemfelkeltő szándékkal ahelyett, hogy hozzá szólt volna. Ez számomra felveti a zaklatás gyanúját, mivel feltételezem, az ellenőrzés megkezdésének helyes módjaként nem a testi érintkezést tekintik Önök sem.

326 Tovább
«
12

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek