Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ellenőr juttatta vissza az elhagyott mobiltelefont

Olvasónk szombaton a 16-os buszon elhagyta a mobiltelefonját. Már szinte lemondott róla, de legnagyobb szerencséjére a BKK 153-es számú ellenőre megtalálta a készüléket, és visszajuttatta neki.

Tisztelt BKV!

Szombaton ( jún. 16.) elhagytam a mobilomat a 16-os buszon, és szinte már lemondtam róla. Szerencsére a 153-as ellenőr megtalálta, és visszajuttatta nekem.

Szeretném megköszönni a 153-as ellenőr munkáját. Nem gondoltam volna hogy visszakapom a telefonomat!

Köszönettel: M. Tímea

0 Tovább

A nagy sporttáska nem, csak a viszonylattábla zavarja a kilátást

Emlékeztek a sztrájk előtti partizánakciót bemutató Index videóra? Bartha Pál szakszervezeti vezető a riporter azon kérdésére, hogy a rossz kijelzős buszok elejére miért nem tesznek táblát azt mondta, hogy nem lehet, tiltja a rendelet, tilos és balesetveszélyes, mert látótérben van. Vajon a lenti képen, Bartha úr szerint nincs látótérben az a nagy sporttáska? És vajon a mobiltelefonálásra mit mond a rendelet? Megvan a pénz, most már semmilyen szabály nem számít. Kép alatt olvasónk levele:

80 Tovább

Megtarthatja a talált mobiltelefont a buszvezető?

Múlt héten mindenki természetesnek vette, hogy egy buszvezető a talált mobiltelefont visszaadta a tulajdonosának. Olvasónk lánya tegnap reggel a 169E buszon hagyta el a telefonját, amit egy utas megtalált, és leadott a vezetőnek. A mobil ezután eltűnt. A buszvezető azt mondta, odaadta egy idegennek, aki azt állította, elviszi az iskolába. Olvasónk szerint a buszvezető tette el a telefont. (Szerinted tényleg a buszvezető tette el a telefont? A levél végén szavazz!)

Tisztelt BKV-figyelő!
 
A lányom 2010.01.26-án reggel iskolába menet elvesztette a telefonját a 169E buszon. (rendszáma BPI-996). Egy kedves utas megtalálta és átadta a buszvezetőnek. Ezután a telefon eltűnt! A vezető azt állítja, hogy a buszon oda ment hozzá egy férfi aki azt mondta, hogy ő tudja hol az iskola és elviszi oda. Csak az a baj, hogy Pécelen nem egy iskola van!

A buszvezető  oda adta egy teljesen ismeretlennek  embernek a telefont. Akit nem ellenőrzött le, nem kért tőle semmilyen iratot. Szolgálatszegést követett el mert neki  senkinek sem szabadott volna átadni csak kizárólag hivatalos úton. Nekem több tízezer forint lett a károm. Ők meg majd kivizsgálják közölték. Ami hónapokba is bele telik. Vajon lesz felelőse ennek az ügynek?
 
Felháborító! Hová tűnik a talált tárgy? Ha jó a tárgy akkor a buszvezető megtartja?

92 Tovább

Visszaadta az elhagyott telefont a buszvezető

Mariann lányának a zsebéből kicsúszott a mobiltelefon a 34-es buszon, és ezt csak később vette észre. Egy barátnője telefonjáról megcsörgette a számot, és meglepetésére a buszvezető szólt bele, akitől később visszakapta a készüléket. Jó látni, hogy ilyen rendes emberek is vannak még:

Kedves BKV-figyelő!

17 éves lányom minden második héten iskolába megy, cukrászatot tanulni. Békásmegyeren lakunk, az Ecseri útra kell mennie, ezért a legrövidebb út 34-es busszal átmenni az Árpád híd másik oldalára, majd metróra szállni. Mint minden tini lány, ő is telefonál buszon, utcán, metrón, szóval mindenhol.

A 34-es buszon is használta a mobilját, majd betette a kabátja zsebébe. Onnan természetesen kiesett az ülésre, ahol ült. Árpád híd pesti oldalán leszállt, majd indult a metróhoz, és kereste a telefonját, amit nem talált. Barátnője készülékéről megcsörgette a sajátját, és csodálkozva hallotta, hogy valaki beleszól a vonal másik végén. Kiderült, hogy a busz sofőrje megtalálta a telefont. Lányom rohanva indult vissza a buszhoz, végig vonalban maradva a sofőrrel, aki megjegyezte, hogy már indulnia kellene, de siessen, megvárja!

Így a telefon K. Mihály buszsofőrnek köszönhetően megkerült, lányom nagy örömére.

Köszönettel: F. Mariann

31 Tovább

Veszélyes dolog-e vezetés közben SMS-t írni?

Balesetveszélyes-e, ha egy járművezető vezetés (kanyarodás közben) az út helyett a mobiltelefonját nézi és SMS-t ír? Ezt szeretné megtudni olvasónk is, aki a következő levelet küldte a BKV-nak:

Tisztelt BKV Ügyfélszolgálat, BKV Figyelő blog!

Múlt hét pénteken utaztam az önök egyik buszjáratával a Kosztolányi Dezső tértől a Hollókő utcáig, de a buszvezető a Vincellér utcánál úgy érezte, hogy neki menet közben, sőt, kanyarodás közben muszáj SMS-eznie valakivel.

114 Tovább
«
123

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek