Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megint rossz a Combino ajtaja?

Nem volt szerencséje annak, aki vasárnap a Combino villamost választotta, ahogyan azt többen is tették. Bizonyára féltik a klíma hideg levegőjét, ezért nyitják alig 10 cm-re a villamos ajtaját. Szerencsére így nehezebben szökik ki a hideg, viszont leszállni is nehézkesebb ezen a kis résen.


Sziasztok!

Ezt a kis videót az elmúlt vasárnap sikerült "elkövetnem", mikor is remek, ultra sokmilliárdos villamosunkkal Oktogon-Boráros vonalon utaztam. Szerencsém, hogy pont e két megállóban másik oldalon nyílik az ajtó,így nekem nem kellett(mint ahogy utastársaim tették) se nekiállnom feszegetni(ekkor sem nyílt ki), sem a beáramló embertömeggel szemben dzsungelharcosként lehadakoznom magam egy másik ajtónál... Csupán csak állni, és gondolkodni...Klassz új villamosaink vannak (Egy biztos, ha minden ajtó így nyilna, és csak egy rendesen, megoldott lenne a légkondis probléma, a rengeteg kiáramló hideg, és beáramló meleg levegő...).... :)

ME
42 Tovább

Megnéztük az épülő 4-es metrót

A BKV-figyelő lassan egy éves lesz. Ebből az alkalomból egy találkozót szerveztünk melyre a blog rendszeres olvasóit és hozzászólóit hívtuk meg. A találkozót első alkalommal a Hungária kocsiszínbe szerveztük. Sajnos a BKV a megkeresésre nem válaszolt, pedig a találkozón egy Combino villamost is kitakarítottunk volna.

A második szervezéskor a DBR Metrót kerestem meg egy olyan kéréssel, melyre még nem volt példa. Szerettünk volna lemenni a Kelenföldi állomás területére, onnan pedig elgyalogolni a Tétényi útra, a már elkészült 4-es metró alagúton keresztül. Meglepetésemre nem kaptam elutasító választ, a sajtóreferens mindent megtett értünk, sajnos a kivitelezőnek nem volt megfelelő a választott időpont és a helyszín így erről is le kellett tennünk egy időre.

A sajtóreferens egy hete keresett meg, hogy ezen a héten pénteken és szombaton nyílt napot tartanak, ha van kedvünk menjünk el, szerveznek egy külön csoportot nekünk, ezt amolyan ideiglenes megoldásként ajánlotta fel. Természetesen elfogadtuk a meghívást, így szombaton 14:00-kor a Bocskai úton a mélybe merültünk, hogy megnézzük hogyan haladnak a munkával. Akkora szerencsénk volt, hogy az egyik fúrópajzs még az állomáson volt, a karbantartást végezték rajta, így a vakondot is teljes pompájában megcsodálhattuk. Sajnos a meghívást többen az utolsó pillanatban visszamondták, de remélem, hogy azoknak, akik ott voltak felejthetetlen élményekkel lettek gazdagabbak.



A bejáratnál figyelmeztettek mindenkit, hogy fényképezni lehet, de senki nem oszthatja meg az interneten, kivétel a sajtó munkatársai. RosszQtya állandó kommentelőnk ezt így kommentálta: "Majd feltöltjük a BKV-figyelőre!" :) Szerencsére sajtóként vettünk részt az eseményen, így az indafotó segítségével meg tudjuk mutatni nektek, hogy mit láttunk:


A képeket az indafotó segítségével nézheted meg. Amennyiben neked ezen szöveg fölött nem jelennek meg képek, kattints ide!

Látható a képeken egy ideiglenes vágány is, melyen egy vonat szállítja a törmeléket az Etele térre (Kelenföldi pu.). A fényképezés során nagy robaj hallatszott az alagútból, melyet én az "Itt jön valami" mondattal kommentáltam, ezután többen megszólaltak: "Az első metró!" :) Később mindenkit letereltek a vágányok mellé, mert felbukkant az alagútban a törmelékszállító vonat (a munkálatok a látogatás idején is zajlottak).

A videók egy részét telefonnal készítettem, így minőségük nem a legjobb, de talán egy kicsit visszaadhat abból, amit láttunk:)


A Bocskai úti állomás:




A fúrópajzs:


77 Tovább

Sztrájktöréstől a forgalomszervezésig

Mai nap az Index „sztrájkos” videóiból láthattok egy összeállítást. Forgalomszervezéstől a sztrájktörésig.


Sztrájktörés a Hungária kocsiszínben



 

Bárcsak minden nap sztrájk lenne



 

Nincsen tömegközlekedés mégis szervezik





46 Tovább

Családias közlekedés

 
Szerda este utaztam az 18-as villamoson egy kicsit túlszolizott családdal, akik egy kicsit furcsán értelmezték közösségi közlekedés fogalmát, mely már-már családias hangulatú lett.

Jómagam a Bocskai úton szálltam fel a villamosra, és már ekkor megfigyeltem, hogy apuka a kisfia fejét lógatja ki az ablakon, és azt kiabálja neki: „Kell neked szabadság!”. Kicsit sem balesetveszélyes, gondoltam magamba. Sajnos a telefon hiába volt készenlétbe, nem akarta kilógatni a gyereket ismét, de amit ez után láttam, jobban kicsapta a biztosítékot.


Anyukánál volt még egy poronty, aki sírni kezdett, mert éhes volt. A kedves anyuka, előkapta a bal mellét az utasok között, és szoptatni kezdte a gyereket, az utasok között, a villamoson. Bár a videón ez sem teljesen látszik mégis kivehető. Ezt követően kiabálás, veszekedés, le sem szarják, nem is érdekli őket, hogy rajtuk kívül még néhányan utazni szeretnénk.

Az ilyen embereket sajnos sosem vonják felelősségre, potenciális bűnözőket nevelnek sajnos. A „jó” példa minden esetre előttük van. A buszon ülő két –látszólag német- turistának jó kis országimázs volt az utazás.

A családdal a leszállást követően beszélgetni kezdtem, majd megkérdeztem, hogy beszámolhatok-e a kis utazásomról és az élményeimről, ha lennének videóim feltehetném-e az internetre. Nem egyértelmű, de igenlő választ kaptam (bár szerintem az internet szónál elakadtak:))
 
169 Tovább

Takarításból ismét elégtelen

A kérdésem csak annyi lenne, hogy mennyibe tellett volna a 19-77 számú autóbuszt a szerelést követően kitakarítani? A szereléskor vélhetően felnyitották a csuklórészt, ahonnan a padlóra rozsda és olaj került. Utóbbit az utasok sikeresen végigkenték a padlón, így az egész utastérbe jutott belőle.

15 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek