Fotók: Mihádák Zoltán

19:53 - A 3-as metró már a teljes vonalon közlekedik, azonban a szerelvények a Forgách utcai állomáson nem állnak meg.

19:31 - Rendkívüli vizsgálatot kezdeményezett Tarlós István a keddi metrótűz részleteinek feltárására. A főpolgármester Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatóját kérte fel, hogy utasítsa a BKV vezérigazgatóját az eset körülményeinek teljeskörű kivizsgálására.

18:00
- Egy kocsi teljesen, egy pedig részben kiégett azon a szerelvényen, ami ma délután gyulladt ki az Árpád hídnál az alagútban. A kiégett kocsikról ide kattintva nézhetsz meg képeket.

14:08 - A tűzoltóság szóvivője elmondta azt is, hogy egyetlen utas sem sérült meg, azonban két BKV-dolgozót légzőálarcban hoztak ki a területről. Kisdi szerint mintegy 60-70 tűzoltó vesz részt a munkában. Az Árpád hídi aluljárót kiürítették, a rendőrség biztosítja a helyszínt - tudtuk meg a BRFK sajtóügyeletesétől.

14:05 - Mint azt korábban írtuk, kigyulladt egy utasokat nem szállító metrószerelvény az Árpád híd és a Forgách utca között. A tűzoltók már eloltották a tüzet, az utómunkát azonban nehezíti az alagútban lévő sűrű fekete füst. A tűzoltók két BKV-dolgozót légzőálarcban hoztak ki.

13:51 - A Független Hírügynökség információi szerint a tűzoltók az erős füstben nem találták a metrókocsit. Sérültről nincs hír. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet.

14:00 - A tűzoltók már oltják a 3-as metró vonalán kigyulladt szerelvényt – közölte Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője.

13:47 - A BKV fődiszpécsere az [origo]-nak azt mondta, hogy az Árpád-hídnál az alagútban füstöl egy szerelvény a 3-as metró vonalán. Az utasokat Lehel tér és Újpest központ között buszok viszik. A fődiszpécser hozzátette, hogy a füstölő szerelvény üresen közlekedett, nem voltak rajta utasok.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság szóvivője az Index kérdésére megerősítette, hogy az egyik szerelvény füstöl, de részleteket későbbre ígért. Újpest-Központ és a Lehel tér között pótlóbuszok viszik az utasokat, közölte honlapján a BKV.

Róbert Károly körút (Pest felé)

13:40 - Kigyulladt és füstöl a 3-as metró egyik szerelvénye az Árpád hídi metróállomásnál. Az állomást kiürítik, az alagútban állítólag egy metrószerelvény is elakadt. A tűzoltók nagy erőkkel jelentek meg a metróállomásnál, adta hírül a Független Hírügynökség.