Sajnos egyre kevesebb olyan utas van, aki rászól a rongálókra, a hangoskodókra. Olvasónk mégis találkozott egy ilyen. Egy roma nő szólt rá a csepeli HÉV-en állatkodó fiatalokra, akik ezután csendben utaztak:

Tisztelt BKV-figyelő és Utastársaim!

Rengeteg cikk és hozzászólás kering olyan dolgokról, hogy sok olyan ember veszi igénybe a BKV szolgáltatásait akik nem méltóak rá. Ez a tény sajnos a mai napon ismét bebizonyosodott.

Rokonomhoz látogattam el Csepelre és erre a legalkalmasabb eszköznek a hév bizonyult. sajnos hamar rá kellett jönnöm, hogy igen rosszul választottam. A Boráros téren szálltam fel és egészen a végállomásig mentem vele. Indulás előtt nem sokkal egy cigány srác és nője szállt fel és leültek nem messze tőlem egy ülésre. Tudom hülyén hangzik, de szamár bőgés hangokat adtak ki mindketten egész út alatt igen hangosan. Én egy könyvet olvastam és sajnos nem tudtam a tárgyra figyelni olyan hangosan óbégattak.

Szent Imre tér előtti megállóban egy 40 év körüli Hölgy vette a fáradtságot és letorkollta az elfajzott párt, hogy mégis mit gondolnak. Erre a srác megfenyegette, hogy megveri. A nő ahelyett, hogy meghátrált volna csak hívta a gyereket, hogy legyen büszke magára és verjen meg egy nőt. Mint kiderült a Nő is magát romának vallotta és e szavakat hangoztatta: "Én szégyellem magamat, hogy a magadfajták miatt jogosan van felháborodva ránk minden ember" Erre a 2 "szamár", -mert ilyen hangokat óbégattak- bekussoltak és egészen végig kussban utaztak.  Hihetetlen, hogy ha állatnak hiszi magát 2 ilyen szemét ember akkor nem az állatkertben mutogatja magát, hanem más emberek nyugalmát zavarják az utazásban.

Ez úton köszönöm a Hölgynek, hogy kiállt az utasok védelmében.

István