Sajnos sok jót eddig nem olvashattatok a BKV orkjairól biztonsági őreiről itt a blogon. Ez azért van, mert a sok negatív bejegyzés mellett eltörpült az a kevés jó, amit eddig publikáltam. Tegnap viszont landolt egy e-mail a levelesládámban, ami az összes eddigit üti. Őrünk nem nézte karba tett kézzel, ahogy az anyuka egyedül két gyermekével és a babakocsijával alámerül a Blahánál. Odament hozzá, megragadta az egyik gyereket, és lekísérte őket a lépcsőn, ráadásul még játszott is a gyerekkel. Kérem, Kocsis István idei prémiumát ajánlja fel az őrnek:) A levelet a kép alatt találod.

Kedves Figyelő!

Szeretnék megosztani veletek egy nem szokványos, ellenben kifejezetten pozitív esetet, amelynek szemtanúja voltam. Mai napon (2009.03.25.) kora délután, negyed 3 körül értem a Blaha Lujza térre, és indultam lefele a metróállomáshoz. A bejáratnál a szokásos ellenőrök. Nem sokkal előttem halad egy anyuka, aki az egyik kezével egy babakocsit tol, benne egy csöppséggel, másik kezével pedig a nagyobbik gyermeke (a fotóból is kiderül, nem túl idős a nagyobbik sem) kezét fogja. Ahogy odaérnek az ellenőrökhöz, az egyik magától felajánlja segítségét, hogy amíg lefele a mozgólépcsőn anyuka a babakocsit tartja, addig ő lekíséri a másik gyereket. Útközben a kisgyerekkel még el is "játszott".

A blogot olvasva, illetve a városban járva elég sok negatív tapasztalatot gyűjtöttem már a BKV ellenőreivel kapcsolatban, de ez a jelenet, főleg utólag is nézve a fotót, számomra feledtet minden rosszat. Bárcsak mindegyikük ilyen jellemű lenne. Sajnos a számát nem sikerült leolvasnom, pedig, ha mást nem is, de egy dicséretet megérdemelne.

Üdvözlettel: Qca