Hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt megkezdte a nyomozást a BKV-s végkielégítés ügyében a rendőrség - mondta Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Megkezdődött a tanúk kihallgatása és az információgyűjtés a közlekedési vállalatnál hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt - mondta a sajtóügyeletes, aki további részleteket nem árult el a nyomozás állásáról.

Az ügyben a feljelentés érkezett a Fővárosi Főügyészséghez, amely elrendelte a nyomozást hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt. A főügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg a nyomozással.

Fidesz: Fagyasszák be a kifizetéseket!

A Fidesz szerint az MSZP jobban tenné a jövőben, hogy ha "szépen visszaszerezné" az állami vezetők több száz millió forintos végkielégítését, és ha azonnali hatállyal befagyasztaná az ilyen címen történő kifizetéseket. Ezt Koszorús László, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője mondta egy sajtótájékoztatón.

A politikus szerint a Budapesti Közlekedési Vállalatnál az elmúlt időszakban kialakult helyzet hűen mintázza azt a felelőtlenséget, ami az országban zajlik. Egy erős fővárosi önkormányzat, egy erős kormány esetén ez nem fordulhatott volna elő - tette hozzá.

A Magyar Nemzet július végén számolt be arról, hogy Szalainé Szilágyi Eleonórát, a társaság humánpolitikai igazgatóját százmilliós végkielégítése [1] után a BKV tovább foglalkoztatta. Néhány nappal később kiderült, [2] bár alig egy évig volt a BKV stratégiai igazgatója Bosnyák Gyula, tavaly áprilisi távozása után mégis 39 millió forintot kapott.

Németh Szilárd, a fővárosi Fidesz-frakció tagja július 29-én jelentette be, hogy a Fidesz a legfőbb ügyészhez fordul a BKV volt humánpolitikai igazgatójának ügye miatt.

(Index, MTI)