Olvasónk egyik szeme sír, a másik nevet. Története azzal indult, hogy jegyet szeretett volna venni, de mivel minden pénztár zárva volt nem tudott, csak az egyik biztonsági őrtől aki éppen pihenő idejét töltötte, ezért az utasnak várnia kellett. Utazását feldobta egy ellenőr a Deákon, majd visszatért a valóságba amikor meglátta a mozgólépcső tetején álló, utasoknak beszólogató biztonsági őröket:

Sziasztok!

Tegnap (2009.04.16.) úgy esett, hogy hosszú évek után igénybe kellett vennem a BKV szolgáltatásait. Irány a metró. Az útvonal Gyöngyösi utca - Deák tér - Batthyány tér.

Irány az újságos: jegy elfogyott. Az állomás másik végén lévő automata nem működik. Az éppen ott dolgozó ellenőröket megsúgják, hol lehet még jegyet venni. Ha nincs nyitva, akkor nem tudnak mit tenni, menjek jegy nélkül, de mossák kezeiket. Persze zárva. Ott álldogáló fiatalemberről kiderül, hogy részben oda tartozik. Barátságosan megsúgja, 5 perc és jön vissza a kolléganő. 5 metró ment el, mire visszajött, de legalább meg tudtam vásárolni 2 db jegyet. Zene indít, fülbe helyez, utazás megkezdve.

Deák téren megint ellenőrök. Egy középkorú, ápolt nő állít meg jegy ügyben. Megnézi, kedvesen mosolyog, majd ahelyett hogy továbbengedne, párbeszédet kezdeményez. Zene ki a fülből. Megkérdezi, mi a szándékom a másik jeggyel, ami a kezemben van és még nincs érvényesítve? Mondom, lyukasztani átszállásnál. Ó, hát azt nem kell már drága, gondolta, hogy ez a szándékom. Január óta vonaljegy 60 percig bla bla. Mindezt nagyon kedvesen, mosolyogva. Szinte feledtette az indulásnál keletkezett rossz érzéseket.

Batthyány tér. Mozgólépcső tetején kifele nem, ellenben befelé ellenőriznek. 3 bomber dzsekis ember, a nagyon rosszul ápolt formából. volt kb 10-15 másodperc megfigyelni és hallgatni / látni őket. Rosszul tettem. Bunkó, beszólogatós stílusban szóltak mindenkihez, hangosan röhögtek a szar poénjaikon.

Van még mit javítani. De azért hajrá BKV:

Üdv: Marquez