Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ork invázió

Budapest éjszakai járatait utasok helyett biztonsági őrök töltik meg. Mint ahogy az alul a videón is látszik, a megálló előtt a buszon nyugi volt és kényelmesen elfért mindenki. A következő megállóban kb. 25-30 ork szállta meg a buszt.

A videót a BKV-figyelő a YouTube-on találta. Ha nem indulna el a videó, kattints ide!

69 Tovább

Éjszakai járatokat is ritkítanak?

Olvasónk éjszaka szeretett volna BKV-val közlekedni, de nem sikerült neki. Egy a megállóban ácsorgó türelmes embertől megtudta, hogy az a busz amire vár, egy ideje nem jár, majd jön a 30 perc múlva következő. Olvasónk ebbe nem törődött bele, és utánajárt. A BKV szervezettségétől kapta az első, majd az utolsó pofont is. Aki tud még ilyenről, az írja meg! Hol vezették már be a titkos paraméterkönyvet?

Tisztelt BKV Zrt!

Ma, azaz június 28-án szombat hajnalban kb 1:14kor értem Rákoskeresztúr városközpontba a 921-es éjszakai járattal. Mivel a busz pont abban a megállóban áll meg, mint a 998-as járat (amivel tovább szerettem volna menni), ezért vártam. Vártam egészen 1:25ig arra a buszra, aminek 1:17kor kellett volna indulnia. Mivel eddigre elment vagy 2 busz (egyik az Elág felé keletre, másik vissza Buda felé), ezért átmentem a másik megállóhoz (a Ferihegyi útihoz), ahol egy másik utas azt a tájékoztatást adta, h az 1:17es busz nem jár, már télen sem járt (mondjuk azt nem értem, hogy miért nem tett panaszt) , és így most sem fog, gyaloglok vagy várok kb. 30 percet.

Nem hagytam annyiban, ezért bementem a Rkeresztúr vk-ban lévő forgalmi irodába, ahol a bent lévő 1 szem úr azt a tájékoztatást adta, h őt 2 napra helyezték át ide, egyébként Óbudán vezet és nem tud semmit. Mondom oké, akkor keresek egy másik buszvezetőt, hátha megmondja, hol a buszom. Találtam is egyet, aki szerint a busz 1:06kor van Cinkota garázsnál, és csak 1:47re ér a vk-ba (tehát 1 járat kimarad). Mondom oké, akkor felhívnám a bkv diszpécserközpontot a söfőr tájékoztatása alapján (0680203734), de ezt ugye nem lehet mobilról hívni (akkor mi értelme van? erre a söfőr is csak a vállát vonogatta). Mondom jó, semmi baj, akkor a garázst (06205885000), de itt meg nemes egyszerűséggel kinyomták a telefont.

Bár nekem nem okozott problémát, hogy felsétáljak 25 percet, de azért megkérdezném, hogy hol voltaz 1:17-es 998-as járat, miért nem várt meg, vagy miért nem járt egyáltalán??? Felháborítónak tartom, hogy a külső kerületeket ilyen formán elhanyagolják, amikor eddig mindig vettem érvényes bérletet (lehet hogy ezentúl nem kéne?).

Ha nagyon szigorúan nézném, akkor ez szerződésszegésnek számítana (hibás teljesítés - 1959. évi IV trv. 305.§), és követelhetném a törvény szerinti jogkövetkezményeket. De ehelyett csak a következőkre szeretnék választ kapni: - hol volt az 1:17es 998-as busz, miért nem várt/járt? - fog járni a jövőben? - egy szimpla bocsánatkérést szeretnék kapni, hogy a jövőben nem fog többet előfordulni ez az eset

Várom szíves, mielőbbi válaszukat: Kocsis Domokos

28 Tovább

„Te csicskag*ci”

Már megijedtem, hogy az orrbetöréses eset óta a BKV gatyába rázta a DI-SEC őreit, mert sokkal kevesebb levelet kapok ebben a témában. Változás lehet hogy van, de még mindig vannak, akik inzultálhatják az utasokat:

Tisztelt BKV-figyelő!

 

Nemrég történt, hogy elmentem néhány barátommal iszogatni, a kicsinyítő képzőt sem véletlen alkalmazon, hiszen nem vagyok nagy piás, vagy részeges típus. Szám szerint 3db 5 cl-es whiskeyt ittam az este során, meg kólát hozzá, és ennyitől nekem még csak a járásom sem változik meg. A legendás, általam gyűlölt 950es éjszakai járathoz mentem, hogy hazajussak, és a Ferenc körúti, transzvesztita bár előtti megállóban várakoztam. Hamarosan odajött hozzám egy nagy darab, barna hajú barnaszemű (és itt most, mint kisebbségvédelmet tisztelő európai állampolgár, a személyleírást abba is hagynám), nagy darab, rossz arcú, ijesztő férfi, majd elkezdett inzultálni, hogy tudtam e, hogy ittas személyt nem engednek fel a buszra (valószínüleg igen, whiskey szagom volt), és hogy vigyázzak magamra, stb. Ekkor megmutattam neki a bérletem (a busz egyébként még sehol nem volt), majd jött a szokásos szórakozás, hatalmaskodás, hogy jaj ő még nem nézi meg, majd amikor szállok fel, már hogy ha felenged, ezt még meggondolja. Nem sokkal később a csicskag*ci jelzővel illetett. Amikor a busz beérkezett, akkor közölte, hogy nagy szerencsém van, mert most az egyszer felenged, megnézte a bérletemet, majd hazautazhattam a már-már roncs állapotú, szerencsétlen Ikarus 435-ös fedélzetén.

 

Miért van az, hogy félni, rettegni kell az ellenőröktől és a biztonsági őröktől? Miért hatalmaskodhatnak? Pontosan úgy érzem magam, mint egy fegyenc, akivel a börtönőrök direkt beszélnek megalázó hangnemben. Vagy mint egy fiatal, aki bekerült egy nevelőintézetbe, és skandináv társai megalázzák. Hozzá teszem, semmi ilyen nem történt velem eddig, egyszerűen ez jut eszembe róla. Fülem farkam be kéne tán húzni, hogy ne kötözködjenek? Kik ezek a 8 oszályt végzett, börtöntöltelék szaralakok, hogy a normális embereken hatalmaskodhatnak?

 

És itt engedjenek meg egy rövidebb, ám nagyobb sztorit. Az éjjeli ellenőrök elvileg az utasok biztonságáért vannak. Hogy történhetett meg az, hogy a részeg haverom egyik héten elaludt az éjjeli buszon, és mire felébredt, nem volt nála a pénztárcája, digitális fényképezőgépe, és a telefonja? Azt aláírom, hogy a haverom is hibás, mivel nagyon berúgott. De elvileg ennyi őr mellett ennek nem szabadna megtörténnie, és feháborító! Annyira elegem van ezek után az éjjeli buszokból, hogy inkább (ha nem is háztól házig, de egy darabon), taxira fogunk ezentúl áldozni némi pénzt a barátaimmal, ha szórakozásból tartunk hazafelé.

 

Rick

84 Tovább

Megtámadta az utast majd kilépett a BKV-tól

Szeretjük, mikor a BKV az utasokat ért testi és lelki támadásokat egy levéllel elintézi. Bár ez még a jobbik eset, mert nem kenik rád az egészet és válaszolnak. Sajnos ebben az esetben többet tényleg nem tehettek, ugyanis az utas felé rugdosó vezető a „balhé” után kilépett a cégtől. Egy utolsó balhénak szánta, vagy csak véletlen?
Kedves BKV-figyelő!

Még április végén történt velem, hogy egy 956-os sofőr megtámadott, akkor poszt is lett belőle, sok kommenttel. A BKV villámsebességgel, most reagált, az alábbi levéllel. Szabvány "sorry" levél, a sofőr állítólag már nincs a cégnél, pár nappal az eset után kilépett.

üdv:
Rigó Áron
BKV válasza:
Tisztelt Rigó Áron!
 
Köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte Társaságunkat.  Sajnáljuk, hogy kellemetlenséget okoztunk utazása alkalmával, melyért ezúton is szíves elnézését kérjük.

Az érintett járművezetőt felelősségre vonni nem tudjuk, mivel már nem dolgozik a Vállalatnál. 2008. május 5.-ével kilépett.

Az okozott kellemetlenségért ismételten szíves elnézését kérjük.
Köszönjük, hogy időt és energiát fordított arra, hogy írjon nekünk, Társaságunk járművein kellemes utazást kívánunk Önnek.

Budapest, 2008. június 5.

Üdvözlettel: Szüts Katalin ügyfélszolgálat-vezető
35 Tovább

Késsel fenyegetnek a biztonságiak az éjszakai buszon

A BKV alvállalkozásában dolgozó verőlegények megint megmutatták magukat. Késsel fenyegetnek, orrot törnek be és pofozkodnak. Láthatja tehát mindenki, hogy a BKV új mélységeket fedez fel, még mindig van hová süllyedni.
Tisztelt BKV-figyelő!

A már oly sokat kifogásolt, cégnevükkel szöges ellentétben álló DISCREET SECURITY KFT. alkalmazottainak viselkedését, illettve szabályos eljárásnak semmiképpen sem nevezhető legújabb akcióját szeretném megosztani az utazóközönség minél szélesebb rétegével.

Helyszín: Budapest,  IX. Ecseri úti buszmegálló ill. a menetrend szerinti 950 Éjszakai járat Pestlőrinc felé. Időpont:2008.06.01. hajnali 3.20 Szereplők: 6 fő  igen aktív biztonsági formaruhát -/bár láthatósági mellényt nem/- viselő  biztonsági őr, és kb. 20 fő passzív biztonsági formaruhát viselő biztonsági őr. 0 fő BBKV ellenőr(!) a fennmaradó kevés helyen utasok próbálnak nyomorogni, köztük egy 5 fős baráti társaság. Tehetik mindezt 350 HUF-ért váltható jegyért illetve a több, mint 8000 HUF- ot kóstáló havibérletért cserébe. De kapnak ráadást is, grátisz:

Az egyik biztonsági beléjük köt. Ehhez nem kell megszegni az utazási feltételeket, inzultálni a többi utast, vagy netán a biztonságiakat, nem kell támadólag fellépni senki ellen sem .Az 5 fiatal a többi utassal egyetemben rendeltetésszerűen használja a járművet, iparkodván a tömegben néha levegőhöz is jutni. Elkövetnek azonban egy hibát: egymás közt beszélgetni mernek, nem hangosabban, mint ahogy szép fővárosunk éjszakai járatain dívik. Az egyik megjegyzést a biztonságiak magukra veszik. /Nem az ő fülüknek szánták, de ez van/ Jegyellenőrzés vagy bármilyen erre való felszólítás nélkül kezdik letaszigálni a fiatalokat,  akiket közben ordenáré szavakkal szidalmaznak. Az utasok döbbenten néznek, a fiatalok érvényes jegyüket mutatván kérdik a biztonságiaktól: Mi is a probléma? Vesztükre: a következő megállónál / Ecseri út/ lelökik őket a buszról.  Még fent a buszon. Az egyik biztonságiasnak nem nevezhető valaki késsel fenyegeti meg a fiatalok egyikét, majd  leszállás után a megállóban orrba vágja. Ő a helyszínen hagyja bizonyítékként a hétjegyű kóddal ellátott igazolványát, szolgálatban vannak ugyanis. (Később a Merényi kórház ügyeletes orvosa orrcsonttörés miatt  feljelentést tesz a IX.ker-i rendőröknél) Egy másik fiatalt mentő visz el a helyszínről, miután a biztonságisok már lent a buszmegállóban kb. 6- 8- an rámennek, és megrugdossák. A harmadik  fiatal egy pofonnal megússza azt, amit el sem követett, de másnapra azért ő is lila, viszont szerencsés, 8 napon belül gyógyul. A rendőrség azonnal jön, a mentő is . A BKV jegyzőkönyvet vesz föl  az esetről, tanúkat hallgatnak ki, a buszsofőrt is aki a tömött buszon "Nem látott semmit" sem a belső, sem a külső tükrökből.(!). Őt visszafelé tartván kapcsolják le az intézkedő rendőrök, hogy kihallgassák. Ismeretlen srác is ottmarad tanúskodni, köszönet érte, hogy ebben a helyzetben ember tudott maradni.

Az ügyben vizsgálatot indított a IX. kerületi rendőrkapitányság. Az eredményről tájékoztatni fogom Önöket, ha megengedik. A konzekvenciát addig is mindenki vonja le maga, akár még maguk az illetékesek is.

Tisztelettel, R. A.
290 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek