Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ütögette és rugdosta az utast, majd ledobta a laptopját az éjszakai buszról

Reggel felébredtem, félkómásan nekikezdtem az e-mailek olvasásának, és a hétvégi postok szerkesztésének. Miközben a leveleket olvastam, azon gondolkodtam, hogy a Moszkva téren videóra vett utasbántalmazó biztonságiak óta, mintha gatyába rázták volna őket, egy ilyen panaszt sem kapok.

Elég volt csak elgondolkodni ezen, és visszacsöppentem a valóságba. Itt a következő éjszakai buszos sztori rugdosással és laptop dobálással:

Tisztelt Szerkesztők!

 

Az alábbi történet csütörtökön hajnalban esett meg velünk a 907-es buszon. Kalandos utazásban volt részünk csütörtök hajnalban a 907-es éjszakai járaton.

 

Éjjel kettő óra körül szálltunk fel Kedvesemmel a Vezér utcánál, fáradtan, álmosan, csak arra vágytunk, hogy végre ágyba kerüljünk. Amint becsukódott az ajtó, 4 jól megtermett ellenőr lépett hozzánk, kettő közülük nem is igazi jegyvizsgáló, hanem zöld karszalagos  biztonsági őr. Szépek voltak, mondanom sem kell.

 

Párom előhalászta tanuló bérletét, megmutatta, én viszont "kivételesen" elfelejtettem magammal vinni, ezért reflexből nyúltam a személyi igazolványomért, írjanak csak büntetést, majd bemutatom alkalom adtán, a csekket pedig befizetem.

 

Ahelyett, hogy a megszokott módon minden elintézésre került volna, a szekusok nekiálltak kötekedni. Hiába magyaráztam, hogy nincs nálam egy árva fitying sem és egyébként is van bérletem, csak éppen nincs nálam, képtelenek voltak felfogni, elkezdtek ordibálni, mint a fába szorult féreg...

 

A legvehemensebb egy teltkarcsú, középkorú hölgyemény volt, (az a tipikus klimakszos ribanc), megállította a buszt és a következőket mondta : "addig nem megyünk tovább, amíg le nem takarodtok".

Mivel eszünk ágában sem volt elhagyni a buszt, se szó, se beszéd, kitépték kezemből a málhazsákomat és kihajították az ajtón. Meg kell mondjam, kissé ideges lettem, mivel a táskában ott lapult a laptopom is, meg azért mégsem járja, hogy valaki csak úgy dobálózzon a cuccaimmal éjnek évadján.

 

Párom szépen felvette a földről én pedig tárcsáztam a rendőrség számát. Ekkor meglepetésemre elindultunk, úgy látszik a "komák" nem akartak találkozni a rend bátor őreivel. A rendőrbácsi ugyan nem akart kijönni a helyszínre, de azt javasolta, hogy tegyek feljelentést rongálás miatt.

 

A Bosnyák térre értünk (ahol egyébként is leszálltunk volna), de csak most jött az igazi meglepetés. Körbe álltak a bátor BKV alkalmazottak és lökdösni, tolni kezdtek, majd néhány rúgással jelezték, hogy ők bizony bármit megtehetnek a védtelen utassal.

 

A.

174 Tovább

Senki nem szólt, hogy nem jár az éjszakai busz

Honnan tájékozódik a vidékről feltévedt ember, amikor várja az éjszakai buszt? A megállóban kihelyezett tájékoztatóról és az ügyfélszolgálati telefonszámon. Mi van akkor, ha nincs tájékoztató, a telefont meg nem veszi fel senki?

Tisztelt BKV-figyelő!

Augusztus 20-án Budapestre látogattam, ahol a tűzijátékot néztük meg a barátnőmmel. Magam vidéki vagyok, évente egyszer ha járok a Fővárosban, ezért bérletem nem volt, egy gyűjtőjegyet vettünk, melynek jegyeit felhasználva négyszer utaztunk. A BKV oldalán utána olvastam és megtudtam, hogy a sima jegy az éjszakai buszra nem érvényes, ezért 2-2 helyszínen váltott vonaljegyet is vettem. A tűzijáték után még sétálgattunk a városban, majd visszaindultunk a rokonokhoz, ahol az éjszakát töltöttük.

Kezünkben a jegyünkkel vártuk a 906-os éjszakai buszt a Kosztolányi Dezső téren, mely az Istennek nem akart jönni. Kerestem a megállóban tájékoztatót, néztem a menetrendet, és visszagondoltam, láttam-e a BKV oldalán olyasmit, hogy a busz nem közlekedik. A megállóban több utast is megkérdeztem, de nem tudtak semmiről, voltak olyanok, akik már 40 perce vártak a buszra.

Felhívtam a BKV ügyfélszolgálatát, ahol senki nem vette fel a telefont, így hát vártunk tovább. Jó 30 perc múlva érkezett meg az első információ foszlány, hogy nem jár az éjszakai busz, helyette a villamos jár. Ekkor már az utasok több mint egy órája vártak. Átsétáltunk a Móricz Zs. körtérre.

Mivel tájékoztató nem volt, így az utasok nem tudták, hogy azok a villamosok azért mennek, mert utasokat visznek (nem ez a megszokott rend), a megállóban tájékoztató nem volt, az ügyfélszolgálat süket volt. Így szívatott meg a BKV több mint 4 ezer forintért.

Mint később kiderült, a BKV feltett egy közleményt a weblapjára, melynek legvégén elrejtve le volt írva, hogy nem jár a busz. Kérdem én: Akinek nincs internete, és a megállóban várja a buszt, hogy tájékozódjon?

Üdv: G. Balázs

52 Tovább

80 ember maradt le az éjszakai buszról

Nem szeretnék nyalni a Vekének, de mióta felvetették, hogy át kellene szervezni az éjszakai közlekedést, csak pozitív irányba fejlődött a hálózat. Két olvasói észrevételt osztok most meg veletek, melyek már régebben érkeztek, de sajnos annyi levelet kapok, hogy nem tudok az összesnek külön postod adni.

Az üres szolgálati járatokat felváltották a tömött, utasokkal teli járatok, melyek kb. háromszor több utasforgalmat bonyolítanak le, mint régen. A kihasznált járatok egyik hátulütője, hogy a buszok néha annyira tömöttek, hogy többen lemaradnak. Erre panaszkodik egyik olvasónk:

Szia Figyelő!

Mivel a napokban azt hallottam a TV-ben, hogy a BKV-nak az is célja a mostani Paraméterkönyvvel, hogy egyik járaton, se útvonalon ne legyen magasabb a kihasználtság, mint 90%, -tehát ne legyen utaslemaradás- azért ennek ellensúlyozására, gondoltam megosztom mit éltem át szombat éjjel.

A 923-as Dél-pest és Békásmegyer között közlekedik érintve végig a Nagykörutat, hatvanhat megállóval. Követési ideje minden éjjel 30 (!) perc. 2008.08.09.-én éjjel 0:19 percre volt kiírva a busz érkezése a Jászai Mari térhez (Vígszínháznál). A busz időben meg is érkezett,-addig elment három 906-os-csak az volt a bibi, hogy a busz annyira tömött volt, hogy a 2. ajtótól úgy kellett elrohannom az utolsóhoz, hogy felpréseljem magam a lépcsőre...néhány utas ezt már nem tudta megtenni, mert nem jutott hely ahova fel/bepréselődjenek. Zárójelben jegyezném meg, hogy a Jászaitól a békásmegyeri végállomás még nagyon-nagyon messze van.

Margitszigeti megállóban szintén, olyan 3-5 maradtak le, ez az előző megállóval együtt már olyan 10 utas lehetett. A busz 30 (!) percenként közlekedik...tehát, ha nem férsz fel, az nagyon durva. A Margit-híd, budai hídfőjénél, nem kevesebb, mint 50-en(!) akartak felszállni. Ötvenen! Iszonyú tömeg volt. Mint nappal a 7-es megállójában a Blahánál.... Mondanom se kellett, hogy megkezdődött a közelharc, a k...va anyázás, a busz rugdosása, embertelen volt. Sokan meg se kísérelték a felszállást, reménytelen volt. Ha 50 utas nem maradt ott, akkor egy sem!

Császár-Komjádi uszodánál 3-an vártak, de ők sem fértek fel. Én a Zsigmond térnél leverekedtem magam, de az a 6 fiatalember még a lábát sem tudta föltenni a busz lépcsőjére, annyian voltak. Üvöltöztek, k....va anyáztak, busz rugdosása, köpködése, k...va békávézás, teljesen megértem őket, hiszen ez a busz nagyon hosszú útvonalat jár be és Budapest legnagyobb lakótelepét (Békásmegyer) köti össze a várossal. A busz orra és hátulja szinte súrolta a kerekeket, elinduláskor láttam, ahogy koromfekete füstöt okád ki magából. Megbecsülni se merem mennyien nyomorogtunk a buszon.

Miért nem lehet legalább péntek és szombati éjjeleken sűríteni a járatot 15 perces követésre vagy betétjáratot indítani a Boráros tér és Békásmegyer között minden óra 15-kor és 45-kor? Ezalatt az 5 megálló alatt, ha 70-80 ember nem maradt le, akkor egy sem. 30 perces követés, az élet bizonyítja, nagyon sok!


Második publikált levelünk egy pozitív észrevétel. Gyors, átszállási lehetőséget biztosít, és még gyalogolni sem kell:

98 Tovább

Utasokat lökdöstek odébb ellenőrök

Mit csinál a BKV ellenőr, ha nem fér fel az éjszakai buszra, mert annyira televan? Odébb löki a felszálló utasokat, és elfoglalja a helyüket, ahogy a vizsgán tanították.

Szia BKV-figyelő!

 

Ha már írtatok az országimázsról a franciák kapcsán: tegnap a Magyar Dal Napja után próbáltunk hazavergődni fél 1 körül. A Margit hídnál hosszas várakozás után felzsúfolódtunk egy 906-osra, nyilván meg is telt a Szigetről hazamenő tömeggel. A Nyugatinál három ellenőr akart felszállni –jelzem-, már a buszon lévők is egymás testhajlataiba görbedve utaztak, egyébként mondhatni angyali békességben, senki nem anyázott a bordájába nyomódó könyökök miatt sem-. Természetesen mindhárom ellenőr helyet szorított magának, mégpedig úgy, hogy az egyikük, egy nyugdíjas korú 'hölgy' elüvöltötte magát, hogy mindenki egy lépéssel beljebb, és meg is taszította lépcsőn állókat, hogy nyomatékosítsa a mondanivalóját. Rugalmas anyag az ember, mindenki összébb húzta magát még egy kicsit.

 

A másik két ellenőr félrelökte a felfele igyekvő utasokat, felszállt a legalsó lépcsőre, majd becsukódtak az ajtók. Búcsúzóul még integettek a lelökötteknek, majd fennhangon röhögtek és körbenéztek, hogy mindenki olyan jól szórakozik-e, mint ők, valamint az utasokat szidták, hogy idézem: „hát mégis hogy van pofánk ennyien buszozni, mi a f@szt keresünk itt ennyien."

 

Jegyet nem ellenőriztek (mozdulni sem lehetett), se a megállóban, se a buszon, annyira tellett csak, hogy lökdösődjenek, és az utasokat gyalázzák, persze átüvöltve a legelső ajtónál felszálló "kollégának". A parasztságnak olyan fokán léteznek ezek az emberek, hogy az ép ésszel szinte fel sem fogható: ezek a 30iq/eq kombóval rendelkező elmeháborodottak ellenőriznek minket, már amikor dolgoznak, ugye. Gratulálok.

 

Remélem, mások jobbakat tapasztalnak majd, a turistákat meg nem riasztják el ezek az állatok.

üdv: wu.

50 Tovább

Az éjszakai buszon is van rendes ellenőr

Milyen lenne már, ha a BKV-figyelő blogon folyton csak a fikázás menne, egy normális, pozitív észrevétel sem jelenne meg? Válasz: Nagyon egyoldalú lenne az egész. Azt meg mi nem szeretnénk. Itt egy pozitív észrevétel:

Kedves BKV-figyelő!

Ma hajnalban (július 30. 1-2 óra közt) elég kellemes meglepetésben volt részem. Felszálltam a 950-es járatra, ahol szokás szerint több biztonsági szolgálatos úriember, illetve 2 fehéringes, kulturált kinézető, csuklóján karszalagot viselő ellenőr utazott.

Felszálláskor kérték a jegyet, mire felmutattam nekik a 10-es gyűjtőjegyemet. A biztonsági szolgálat embere hátraküldött, hogy vegyek jegyet az ellenőrnél. persze megjegyeztem, hogy egy vagyont fizettem a gyűjtőért, de elindultam. a következő ajtónál az ellenőr a "jó estét, mi a probléma?" kérdéssel üdvözölt, mire óvatosan megkérdeztem: "nem jó ez a jegy? Mert akkor kérek egyet". És itt jött a meglepetés, mert kivette a kezemből, elsétált a lyukasztóig, érvényesítette, majd jó utazást kívánt.

Én meg csak ültem bambán és hallgattam a beszélgetésüket. A biztonsági őr ki volt akadva, hogy "Mióta fogadjuk el a 270 forintos jegyeket?", mire az ellenőr leintette, mert állítólag erről tájékoztatták őket, mert sok utaspanasz meg minden. Összegezve, nem értem akkor, hogy mi van a jegyekkel, de örültem, mert teljesen jófej volt az ellenőr, még egyszer köszi neki :)

P. Tibor

26 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek