Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pénzhiány miatt döcögnek a villamosok

Nincs Pesten olyan villamosvonal, amelyik ne szorulna rá egy nagyobb karbantartásra, síncserére. A lassújelek száma napról-napra nő, egyre több helyen, egyre lassabban mennek a villamosok. Olvasónk levelet írt a BKV-nak, melyre azt a választ kapta, hogy kevés a pénz. Ez ugye az elmúlt hetek hírei miatt is vicces:

Kedves BKV-figyelő!

Napi rendszerességgel járok az 1-es és 21-es villamossal, és szerintem borzalmas állapotúak a sínek. Még két-három éve írtam a BKV-nak egy levelet hogy a 21-es villamos(akkor még 30-as) majdnem végig 10-15 km/h sebességgel közlekedik a Gubacsi úton. Akkor azt a választ adták, hogy pénzhiány miatt csak a fő vonalak tudják felújítani, és a kevesebb utast szállító járatokra csak ritkán jut pénz. Azóta a 21-es villamoson több felújítást végeztek, aminek örülhetünk mert a Gubacsi úton Könyves Kálmán körút és FÉG megálló között elfogadható sebességgel tudnak közlekedni a villamosok, kivéve a Koppány utca és Földváry utca közötti 1 megálló, ahol 20km/h a korlátozás.

66 Tovább

Jövőre átmehet a Lágymányosi hídon az 1-es villamos

A jövő év első felében megvalósulhat az 1-es villamos átvezetése a Lágymányosi hídon, a projekthez 33,1 milliárd forintos uniós támogatást javasol a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, nyilatkozta Szabadai Viktor szabaddemokrata politikus hétfőn.

A főpolgármesteri kabinet által tárgyalt előterjesztés alapján a főváros a gazdasági tárcánál kezdeményezi, hogy kiemelt projektté nyilvánítsák ezt a beruházást. A projekt várhatóan május közepén kerül a kormány elé, s pozitív döntés esetén május végén küldik ki a támogatási kérelmet Brüsszelbe.

A fővárosi önkormányzat 10 milliárd forint körüli önrészt biztosítana a projektre. Ha októberig megkötik a szerződést, a jövő év első felében megvalósulhat a villamos átvezetése a Lágymányosi hídon.

49 Tovább

Miért nem raknak rendet a 28-as villamoson?

Budapesten van néhány olyan járat, amire még nappal sem szállok fel szívesen. Ilyen a 21-es, a 24-es és a 28-as villamos is, ahol már természetesek a hajléktalanok, a dohányzó, szemetelő, hangoskodó utasok, és sajnos a rablások is. Nem tudom, hogy a BKV ezekre a járatokra miért nem tesz biztonsági őröket, a BRFK-val miért nem fognak össze, hogy rendbe tegyék ezeket a vonalakat. Ha rend lenne, talán többen utaznának BKV-n.

Sziasztok!

Naponta vagyok kénytelen igény bevenni a BKV 28-as villamosának extra szolgáltatását. Hál istennek csak 5 megálló erejéig. Ami ezen a járaton uralkodik,az nem emberi szerintem. Az, hogy csövesek hada melegedik a villamosokon már eleve felháborító. De az, hogy olyanok ezek a villamosok,mintha szemétdombon ülne az ember menet közben, megint magáért beszél. Cigaretta csikkek,ide-oda guruló sörösdobozok, zacskók, papírzsebkendők mindenfelé. Múltkor még egy rossz lábas is ott volt hagyva az ülés alatt. Mellékelve két mobiltelefonos kép,hogy beokádva a villamosba,homokkal felszórva utasokat szállít. Még a félbehagyott hamburger is ott volt a földön. Ilyenkor nem kellene félreállni és az okádékot eltakarítani?

Ott megy el a villamos a garázs mellett (Orczy tér),miért nem tudott a vezető kocsit cserélni? Ez a felvétel este 20:17kor készült, tehát még legalább 3órát így közlekedett az adott 28-as villamos.

Köszönöm a lehetőséget!

Máté

115 Tovább

A buszvezetők Hadházi Lacija

Szerencsére vannak a BKV-nál olyan jó fej buszvezetők, mint amilyennel olvasónkat is összehozta a sors néhány napja. Dezső a 131-es buszon utazott, ami terelés miatt nem tudott megállni az Örsön. A buszvezető készségesen segített az utasoknak, hogy kevesebbet kelljen gyalogolniuk a terelés miatt, alternatív útvonalat is javasolt. És ez nem minden: Buszvezetőnk saját vicceit osztotta meg az utasokkal, amikkel mosolyt csalt minden utas arcára a reggeli órákban:

Sziasztok!

Az alábbi rövid történést szeretném veletek megosztani, mely a mai nap kezdetén velem megesett.

Szokásos reggeli rutinomnak híven lecammogtam a Füredi utca elnevezésű troli, busz és utasmegállóba, hogy még ébredező testemet az Örs vezér terére transzportáltassam, továbbutazás céljából. Hagytam, hogy a fakó vörös 82-es Troli szenvtelenül elhúzzon az orrom előtt, tudtam, jön még az én utcámba. Végignéztem, ahogy egy 31-es a piros lámpának köszönhetően szabályosan beparkolt a megállóba (ahol egyébként nem áll meg), s a csukott ajtók által elválasztott jelenlegi és jövőbeni BKV-zók bambán bámulták egymást. Végül megjött az mentőangyalom, egy 131-es járat képletes személyében.

Minden egy forgalomeltereléssel kezdődött, a buszvezető kommunikatívan megosztotta velünk utasokkal a tényállást, az örsre nem állhat be, a forgalomirányítás új ukázt böfögött fel, a lámpánál balra, metróig kell vinni az utasokat. A sofőr még felkínálta, akinek ez nem jó, az jelezzen, és az útközben található torlimegállóban leszállhat (onnan pár perc gyalogút az örs), egy hölgy élt is a lehetőséggel.

Már a helyzet kezelésénél meglepődtem, a sofőr úr milyen épkézláb intézkedett, nem akadt el szava, mindenkit tisztán tájékoztatott, a recsegő mikrofon ellenére. Azonban eme vezető beosztású egyén egyéb kompetenciáit is megcsillogtatta a maradék rövidke út során. Úgy éreztem, egy rejtett Stand-up komédiás került a volán mögé. Az alábbi rövid történeteket had idézzem, persze a pontosságuk nem 100%-os.

Az Örsnél lévő piros lámpánál:

"Az ilyen krízis helyzetekre van egy régi jó történetem. Két rendőr találkozik éjszaka egy fiatalemberrel. A fiatalember igen erősen kormányellenes viccet mesél a két biztos úrnak. A fakabátok hangosan hahotáznak a poén hallatán, majd az idősebbik válaszol. Hát ez nagyon jó vicc, felírom. Neve? Foglalkozása?"

56 Tovább

Bliccelő utasba rúgott az ellenőr

Szia!

Azért írok, mert szemtanúja voltam 2008.12.31-én reggel 7 óra körül az 1-es villamoson egy ellenőri túlkapásnak. Egy fiatal srác bliccelt és a következő megállónál leszállt (Hős utca) erre az ellenőr belerúgott. Egy másik fiatal utas számon kérte, hogy miért kellett ez erre vele elkezdett kötekedni. Az ellenőr száma 182,ezt jegyeztem csak meg.

Klassz az oldalad további sok sikert hozzá!

Üdv: Kriszti

143 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek