Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Munkába állt az első VanHool autóbusz

Már utasokat szállítanak azok a használt belga buszok, melyeket hónapokkal ezelőtt vett a BKV. A VanHool buszok a 23 és a 23E vonalakon közlekednek a Boráros téren bárki megsimogathatja őket. Az előzetes bejelentéseknek megfelelően a busz nagyobb nyitható ablakokat, új kijelzőket és klímaberendezést is kapott, átfestve azonban nem lett, információink szerint ezért, a BKV sokallta a buszonkénti 6 millió forintos árat. Várjuk olvasóink tapasztalatait észrevételeit a busszal kapcsolatban e-mailben és a hozzászólások között. A VanHool buszokat az első galériában "munka közben", a másodikban az érkezésük napján láthatod:

Galéria:

Nem látod a képeket? Kattints ide!


Kapcsolódó galéria:

Nem látod a képeket? Kattints ide!

136 Tovább

Hozzávágta az utast a lyukasztóhoz a biztonsági őr

A lenti történetet egy olvasónk találta a NLC egyik fórumában még tegnap. Egy utas arról ír, hogy tegnap este a Nyugati pályaudvarnál a mozgólépcső tetején egy biztonsági őrökkel vitázó járókelőre lett figyelmes. A vitát az biztonságiak egyszerűen orvosolták: Hozzácsapták az utast a jegykezelőhöz, aki beütötte a fejét a gépbe, ami a nagy ütéstől szétesett:

Jó estét!

Ma (szeptember 13.) este 19 óra körül a férjemmel hazafelé tartottunk a Nyugati pu.-i metrómegállónál. Becsületesen megvettük a jegyünket a pénztárnál és mikor indultunk a lyukasztó felé, arra lettünk figyelmesek, hogy egy járókelő még a jegykezelők előtt vitázik egy ellenőrrel, majd egyik pillanatról a másikra, egy másik ellenőr odajött megragadta a férfi hátizsákját és teljes erőből odavágta az egyik jegykezelő géphez. A férfi beütötte a fejét a készülékbe, ami az ütéstől szétesett! és elterült a földön. Mi, járókelők döbbenten álltunk, a férfi nem mozdult, aztán egy hölgy rohant hozzá és kiabálta hogy ömlik a vér a földön fekvő férfi fejéből.

164 Tovább

Figyelmes villamosvezető

Olvasónk a 3-as villamossal utazott egy hete, ahol egy figyelmes villamosvezetővel találkozott, aki leszállt, és segített egy vak utasnak (várakozónak). Többit leírja az utas:

Kedves BKV-figyelő!

Egy rövid sztorit szeretnék csak megosztani veled. Mostanában sok bejegyzés volt a blogon, hogy a BKV sofőrök mennyire nem figyelnek oda kismamákra, öregekre, rokkantakra. Tegnap (08- 12.) viszont kellemes dolgot tapasztaltam a 3-as villamoson. Az Éles saroknál szálltam fel a járműre.

19 Tovább

Műszerfalnak támaszkodva kényeztette a buszvezetőt

Olvasónk nem mindennapi eseménynek volt szemtanúja a 33-as buszon. A busz fiatal vezetője bezárkózott a vezetőfülkébe egy csinos, fiatal nővel, aki a műszerfalon támaszkodott, és időnként simogatta a sofőrt különféle testrészein. Gondolom a férfi olvasóink lettek volna a buszvezető, női olvasóink pedig a csinos hölgy helyében. De abban remélem mindenki egyetért, hogy ennek nem a fülkében van a helye.

Kedves BKV-figyelő!

2009. augusztus 9-én délután a BPI 171 frsz. 33-as jelű autóbuszon, amely 15:05-kor indult a nagytétényi végállomásról, a következőt tapasztaltam jó néhány utastársammal együtt:

58 Tovább

Kiszállt a fülkéből, és segített feltenni a csomagokat

Olvasónk a 3-as villamos vonalán július 9-én egy szimpatikus villamosvezetővel találkozott. Amikor látta, hogy egy idősebb úr a villamosára nagy csomagokkal akar felszállni akkor kiszállt a fülkéjéből, elvette az úr csomagjait, és feltette a villamosra. Ilyen is van, az ilyen történeteket is tessék megírni:

Üdv!

Nem akartalak eddig a BKV szolgáltatásának minősíthetetlenségével vagy a biztonságiak visszaéléseivel fárasztani. Én mindkettő ellen a magam módján és lehetőségei szerint teszek, mert az, aki nem védi meg magát, nem is érdemli meg, hogy sértetlen maradjon. Ahelyett azonban, hogy unalmas lenne a BKV alkalmazottainak felkészültségéről vagy előzékenységéről olvasni, éppen ezek ellenkezői váltak szokásossá. Ezekért érzem kötelességemnek, hogy továbbítsak egy kellemes történetet.

15 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek