Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

28-as villamos

Tisztelt BKV Zrt!
 
A mai napon (2008. január 9-én) kedvesemmel úgy döntöttünk, hogy a hónap elején darabonként 8,250 Ft-ért megvásárolt bérleteink által biztosított jogainkkal élve, a X. kerület Liget tér megnevezésű állomástól a Blaha Lujza térre jutáshoz a 28-as villamost vesszük igénybe. Hiba volt. Körülbelül 8 óra 10 perckor értünk a megállóba és 8 óra 45-kor adtuk fel, és választottuk az nem tökéletesen helyettesítő 9-es buszt, melyből akkorra már 5 darab haladt el mellettünk. Hozzá kell tennem, hogy korábbi nem tul jó tapasztalataink alapján mentünk ily korán a megállóba, mert mindkettőnknek reggel 9 órakor kezdődik a munka. Jelezném, nem értünk be időben, és folyamatosan egyikünk főnöke sem hiszi el a "már megint nem jött a 28-as villamos" indokot, akkor sem, ha -mint a jelen példa mutatja- igaz.

Engem igazából csak az zavar, hogy nem tájékoztattak bennünket a villamos késéséről. Mivel nincs hangszóró a megállóban (bár ha lenne, sokkal többre nem jutnánk, mert az amorf recsegésből értelmes szavakat kiszűrni még talán az amerikai helyszínelőknek sem menne, egy afrikai ország éves költségvetésével megegyező összegből megvásárolt, erre a célra szolgáló eszközzel sem) nem értesülünk a késés okáról (baleset, friss kávé a forgalmi irodán, stb.). Kérdésem: ilyen esetben miért nem haladnak végig egy autóval a 28-as villamos vonalán, és kérik meg az utasokat, hogy keressenek alternatívát? Nem hiszem, hogy az eközben elégetett maximum 5 liternyi dízel/benzin durván saccolva 1.500 Ft-os árát ne engedhetnénk meg maguknak az utasok tájékoztatásának érdekében.

Jelen emailből (elektronikus levél) másolatot kap az Index.hu 2 blogja is: a Tékozló Homár (http://homar.blog.hu) illetve a BKV figyelő (http://bkvfigyelo.blog.hu) is.
 
Válaszukat várva,
 
Kabai Márk
81 Tovább

"Eltévesztettem az indulási időnket, visszamegyünk a Camponához"

Üdv!

Egy érdekes eset történt meg velem dec. 15-én délután. Szigetszentmiklóson lakom, de ettol függetlenül elkapott engem is a karácsonyi bevásárlóláz, így gondoltam bekapcsolódom a szombati tömegnyomorba. Szigetszentmiklósról minden óra 17-kor indul busz (kivéve 8.17, 13.17, 17.17, de ez már a Volán különbejáratú csodája) a Lakihegy és Csepel között elhelyezkedo Auchan áruházhoz. Ennek egyetlenegy elonye van, mégpedig, hogy az áruháznál a 138-as busznak is van megállója, és így át lehet jutni pl. Nagytéténybe a Camponához. Ez a fele muködött is, szépen átjutottam, bevásároltam, majd 15 óra elott kikecmeregtem csomagostól a 138-as végállomására.

A 138-as busz hétvégenkét délután kétszer jár egy órában .08-kor és .38-kor. Még 15 óra elott felszálltam a buszra, nemsokára nagy hévvel megérkezett a sofor, indított és már robogtunk is (mindez olyan 15 órakor, tehát 8 perccel a kiírt indulási ido elott). Gondoltam végre egyszer minden izgulás nélkül elérem az Auchannál a szigetszentmiklósi járatot (mely mint tudjuk egy óránként egyszer megy úgy oda mint vissza, csak vissza minden óra .26 perckor). Átmentünk a Dunán, lehajtunk az M0-ról. Innentol lett érdekes a történet!

A lehajtótól kb 300 méterre van az elso megálló (Áruházi behajtó vagy valami hasonló néven) utána egy !körforgalom! majd az Auchan áruház. Mikor lehajtottunk az M0-ásról a sofor beszólt a mikrofonba: "-Elnézést kedves utasok, eltévesztettem az indulási idonket, ezért most visszamegyünk a Camponához!" Mindez 15.10 perckor. Ugye a rendes indulás 15.08-kor lett volna. Természetesen elorementem, szóltam, hogy le szeretnék szállni, álljon meg. Többi utas is zúgolódott. Erre azt a választ kaptam, hogy nem állhat meg, üljek vissza, vissza kell mennünk a Camponához...

34 Tovább

A 138-ason a sofőr a király

Tisztelt BKV ügyfélszolgálat!

Panaszt szeretnék tenni az egyik alkalmazottuk ellen, aki 2007. december 8.-án szombaton a csepeli Szent Imre térről menetrend szerint 17:10 perckor induló 138-as járatot vezette. A buszra a szigetszentmiklósi Auchan áruház megállójában szálltunk fel a barátnőmmel, hogy egy megállóval később átszállhassunk a Volánbusz halásztelki járatára.

Az események a következőképpen zajlottak:

Az áruházi bekötőútról kihajtva a sofőr behajtott a körforgaloma amikor észrevettük, hogy - velünk szinte egyidőben - az a halásztelki járat is a körforgalomhoz ért amelyikre át akartunk szállni. A 138-as busz sofőrje - annak ellenére, hogy a körforgalomban neki van elsőbbsége - maga elé engedte a volánbuszt. Így aztán a két jármű egyszerre ért az áruházi bekötőút megállójába: előttünk a volánbusz, mögötte pedig mi a 138-ason. A söfőr melleti ajtón szerettünk volna leszállni - idejében jeleztünk de az ajtó csak nem akart nyílni. A sofőr felé fordulva szóltam neki, hogy legyen szives nyissa ki mert "át szeretnénk ugrani" az előttünk álló volánbuszra. Ő erre közölte, hogy "dehogy nyitja, nem ugrálunk sehova".

Barátnőmmel - és még vagy 7-8 utassal akik szintén át szerettek volna szállni - értetlenül néztünk néhány másodpercig, majd a sofőr közölte: "majd ha dupla megállót építenek ide akkor kinyitom". Döbbenten pillantottunk egymásra, nézegettük a megálló aszfaltját az ajtón keresztül. Közben az előttünk álló volánbuszra szép lassan szálltak felfelé az utasok. Körülbelül 10-en és mivel többségüknek jegyet kellett váltani, legalább 5 percen keresztül néztük őket vágyakozva. Közben az egyik hölgy felháborodottan közölte a sofőrrel, hogy "Ő ilyet még életében nem hallott, ha most nem nyitja ki az ajtót, akkor egy órát kell várnunk a következő járatra" - a valóságnak megfelelően. Nos ezt nem kellett volna mondani. A sofőrnek kifejezetten tetszett a dolog. Rezzenéstelen arccal kijelentette, hogy "akkor 1 órát fognak várni". Bennem közben kissé felment a pumpa, hogy nem enged minket leszállni annak ellenére hogy már percek óra állunk a megállóban és valami olyatmit mondtam neki, hogy "látom nagyon élvezed, hogy a buszon te vagy a király." Erre indulattól vörös arccal beleüvöltötte a képünkbe, hogy "igen, én vagyok a király". Utastársainkkal együtt morogtunk, zúgolódtunk, teltek a percek de az ajtó csak nem akart nyílni. A sofőr úgy érezhette, hogy azért megiscsak tartozik némi magyarázattal mert időközben még a következőket mondta - pontosabban üvöltötte:

185 Tovább

Kulturált ellenőr a 18-as villamoson

Üdvözlöm

Szeretném megosztani önökkel a tegnap történteket (2007. 10. 27.) , kb. 17:45 kor a 18-as villamoson, a 4347-es kocsiban, történt ugyanis hogy felszállt két ellenőr, volt bérletem felmutattam, erre KIKAPJA a kezemből (ugyebár csak kérésre kell átadni, ő nem kért, köszönni se köszönt, csak kikapta a kezemből) és kéri a bérletigazolványt, fogalmam sincs hogy mi az, ő se tudta megmagyarázni, 20x elmondta nekem a bérletigazolvány szót, de még a kollégájuk kielégítő magyarázatából se tudtam rájönni hogy mi is az a bérletigazolvány, aztán még meg is akart büntetni, na hát ebből elég mondtam és visszakértem a bérletemet, erre azt a választ kaptam hogy nem adja oda amíg nem adok igazolványt(!!!!!!!!!!!!!!) tehát ellopta a bérletemet, és megzsarolt, miután kértem az ellenőrszámát azt mondta hogy majd a kobzási papíron rajta lesz, de adjak egy igazolványt, kolléga odajött, és mondta hívjon rendőrséget, kolléganő elfordul, hogy ne lássam hogy nem hívja fel őket, és elkezdett magában beszélni, ezután leszálltam.

Kérem ezt mégis hogyan képzeli valaki hogy ellopja a ~8000ft értékű bérletemet aztán még zsaroljon is, ez egyszerűen felháborító, lehet hogy nem volt bérletigazolványom, de attól még ehhez nem volt joga, és követelem vissza a bérletemet, mégis milyen dolog ez?

Gratulálok a Superbrands címhez, bizonyára kiérdemelték, és ezzel be is bizonyították.

KG
117 Tovább

A 68-as csapdája

Kedves BKV-figyelő!

Történetünk Kispesten játszódik a 68-as busz megállójában. Épp kislányommal hazafelé igyekeztünk a játszótérről, a gyerek hulla fáradt és nyűgös, nálam táska, játékok és a bölcsis holmikkal teli szatyor. Várjuk a buszt. Mivel ebben a megállóban három busz is megáll, mindig figyelek, hogy felszállási szándékunk, vagy esetleg az, hogy nem azt a buszt várjuk egyértelmű legyen! A dologhoz még az is hozzá tartozik, hogy érthetetlen okból lánykám szereti a buszt, minden nap köszön a busznak, mikor felszállunk és integet neki mikor leszállunk! Na szóval állunk a megállóban, látom a buszunkat, gyorsan a járda széléhez helyezkedünk, hogy érthető legyen felszállási szándékunk. A busz ívéből látható volt, hogy a megállóba kanyarodik, de legnagyobb megdöbbenésemre nemes egyszerűséggel elhúzott előttünk! Köpni, nyelni nem tudtam! A lányom meg torkaszakadtából sírt, hogy őt itt hagyta a busz és nem a barátja többet, mert nem szereti!!! Na szép délután volt, arról nem beszélve, hogy a sírás és fáradtság miatt kincsem elaludt az ölemben, így negyed órát vártam három szatyorral és egy alvó gyerekkel az ölemben! Jó mi?
16 Tovább
12345
»

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek