Kedden este „Idős nőkkel keménykedtek a BKV-ellenőrök” címmel publikált bejegyzésemben arról írtam, hogy a 18-as villamos vonalán egy ellenőr csapat utasokkal kötekedik, és a testi fenyítés, bántalmazás sem ismeretlen számukra. Egy másik olvasónk is találkozott feltehetően ugyan azokkal ellenőrökkel. Akkor egy 25 év körüli lányt bántalmaztak, majd amikor olvasónk közbelépett, az ő zakóját elszakították. Részletek a levélben:

Tisztelt BKV-figyelő!

Felhívták a figyelmemet az egyik bejegyzésre (Idős nőkkel keménykedtek a BKV-ellenőrök). Szerintem ezekkel az ellenőrökkel találkoztam a tegnapi napon 24-én 8:45 kor a Mikó utcai 18-as villamosmegállóban, ahol egy fiatal 25 év körüli lányt rángatott ez a 195-200cm magas fekete rövid hajú ellenőr, aki többszöri felszólításomra sem hagyta abba. Majd ezek után kiszabadítottam a lányt a keze közül (a lányon lévő csellótok pántjánál rángatta őt) és utána felém kapott, megrántotta az öltönyöm zakóját az ingemmel együtt, minek következtében elszakadt az ingem. Az azonosítóját többszöri kérésemre sem adta meg, ezért csak személyleírás alapján tudtam az esetet jelenteni a BKV ügyfélszolgálatánál.

Ketten voltak, egy kb. 195 cm fekete rövid hajú széles testalkatú hosszúkás arcú 35 év körüli férfi és egy alacsony rövid szemüveges 50 év körüli nő. A következő villamosmegállóban (Dózsa György tér) már ott voltak (én gyalog mentem), ekkor már hárman, egy kopaszodó 180cm magas kb. 120-130 kg-os cigány kinézetű ellenőrrel kiegészülve.

Szerettem volna az ellenőr kedvét ugyan elvenni a további kötözködéstől, de hivatalos személy elleni erőszak vádja nem ér meg nekem annyit, hogy kezet emeljek egy ilyen embernek nem minősülő aljas söpredékre.

Felháborítónak tartom, hogy fiatal lányokat fizikailag bántalmazzon egy idősebb férfi, pláne, hogy egy ellenőr egy utast.

Mellesleg a lánynak volt bérlete, csak sietett volna... Sajnos rendőrségi feljelentést nem tettem, pedig ezek szerint kellett volna! Remélem történik valami az ügyben.