Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bérletet lopnak az ellenőrök a Moszkván

A kobzási jegyzékkel én akkor ismerkedtem meg, amikor ellenőr ismerőst szereztem. Ez egy olyan kis papír, amire az ellenőr felírja, hogy a delikvens bérletét elvette, ezen a helyszínen, ekkor és akkor. A Moszkva téren ez nem így működik. Ott az ellenőrök csak ellopják a bérletet, melyet feltehetőleg ezután értékesítenek.
Kedves BKV figyelő!
 
Tegnapi történet a Moszkva térről:
 
Hölgy ismerősöm (ártatlan, törékeny lány, 40 kiló vasággyal) május 8-án délelőtt 9h  magasságában jött fel a 2-es metróról a Moszkván, a mozgólépcső tetején az ellenőrök/biztonságiak megállították, kérték a jegyét. Ő be is mutatta az aznap frissen vásárolt bérletét, sajnos azonban az arcképes igazolványa nem volt nála. Erre egy nagyhangú, köpcös nő elvette tőle a bérletet, és nem adta vissza. Egyszerűen elkobozta, semmiféle papírt nem adott róla. A társai sem léptek közbe. Ismerősöm tehetetlenül hagyta el a helyszínt.
 
Amellett, hogy a bérlet csak az igazolvánnyal együtt érvényes, ugye jól gondolom azt, hogy ez lényegében lopás? Mit lehet ilyen esetben tenni? Érdemes a galerit lefényképezni és feljelenteni őket (legalább a BKV-nál)? Vagy veszett fejsze nyele?
 
Üdvözlettel:
Dark Future
81 Tovább

Rés a szabályzatban?

Tisztelt BKV!

Amióta a budapesti tömegközlekedést használom, érvényes bérlettel rendelkezem a mai napig. Sosem felejtettem még otthon (máig), és soha nem lettem még büntetve, azonban egy érdekességre lettem ma figyelmes. Az új bérletük bevezetésekor a decemberi bérletem eltűnt, így kénytelen voltam az első utazásomkor (januárban) újat venni. Ez a bérlet a tárgyhó 4. napjától a következő hónap 3. napjáig érvényes. A következő hónapra szóló bérletem már pénteken megvettem, de mivel ez akkor még nem volt érvényes az asztalomra tettem. Szombaton Budapestre mentem, ahonnan csak vasárnap jöttem haza. Amikor hazaértem, akkor vettem észre, hogy vasárnap, már lejárt bérlettel utaztam, mert a másik az asztalomon maradt (a két bérletem látható a képen).



A kérdésem csak annyi lenne: Mit tehettem volna akkor, ha egy esetleges ellenőrzés során veszem észre, hogy nincs a pénztárcámban az érvényes bérletem? A bérletemet ugyanis utólagosan csak akkor mutathatom be, ha az a büntetés előtti nap is érvényes volt. Mivel a bérletet attól a naptól érvényes, így az azt megelőző napon nem lehet az. Mit tehet az az ember, aki hasonló módon jár mint én, de az előző havi bérletét nem őrizte meg? Hogyan bizonyítom be, hogy a bérletet nem a büntetés után vettem, főleg akkor, ha az előző havi bérletemet nem tartottam meg? A Szabályzati hiányosság miatt fizessek 3000 forint helyett 12000 forintot?

Várom megtisztelő válaszukat!
44 Tovább

Szeretnél egy bérletet?

A nagy sikerre való tekintettel nyereményjáték sorozatunk folytatódik. Azok, akik 2008. május 1. és július 1. között észrevételt küldenek a BKV-figyelőnek (és az a blogon meg is jelenik) egy sorsoláson vesznek részt, melyen egy havibérletet nyerhetnek. És ez még nem minden. Ha veszed a fáradságot és a történeted mellé fényképet vagy videót is csatolsz, dupla eséllyel veszel részt a májusi sorsoláson.

És ez még mindig nem minden!:) Aki a fenti időpontok között bármely cikkhez hozzászól (kommentel) szintén egy sorsoláson vesz részt, és az előző nyereményjátékból visszamaradt* UV-s bögrét nyerheti meg.

Sok szerencsét kívánunk mindenkinek!


bkvfigyelo@index.hu



*Az előző játék nyertese nem jelentkezett a nyereményéért, így ígéretünkhöz híven, ezt ebben a játékban újra kisorsoljuk.
51 Tovább

Kurtítják a jegypénztárak nyitva tartását

Sokat gyalogolhat az, aki HÉV-vel, vagy a 3-as metróval akar közlekedni, de a zsebében nem lapul bérlet, vagy jóval előbb megvásárolt jegy. Az Infórádió szerint ugyanis egy hónapban mindössze tíz napig szolgáltat a BKV tizenöt jegypénztára. A legtöbb harmadolt nyitva tartású elárusító hely pedig az említett két vonalon található. A közlekedési társaság takarékossági szempontokkal indokol.

Tizenöt gyér forgalmú pénztárának nyitva tartását korlátozza a BKV, tudta meg az Infórádió. (Legtöbbjük a HÉV, illetve a 3-as metró vonalain szolgáltat.) Takarékossági szempontokból ezek a pénztárak csak a csúcsforgalmi időszakban árulnak jegyet és bérletet, azaz csak minden hónap 2. napjától 10. napjáig üzemelnek. Így akinek nincs bérlete, vagy jó előre megvásárolt jegye, az kénytelen a legközelebbi pénztárig, vagy viszonteladó helyig gyalogolni.

A BKV szerint ugyanis hiába vezette be az új, bármikor kiváltható havibérletet a cég, a legtöbben még mindig a hónap elején állnak sorba a pénztáraknál, a fennmaradó időszakban pedig pang az üzletmenet. a kieső pénztárakat viszont kompenzálná szükség esetén a BKV, ahol igény van rá, ott viszonteladókat állítanak majd munkába, akiktől bármikor lehet jegyet szerezni.

Sőt a közlekedési társaság azt is ígéri, hogyha valaki a zárva tartó pénztárak miatt maradna jegy nélkül, akkor a HÉV-kalauzok akceptálják ezt az érvet, s nem büntetnek. Az Infórádió szerint BKV elismerte, hogy az intézkedés hátrányosan érinthet kisebb csoportokat, de mindenki vigasztalódhat azzal, hogy az így megspórolt pénzt a szolgáltatás fejlesztésére fordítják.

Forrás: Index
17 Tovább

Deák téri automaták és ellenőrök

Többször számoltunk már be mi is, a Deák téri automatákról, melyek 10 esetből 1-szer ha működnek. Norbert barátnője sem tudott jegyet venni, ebből lett később a balhé.

Tisztelt BKV, Kedves Homár és BKVfigyelő!

Tudom, sok ember kezdi így e-mailjét, de őszintén nem hittem volna, hogy egyszer én is beállok a sorba, és kénytelen leszek a BKV jegyellenőreinek viselkedése miatt panaszt tenni.

A mai napom, 2008 március 21-én, este 11-kor a barátnőmmel próbáltunk felszállni a 2-es metróra, a Deák Ferenc téren. Miután nekem van bérletem de a barátnőmnek nincs - mint minden jogtisztelő magyar állampolgár - mi is megpróbáltunk jegyet venni az automatából (Jegykiadó automata 1 - Deák Ferenc téri metró aluljáró, ha a kisföldalatti múzeum felöl megy le az ember, a mozgólépcsőn leérve, jobbra az első). Ez az automata az általam kipróbált kb. 500 forintnyi apróból semmit sem fogadott el. Mea culpa, a mellette levő automatát nem próbáltam ki, gondoltam, ha szükséges lesz, majd az ellenőrtől veszek jegyet. Itt szeretném megjegyezni, hogy ekkor még terveimben szerepelt, hogy a 11:30-as HÉV-et elérem a Batthyány téren (Ezen tervem hamarosan szertefoszlott). Tehát le a mozgólépcsőn, ahol - várakozásaimnak megfelelően két ellenőr várt minket. Szintén itt szeretném megjegyezni, hogy "bliccelni" nem állt szándékomban, hisz a Deák Ferenc téren a metróra jegy nélkül felszállni ugyan olyan nehéz, mint fing-hajtásos rakétával a Holdra eljutni. A jegyellenőr hölgyeknek teljesen normálisan - eurokon
- A "Jegykiadó automata 1" semmilyen pénzt nem fogad el,
- A "Jegykiadó automata 2" elfogad pénzt, de jegyet nem ad.

Az Ő válaszuk erre az volt (a nagyon jól begyakorolt "6.000 Ft pótdíj" szövegen túl), hogy az én hibám, hogy automatába dobálom a pénzem, amikor ott van a forgalmi ügyelet. Ennél a pontnál a barátnőm megpróbálta az egyik jegyellenőr hölgy kabátjára kitűzött igazolvány megfordítani (mely úgy volt kitűzve, hogy a fehér, üres oldalát lehetett csak látni), melynek következménye őrült üvöltés lett a jegyellenőr részéről - miszerint Őt bántalmazzák.

60 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek