Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az ellenőrt épp csak a bérlet nem érdekli

Kedves BKV figyelő,

Két sztorit szertnék megosztani veled.

   1. Mint minden reggel, ma is felszálltam a 26-os buszra a Nyugati pályaudvari végállomáson. Mivel végállomás, a busz már bent áll, és az utasok felszállhatnak, mielőtt a sofőr megérkezik. Ma is így tettem két másik utassal egyetemben. Nyugodtan ülünk és várjuk az indulási időt, amikor hirtelen azt látjuk, hogy mögülünk elhúz mellettünk egy 26-os busz és elindul a Körút felé. Döbbenten néztük, ahogy kikanyarodik a híd irányába, majd leesett, hogy a busz, amin ülünk, valamiért nem indult, helyette a mögötte lévő buszt indították. Ez néha elő is fordul, de olyankor a sofőr beszól az elöl (indulási helyen!) álló buszban várakozó utasoknak, hogy szálljanak át, mert a mögötte lévő fog indulni. Ez a sofőr viszont nem tette meg ezt a minimális lépést. Emiatt többen is elkéstünk, hiszen a 26-os 15-20 percenként jár. Naivan megkérdezem: a sofőr azért vezeti a buszt, hogy hó végén megkapja a fizetését, vagy esetleg egy icipicit azért is, hogy az utasokat eljuttassa A-ból B-be??

   2. Ma ért véget a tudományos kísérletem, amely azt volt hivatott vizsgálni, hogy az újdonsült ellenőrnek felcsapott biztonsági őrök mennyire figyelik, hogy az ember mit mutat fel nekik. A Keletiből metrózom a Nyugatiba. A Keletinél minden reggel állnak ilyen őrök (általában négyen, teljesen eltorlaszolva a mozgólépcsőt), a Nyugatinál pedig 5 napból 3-szor voltak. Összesen tehát 8 alkalom. Hétfőtől péntekig mind a 8 alkalommal a vonatbérletemet mutattam fel BKV bérlet helyett (ugyanabban a tokban van a kettő, csak ezúttal a MÁV bérletes felét mutattam az őröknek). A vonatbérlet egy fehér cetli, rajta apró fekete betűkkel, tehát kinézetre köszönőviszonyban sincs a színes, kisebb, igazolványba tett BKV bérlettel. A vonatbérletet minden alkalommal tisztán láthatóan mutattam fel az őröknek, tehát nem csak elsuhantam mellettük. A 8 alkalomból egyetlenegyszer sem szóltak, hogy ez nem stimmel. Második naiv kérdésem tehát: minek fizetjük ezeket az embereket, hiszen nyilvánvaló, hogy nem végzik a munkájukat?

Üdvözlettel: Réka
63 Tovább

Nem lehet bérletet venni

Kedves Figyelők!

Már nem először fordul elő, hogy bérletet szeretnék venni a Dózsa György úti metrómegállónál (például ma, október 15-én, hétfőn reggel 9 előtt, mikor máskor?), és a pénztár nincs nyitva, pedig nyitvatartási időben megyek oda, tehát joggal számítnék rá, hogy nyitva is lesz. A megállóban van egy másik pénztár is, ahol viszont bérletet nem árulnak, csak jegyet! Az ott ülő hölgy persze nem tudja, miért nincs nyitva a bérletpénztár, "nem ő a létszámfelelős". A panaszkönyvet sem tudja odaadni, azt csak a bérletpénztárban tudom elkérni, ami be van zárva, ugye.

Tehát, vehetek jegyet, ami ablakon kidobott pénz, nem is kevés. Vagy mehetek a nyugatiba bérletet venni, és remélhetem, hogy addig nem kapnak el az ellenőrök, akiknek hiába magyaráznám, hogy "akartam, de nem tudtam..." ; és már ki is van töltve a csekk.

Szóval csak én járhatok rosszul, amiért a pénztáros néni munkaidőben nincs a helyén.

Üdvözlet.
32 Tovább

Bejelentés nélkül emelkedett a HÉV-bérlet ára!

Tamás a BKV-hoz intézne egy kérdést, amit rajtunk keresztül fog most megtenni. Szerinte elfogadhatatlan, hogy a BKV bejelentés nélkül emeli a HÉV bérlet árait! Szerintem is! Aki bérletet megy venni, ne 6480Ft-ot hanem 8000Ft-ot vigyen magával...
Tisztelt(?) BKV!

A HÉV-bérletek ára hogy hogy nem, minden bejelentés nélkül visszaszállt az egekbe? Valami tájékoztatást a megállókba elhelyezni, bemondani, honlapra kirakni nem illene? Esetleg megmagyarázni, hogy ezt most miért?

Bezzeg a „levittük a bérletek árát” februári szlogen a HÉV-szerelvényekben még mindig ott virít! 23,45%-os júliusi áremelés! Azt panaszkodnak milliárdos hiányra, mert mindenki bliccel! 4 nyamvadt megállóra többe kerül (10 km-es szakasz, ami csak 5,7 km) közigazgatási határon kívül a bérlet (8000 Ft), mint a Budapestet behálózó teljes részre (7350 Ft). Komolyan nem értem, hogy képzelik?

Húzásaik egyre több ellenszenvet keltenek, azt csodálkoznak, ha ennek nem lesz jó vége… De nem ám!

Puska Tamás
13 Tovább

Kijátszható volt az egyesített bérlet

A 2005-ben bevezetett új bérletfajta könnyen kijátszható volt, ha megvetted és a hónap végén nem dobtad ki, hanem eltetted. A Bérletben az volt az egyetlen hiba, hogy két évre, 2005 – 2006-ra szólt, mint a képen is látod. Az illetékesek nem gondoltak bele, hogy szeptember minden évben van így a 2005-ös bérletet 2006-ban ugyan úgy felhasználhattad! Egyre kellet figyelni az árváltozásra. A pénztárba is tollal írták rá az új árat, neked is csak ezt kellett tenned. Idén már leleményesebbek voltak, már nem 2 évre, hanem csak 2007-re adták ki a bérletet. Mi csak figyelmeztetni szeretnénk a társaságokat, hogy ilyen többet ne fordulhasson elő, mert ez a BKV-nak a VOLÁN-nak és a MÁV-nak is kiesést jelent.
1 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek