Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy őszinte ember

 

Regőczi Miklós engem átvert. Azt mondta, hogy az eddig rendszeresen használt havibérletemet azért szüntetik meg, mert ezt az utasok kérték, és így elkerülhető lesz a hó eleji sorbaállás, ám ezzel egyetlen probléma van. Két napja még hosszabb sorok kígyóznak a bérletpénztárok előtt, egyes helyeken negyed óránál többet kell várni, hogy megvehessem a bérletem, melyet a pénztárosok sokkal lassabban töltenek ki mint az előzőt.


Mire volt ez jó? Miért nem vehetek olyan bérletet amilyet szeretnék? És egyébként is, hová tűnt a 20 darabos gyűjtőjegy?


Hagyó Miklós és a BKV vezetése nem értünk, ellenünk van, és a BKV totális szétszedésén dolgoznak. Demszky Úr, maga ezt miért engedi?


BKV teljes menedzsmentje megbukott.


Üdvözlettel: Egy utas

 

103 Tovább

Szívhatunk az új bérlet miatt

Ahoj Figyelő!

Egy apróságra szeretném felhívni a figyelmét mindenkinek, aki még nem vett bérletet januárra, és ezt mondjuk 2-6. között tenné meg, mert a decemberi havi bérlet, ugye ötödikéig jó. Szóval a lényeg, hogy a BKV a bérletárusítással ezúttal asszem magát szivatta meg, de csúnyán. A történet röviden: kedvesem havi bérlete január 5-én jár le, és ő úgy gondolta, kikerülné a sorállást, ezért már 28-án megvenné a január 6-től 30 napra érvényes bérletet. A válasz a Deák téri pénztárostól: csak január 2-től lesz kapható a januárra is érvényes bérlet.(Értsd, még nem készült el...)

A kedves békávé szépen beosztott adagokban mindenkinek elhintette a rizsát, hogy a havi bérletet azért szünteti meg, hogy a hóeleji sorállást megelőzze a bérletet vásárolni szándékozók amúgy széles körében. Most meg arra kötelezi a december havi bérlettel rendelkező utasokat, hogy négy nap alatt vegyék meg a bérletet a korábbi öt helyett, ráadásul tuti, hogy nagyobb lesz a tömeg a pénztáraknál, mert nincs elővételi lehetőség.

Elővétel helyett van azonban kiskapu. A bérlet ugye jövőre drágább lesz, a mostani 7350 forint helyett jóval 8000 fölé kúszik az ára. Gond azonban egy szál se: bármelyik pénztárban megvásárolható egy 30 napos bérlet 2007-es áron, és a pénztáros is gond nélkül kitölti elővétbe dec 31-től, jan 29-ig. így lehet jövő januárban idei áron utazni a BKV-n. Ja, és így legalább január 1-én, a másnaposan hazafelé botorkálókat sem vághatja meg szeretett közlekedési vállalatunk, hogy nincs bérlete, meg jegye - merthogy a pénztárak 10-től 16-ig lesznek nyitva, már amelyik.

greffi

Hasonló:

43 Tovább

Mindegy mikori, csak bérlet legyen

Helló!
 
Kiváncsi lennék a véleményedre a következő kis kisérletettemmel kapcsolatban:

25 éves vidéki lány vagyok. Jelenleg Budapesten tanulok és szakmai gyakorlatom is itt töltöm egy állami cégnél - :) úgysem találnád ki, hogy melyik igazgatóságon. Naponta legalább 5 ször használom a BKV szolgáltatásait, 30 napos diákbérlettel. Az elmúlt 6 évben talán egyszer blicceltem - akkor is menet közben vettem meg a bérletemet. De most gondolkodtatóba ejtett az ellenőrök viselkedése - egyik tanárom a főiskolán említet egy esetet amikor  ellenőrökkel futott össze, nem volt nála jegy s mégis elengedték. Ám amikor csoporttársam nem tudott bérletet venni és egyből ezzel nyitott az ellenőrnek kapásból megvágta a helyszíni bírsággal-, ésa következő kisérlet elvégzésére késztetett:

Ahogy említettem 30 napos bérletet veszek. Jelen pillanatban a bérletem dec 10 - jan 8-ig érvényes, ám fellette a pénztárcámban jól látható helyen a diák igazolványom mellett egy nov7-dec6-ig érvényes bérlet van kirakva. Eddig kb. 5-ször ellenőrizték - Deák tér 2x, 4-6-os villamos 2x, és a 73 trolin -  ellenőrök és egyik alkalommal sem emeltek kifogást ez ellen, vagyis az érvényességet nem vették figyelembe. Talán köszönhető ez kultúrált megjelenésemnek, "irodai öltözet".
 
Szóval történetem, illetve kisérletem lényege, mindössze annyi, hogy bebizonyítsam a ruha teszi az embert a BKV ellenőr előtt is.
24 Tovább

Reklám már a jegyeken és a bérleteken is?

BKV közlemény, részlet:
Ajánlattételi felhívás
A Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1072 Budapest, Akácfa u. 15.) ajánlattételi felhívás útján hirdetési célra értékesíteni kívánja a menetjegyek, bérletszelvények meghatározott nagyságú felületét.

Az ajánlattétel tárgya
A BKV Zrt. az általa meghatározott feltételek vállalása esetén hirdetési célra értékesíti a menetjegyek- és bérletszelvények felületeit 1 év időtartamra, 2008. január 1-től 2008. december 31-ig.

42 Tovább

Bérlettel kapcsolatos válaszok az ügyfélszolgálattól

Kedves BKV Figyelő!

Mint olvashattad egyik másik bejegyzésemben, sokáig nem volt egyértelmű számomra (s talán mások számára sem), hogy a jövő évtől bevezetésre kerülő bérletreform a maga valójában hogyan is fog kinézni. Sajtóinformációk szerint megszűnt volna a HAVIBÉRLET és az utólagos bérletbemutatás intézménye is.
Gondoltam utánajárok a kérdésnek (legyen bármennyire is naiv), s levelet írtam a BKV-nak - melyben a bérletigazolvány méretének optimalizálását is megemlítettem.

Levelem harmadszori megküldése végül eredményt hozott.
Ha gondolod, tedd közzé, hogy a magamfajta, értetlen utasok szeme elől is fellebbenhessen a fátyol.

Köszönettel: kambekk
Íme a válaszlevél:
A BKV Zrt. a 2008. évi viteldíjakkal kapcsolatban a havi és 30 napos bérletek helyett egy újfajta havibérletre tett javaslatot. Az új bérlet a régiek előnyös tulajdonságait ötvözi:
 

    * Az érvényesség kezdőnapját az utas tetszőlegesen választhatja meg, a szelvény természetesen elővételben is megvásárolható.
    * Egy hónapig érvényes, de nem kötődik naptári hónaphoz. Ezt úgy kell értelmezni, hogy egy adott hónap adott napjától a következő hónapnak a kezdőnapot megelőző napjáig használható. Például az adott hónap 10-étől váltott bérlet a következő hónap 9-éig érvényes, függetlenül attól, hogy az adott hónap 30, 31 vagy éppen 28 napos.
    * A hónap 1. napjától megváltott új havi bérlet a hónap utolsó napjáig érvényes.

 
A felhasználható időtartam tehát attól is függ, hogy az adott hónap 30, 31 vagy február esetén 28 (29) napos. Így 12 egymást követő havi bérlet összesen 365 napig lehet érvényes, vagyis aki rendszeresen megvásárolja, nem kerül kedvezőtlenebb helyzetbe, mint a régi típusú havi bérlet esetén. Ebben az esetben természetesen feltételezni kell, hogy sem átfedés, sem kimaradt napok nincsenek a bérletek között.
 
A közösségi közlekedés az úgynevezett maximált hatósági áras kategóriába tartozik, ezért a viteldíjak és azok alkalmazási feltételeinek megállapítása nem a BKV Zrt. feladata. Esetünkben az árhatósági jogkört a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 16.§ (1) bekezdése és az árak megállapításáról szóló 1990. évi LXXXVII. tv. 7.§-ban foglalt felhatalmazás alapján Budapest Főváros Közgyűlése gyakorolja, így az új havibérlet bevezetéséhez az ő döntésük szükséges.
 
A bérletbemutatás intézményét sem kívánjuk megszüntetni, alkalmazásában azonban szigorítást szeretnénk elérni. Javaslatunk szerint 2008-tól a bérletbemutatás lehetősége személyenként évente legfeljebb két alkalommal és csak olyan feltételek mellett alkalmazható, ha az utólagosan bemutatott bérlet a pótdíjazás időpontját megelőző napon is már érvényes volt, valamint a bérletet bemutató személynek nincs rendezetlen pótdíjtartozása a BKV Zrt. felé. Ezzel kiszűrhető az a gyakorlatban tapasztalt nagyszámú visszaélés, amikor a pótdíjazás után a még aznap vásárolt 30 napos bérletet mutatják be.â01D
 
A bérletigazolvány bankkártya méretűre történő átalakítása folyamatban van. Reményeink szerint 2008. januárban már bevezethető lesz.
 
Köszönjük, hogy időt és energiát fordított arra, hogy írjon nekünk, Társaságunk járművein kellemes utazást kívánunk Önnek.
 
Budapest, 2007. december 3.
                                  
Üdvözlettel: Szüts Katalin ügyfélszolgálat-vezető
52 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek