Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Miért állnak biztonsági őrök a metrónál, ha úgyis mindenkit leengednek?

Ha jó dumás vagy, akár ingyen is utazhatsz a metrón, ezt állapította meg olvasónk. Tapasztalata szerint, ha valaki egy kicsit agresszívebb, vagy rámenősebb, akkor simán utazhat jegy, bérlet nélkül is. Ez azért rossz, mert a biztonsági őrök feladata pont az lenne, hogy a agresszív, bliccelő utasokat a megfelelő eszközökkel visszatartsák.

Kedves BKV-figyelő!

Egy eléggé idegesítő dolgot láttam néhány hete az Árpád hídi metrónál. Az biztonsági őrök ugyebár befelé kérik a jegyeket, bérleteket. Felmutatod, és mész tovább. Olyat már láttam, hogy egy agresszívabb embert meg akartak állítani, de nem sikerült, volt kiabálás is meg minden, de - ahogy már megszoktuk sajnos - nem történt semmi: a jegy nélküli ember felszállt a metróra.

57 Tovább

Öt eurót csaltak ki a turistától a biztonsági őrök

5 Eurót, azaz közel 1400 forintot kértek el egy turistától a biztonsági őrök a Kőbánya-Kispest metróállomáson. A tájékozatlan külföldi jegyet szeretett volna venni, ezért kért segítséget a biztonsági őröktől, akik segítségnyújtás helyett pénzt kértek tőle:

Kedves BKV-figyelő!

Minap érdekes esetnek lehettem fültanúja a Kőbánya-Kispesti metró hátsó bejáratánál. Munkám miatt minden reggel és este itt kell végig menjek hallottam és láttam már cifrákat de ez az eset különösen felháborított.

A 200E jelzésű buszról leszállva, melyen mindig rengeteg turista érkezik Ferihegyről, szokásomhoz híven baktattam fel a lépcsőn jegyemet szorongatva, hogy majd a 300 milliós végkielégítésekre fittyet hányva én majd lyukasztok. Felérve szembesültem azzal, hogy az egy szem automatánál kígyózik a sor. No, nem baj gondoltam nem sietek, kivárom a sort, ekkor vettem észre, hogy a mögöttem haladó hölgy odaér az biztonsági őrökhöz, akik a szokásos "kedves" modorukkal felszólították a jól ismert kér(d)éssel "Jegyeket, bérleteket!".

87 Tovább

„Húzzál már félre a p*csába” -Mondta a buszvezető az utasnak

Olvasónk tanácstalanul állt a rákoskeresztúri városközpont buszmegállójában. Miközben útbaigazítást kért, egy buszvezető meglökte, majd azt mondta: "Húzzál már félre a p*csába te is az útból". Olvasónk a buszon kérdőre vonta a buszvezetőt, aki tovább sértegette. A biztonsági őrök segítségét kérte, de ők is szidalmazni kezdték.

Később kiderült, hogy az utas MP3 lejátszója valószínűleg a buszvezető lökése miatt a megállóban kiesett a zsebéből. Az ügyfélszolgálathoz, majd a buszgarázshoz fordult, ahol egy "Miért engem b*szogatsz ezzel, honnan tudjam én?" mondattal elintézettnek tekintették az esetet. Igazi BKV-s történet alant:

Tisztelt BKV!

Súlyos panasszal vagyok kénytelen jelentkezni Önöknél saját munkatársaik magatartását illetően. Szombat hajnalban feltehetőleg talán utolsó 998-as járatukkal utaztam Rákoskeresztúr Városközpontból Cinkota autóbuszgarázs irányába. Mivel e járat az éjszaka folyamán két különböző megállóból indul információt kértem két - egy másik megállóban álló - biztonsági szolgálatos munkatársuktól. Miközben ők útbaigazítottak volna, egy másik alkalmazottjuk, aki buszához sietett igen durván félrelökött a következő szavak kíséretében: "húzzál már félre a p*csába te is az útból". Én rögtön az illető, feltehetőleg sofőr után eredtem. Mint kiderült egy busszal utaztunk, én hazafele, ő minden bizonnyal munkába.

98 Tovább

Vannak, akik jegy nélkül is utazhatnak a metrón

Felháborító, ahogy a metrónál álló biztonsági őrök viselkednek. Mindenkit megállítanak, aki nem mutatja fel a jegyét vagy a bérletét. Még a jól öltözött üzletembereket is, akik láthatóan megengedhetik maguknak, hogy jegyet vagy bérletet vegyenek. Megszívatnak akit tudnak, főleg a kisiskolás gyerekeket és az egyedül utazó nőket, de a cigányokat sosem állítják meg. Miért? Öt biztonsági őr miért fél tőlük? Egyáltalán miért állnak ott, ha beengedik a bliccelőket?

Kedves BKV-figyelő!

Rendszeres olvasom a blogot ha időm engedi.

A következő esettel találkoztam tegnap 2009.11.25-én este 19 órakor a Blaha metró bejáratánál az ellenőrzéskor.

Nem a nyáron lebarnultak egy csoportja 2 nő + 2 "iskolás" korú gyerek + babakocsi gyerekkel mennek befelé a metróba. 5 ellenőr áll egy lefelé haladó sávra. Mindenkitől kérik a jegyeket, bérleteket sőt aki nem tudta időben elővenni természetesen meg is állítják. Az említett csoport pedig előttem szépen átsétál az ellenőrzésen megállás/megállítás nélkül és kifelé mosolyog az "ellenőrre".

Sajnálattal jegyzem meg hogy már többször találkoztam hasonló esettel a Stadionok metrónál is. (Erre járok dolgozni nap mint nap.) Ezek az esetek között csak felnőttek vettek részt babakocsi nélkül hasonló eredménnyel csak akkor nem mosolyogtak hanem jópofiztak az ellenőrrel.

Nem tudom, hogy az ellenőröket milyen rendszerrel ellenőrzik, de úgy néz ki az nem valami hatásos.

Üdvözlettel, Laci

51 Tovább

Felfüggesztették a BKV biztonsági őreit

A BKV tájékoztatása szerint a Discrate Security Kft. felmentette a szolgálat ellátása alól azokat a biztonsági őröket, akik ellen csoportos garázdaság miatt vádemelést javasolt a rendőrség, mert tavaly novemberben ledobtak egy éjszakai buszról egy utast.

Mint arról beszámoltunk, befejeződött a nyomozás a Széna téri verekedő BKV-ellenőrök ügyében, az ügy iratait a rendőrség vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségre. A biztonsági őrök, ellenőrök 2008. december elején ledobtak egy utast az éjszakai buszról és megverték, megrugdosták. A rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság elkövetése miatt folytatott eljárást.

A BKV sajtóosztálya kérdésünkre úgy tájékoztatott, hogy szerződött partnerük, a Discrate Security Kft. felmentette az érintett biztonsági őröket a szolgálat alól, ami azt jelenti, hogy az eljárás befejezéséig nem dolgozhatnak a BKV járatain.

16 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek