Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Megöllek te szemét k*rva”

A címben lévő igen csak cenzúrázott szöveg a BKV egyik derék munkatársának a száját hagyta el pénteken délután, a Deák Ferenc téren. A BKV orkja összetűzésbe került egy kislánnyal és édesanyjával. Az ork a grabancánál fogva tartotta a kislányt, akit életveszélyesen megfenyegetett. Az esetnek az utasokon kívül több szemtanúja is volt, többek között egy Deák téri boltos.

Tisztelt BKV-figyelő!

2009. február 20-án, délután 14:20 órakor a Károly körút felől mentünk a Deák téri metróállomásra egy barátnőmmel. A rég nem láttuk egymást, sokat beszélgettünk, de sajnos elfutott az idő, indulni kellett haza. Ő a 2-es, én a 3-as metróállomás felé indultam. Még az aluljáró szinten tartottunk, mikor kiabálásra lettünk figyelmesek. Nem avatkoztunk bele, nekünk dolgunk van, mentünk a metró felé. Az üvegajtónál már megtorpantunk, és félve tettünk még pár lépést, majd bújtunk meg egy kávéautomata mögött, és onnan figyeltük megszeppenve az eseményeket.

Történt, hogy egy nagydarab, jól megtermett férfi, úgy 180 magas, vagy még több is lehetett talán kb 100 kilós, épp egy kislányt próbált megfegyelmezni, aki nekem csak az orromig érhetett, én meg nem vagyok egy nagy darab. A kislány és az anyja volt, kiabált, hogy hagyja őt békén, meg hogy rohadjon meg, szemét állat, stb... de ezek is csak alig tudtak kijönni a száján a félelemtől. Az anyja próbálta csitítani az őrt, hátha békénhagyja a gyereket. Mondta, hogy fejezze már be, ne bántsa, különben is még kiskorú. A biztonság szolgája (legalábbis a hátán ez a felirat volt), karján meg a BKV karszalagja, miszerint fel van jogosítva a jegyek, bérletek ellenőrzésére megfogta a grabancát a leányzónak, és úgy ordította le a haját, idézem:

"Megöllek te szemét cigány kurva! Tudod kinek szidd az anyját? Leszúrlak, most azonnal! Leszúrlak, leszúrlak! Az én anyámat ne merd szidni, mert meghalsz"

40 Tovább

Beszélgetnek, kártyáznak a biztonsági őrök

A metró bejáratánál álló biztonságiakat már semmi nem érdekli. Nem kérik a jegyet, bérletet, a bejárattól távol, egymással beszélgetnek és kártyázgatnak, legalábbis olvasónk erre panaszkodik. Vajon a BKV miért fizeti őket, ha nem dolgoznak?

Szia BKV-figyelő!

Lakó és a munkahelyem között 7  metróállomás van. 2 a kettes vonalon, 5 pedig a hármason. Minden nap metróval járok dolgozni, kivétel vasárnap, és akkor, mikor pótlóbuszok járnak a metró helyett. Néhány éve a BKV bevezette a metrós beléptetést. Amikor a metró területére beléptünk, fel kellett mutatni a jegyet vagy a bérletet, és csak akkor utazhattunk. Ez jó volt addig, amíg néhány utast meg nem vertek, és amíg megnézték a bérletet.

Hónapokkal ezelőtt vettem észre, hogy a biztonsági őröket már egyáltalán nem érdekli a bérlet. Felmutattam a másneskártyámat, ebédjegyet, mindent, de egyszer sem jöttek rá, hogy nem a bérletem mutatom, ami egyébként ott volt a zsebemben. Pár hete viszont a biztonságiakat sem látom. Mindig az ajtótól távol állnak valahol, támaszkodnak, beszélgetnek, kártyáznak, mindezt a mi pénzünkből. Mi értelme akkor alkalmazni őket? Már én is bérlet felmutatása nélkül sétálok el mellettük, még akkor is, amikor ott állnak az ajtóban. Sosem szólnak. A 3-as metrót ugyan úgy elözönlötték a hajléktalanok, és a nem fizető utasok, mint régen. Kettes vonalon sokkal rendesebbek a biztonságiak, ott mindig előre köszönnek, nagyon udvariasak.

Férjem a Fehérvári úti piac közelében dolgozik, és ő is arra panaszkodott, hogy a metró ellenőrei már nem is kérik a bérletet. A 4-es villamos ajtajából is eltűntek a biztonságiak, akik akkor sincsenek már ott, amikor jobb az idő, nincs fagy. Ennyit ért volna a nagy ellenőrzés?

Edit

64 Tovább

Tarlós: Túl brutálisak a BKV biztonsági őrei

(...)

A Fidesz fővárosi frakcióvezetője a BKV vezetőjének gépkocsibérlési ügyéről azt mondta: Kocsis Istvánt szakmailag képzett és alkalmas embernek tartják, ezért érhetetlen számukra, hogy miért szánta rá magát a 20 milliós értékű céges gépkocsi bérlésére. Hozzátette: ha a BKV vezetője "nem lép vissza ebből", akkor az ellenzék támogatására nem számíthat. Mint megjegyezte, Demszky Gábor főpolgármester talán saját gépkocsiügyei miatt nyilatkozik visszafogottan az ügyről.

A politikus arról is beszélt, hogy sajtóhírek szerint a BKV biztonsági őrei összerugdostak egy utast a Széna téren. Erről azt mondta: érthetetlen, miért biztonsági cégeket alkalmaz a BKV, ha képtelen tisztességes viselkedésre bírni őket. "Azt várom, mikor lesz nyilvános akasztás, ha valaki érvénytelen jeggyel utazik", jegyezte meg.

(Index/MTI)

 A teljes cikket olvashatod az Indexen! Kattints ide!

20 Tovább

Ennyit érnek a biztonsági őrök?

Budapesten ritkán metrózom, és amikor szükségem van rá, akkor is a 2-es vonalat használom a legsűrűbben. Az elmúlt héten többször kellett utaznom a 3-as metrón, ahol megfigyeltem, hogy az ellenőrzési rendszer mennyire másabb, mint a piros vonalon.

A bejáratnál álló biztonsági őröket ugyanis semmi és senki nem érdekli. Beszélgetnek, nézelődnek, de az utasokkal nem foglalkoznak. Nem új a probléma, hiszen többen már fel sem mutatják a bérletüket (elő sem veszik), csak elsétálnak a biztonságiak mellett.

Ha nem indul el a videó, kattints ide!


Én úgy vagyok ezzel az ellenőrzési rendszerrel, hogy amíg a bliccelőket és a hajléktalanokat visszatartja a BKV-tól, addig szívesen felmutatom a bérletem akár többször is, de miután szarnak bele az egészbe, felengedik a bliccelőket és a hajléktalanokat (és ezért fizetést is kapnak), szerintem teljesen felesleges. Egy veszteségben lévő cég szerintem másra is költhetné a pénzért…

57 Tovább

Ez a magyar logika

Arról, hogy a BKV bérletellenőrzési rendszere kijátszható, már tegnap is írtam. Az utasok lesétálnak 1-2 megállót a 4-es 6-os vonalon, és máris ellenőrzés nélkül szállhatnak fel a villamosokra.

A metrónál sincs ez másképp. A Stadionok állomáson a biztonsági embereket pont olyan helyre rakták, hogy a lifttel ki lehet őket kerülni, ugyanis a pont a két ajtó között, egy köztes szinten ellenőriznek. A lift bejáratánál és kijáratánál nem. Azt tudjuk, hogy ezt az ellenőrzést is tanácsadó javasolta, de vajon ezért mennyit fizetett a BKV?:)

89 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek