Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Leköpte a buszvezetőt

A rendőrség számára egy drogos ügyei miatt ismert ember támad 17-én egy buszvezetőre a 44-es vonalon, legalábbis olvasónk szerint, aki szemtanúja volt az eseményeknek. A buszvezető épp a megállóban tilosban parkoló autót akarta lefényképezni, amikor az idegbeteg sofőr rátámadt, majd leköpte. Részletek alant:

Tisztelt BKV-figyelő!

Ma (03.17.) utaztam a 44-es autóbusszal a Centenáriumi lakótelepre. (BPI-800)

Amikor a Centenáriumi lakótelepre értünk a végállomásra a sofőr észrevette, hogy egy autó áll a buszmegálló közepén a járdán és leszállt hogy lefényképezze mint bizonyítékot. Amikor is odalépett hozzá a közeli Fornettis boltból 3 hapsi és elkezdek kurva anyázni. Ezt a sofőr megelégelve és mondta nekik hogy hívja a rendőrséget. A sofőr visszament a fülkébe a telefonjáért és akkor az egyik leköpte és jó nagyot rúgott a buszba.

Először kiérkezett 1 rendőrautó majd azok hívtak még párat. Annyi biztos, hogy aki támadt az valószínűleg be volt lőve. Mert a rendőrök előtt már ismert volt, mint drogos. Ezután a buszon maradt emberektől felvették a vallomást és egy nőt + a sofőrt mint tanú.

Hát ennyi lenne. Hát nem rugdalásos támadás, de azért ez előtt se kell szemet hunyni, mert sajnos az utóbbi időkben már nagyon sok incidens volt már a környéken.

87 Tovább

Egy autó miatt 86 percig nem járt a villamos

Egyre sűrűbben parkolnak a villamossínre autósok a 2-es villamosvonalon, legalábbis egy villamosvezető szerint, aki ezen a vonalon dolgozik. A sínre parkoló kocsik miatt a forgalom akár több órára is megbénulhat, mert az elszállításuk sok időt vesz igénybe. A BKV és a BRFK papíron együttműködik, keményen bírságolják a buszsávban autózókat és a villamossínre parkolókat, de csak papíron. A szemfényvesztésen kívül semmi érdemli lépés nem történt.

Szia Figyelő!

Na szóval, mellékelem a képeket a mai (február 27) beparkolásról a 2es villamos vonaláról. Az elmúlt hónapokban már-már napi rendszerességű lett a Balassi Bálint utcában a beparkolás a 2-es villamos vonalán, s a mai volt az egyik leghosszabb ideig tartó (86 perc). A dolog ott volt tán a legproblémásabb, hogy Osztrák rendszámú autó parkolt a sínekre, ami a kiérkező rendőröknek is problémát okoz....

Azért egy kis happy end is párosult a dologhoz, ugyanis a lopós autó is megjelent egy idő után, így hát a tulaj nem tudott meg slisszanni vele. Ezek a beparkolások azért is eléggé neccesek, mert ugyebár a 2es villamos egy igencsak a turistáknak(is) kitett villamos, s ha ezt látja egy ideutazó, hogy a sínekre parkolhat bárki, s emiatt a csúcsidőben megszívathat több ezer embert is (az egyik képen az van, hogy az esőben az utasoknak a Jászai Mari térről gyalogolniuk kellett a Kossuth térre, ahol már járt a villamos), akkor ez az igazi országimázs! Remélem senki sem fog olyan kommentet küldeni, hogy miért nem toljuk le a pi**ába az autót, nincs kedvem kártérítést fizetni... :)

Egy villamosvezető

162 Tovább

Menet közben ütlegelte a buszvezetőt

Feltépte a vezetőfülke ajtaját, és bántalmazni kezdte a buszvezetőt az a részeg utas, a 20E jelzésű buszon. A busz éppen egy szűk úton halad, körülbelül 50 hm/h sebességgel, amikor az utas a vezetőre rontott. A járművezető egyik kezével az ütéseket védte ki, másikkal a buszt vezette, mert annyira megijedt, hogy nem tudott a busszal megállni. Az utas a záródó ajtók közé ugrott, amit a vezető visszanyitott, hogy fel tudjon szállni. Ebből lett a konfliktus:

Tisztelt BKV-figyelő!

A következő esetet szeretném megosztani veled, a végén majd azt is megírom, hogy miért:

múlt hét pénteken (02.27.-én 14 óra körül) a 20e jelzésű Volvo autóbuszra az ajtók záródása után akart felszállni két erősen ittas nagydarab férfi Újpesten a Szent László téri megállóban. Az utolsó pillanatban tántorogtak oda a már záródó 3. ajtóhoz, bedugták a kezüket, és ki akarták feszíteni. A buszvezető ezt látva kinyitotta az ajtókat, azok felszálltak, a busz elindult. Mindenki legnagyobb döbbenetére a 2 állat ahelyett, hogy megköszönte volna, üvöltözve, káromkodva, az utasokat félrelökve elindult előre, feltépték a csapóajtót, és ütlegelni kezdték a buszvezetőt-mindezt úgy, hogy közben 40-50 km/h-val haladt a busz a keskeny 2x1 sávos Leiningen utcában! A buszvezető (egy fiatal srác) a jobb kezével védekezett, a másikkal meg vezetett, közben próbálta jobb belátásra bírni a vadbarmokat. Szerencsére a szűk helyen csak az egyik tudott odaférni a buszvezetőhöz, de azt a srác a kinyújtott jobb kezével nagyjából távol tartotta magától, de a baromállatnak még így is sikerült 4-5 ször ököllel megütnie. A mögötte álló társa mivel nem fért oda, köpködött, és folyamatosan azt ordította, hogy öld meg, öld meg!

98 Tovább

Bilincsben vitték el az ellenőröket

Elkapták, és bilicsnben vitték el a rendőrök azokat az ellenőröket, akik turistákat csaptak be, és zsebre birságoltak, legalábbis erről számolt be az RTL Klub ma esti híradója. Az RTL cikke alapján gyanítom, hogy a blogon néhány napja bemutatott, kínai turistákat bántalmazó, zsebre dolgozó ellenőröket kapták el:

Bilincsben vittek el a rendőrök négy BKV ellenőrt, akiket titokban órákon keresztül figyeltek a fővárosban. Az ellenőrök saját zsebre dolgoztak, főleg külföldieket csaptak be. A turistáknak azt mondták, érvénytelen a jegyük. Utána használt jegyeket adtak el nekik 400 forintért, vagy megbírságolták őket, de erről semmilyen elismervényt nem adtak. Az egyik ellenőr már másodszor bukott le.


Megállóról, megállóra követték a rendőrök a BKV ellenőröket. Titokban több órán keresztül figyelték őket. Amint biztossá vált, hogy saját zsebre dolgoznak, lecsaptak rájuk.

101 Tovább

Elvették a szabálysértő buszvezető jogosítványát

2008 szeptemberében egy biciklis életét veszélyeztető buszvezetőről számoltunk be nektek a blog hasábjain. A BRFK illetékesei is olvasták a blogom megjelent bejegyzést, és hivatalból eljárást indítottak a buszvezető ellen, aki az Andrássy úton egy biciklist próbált meg leszórítani az útról. Ádámot néhány napja megkereste a rendőrség, hogy a blogon leírt panaszából vallomást készítsenek, majd az egész eseményt a helyszínen rekonstruálták. Részletes beszámoló alant:

Kedves BKV-figyelő!

Néhány hónapja megjelent egy bejegyzés arról, hogyan szorított be egy busz a járda mellé. ("Ráhúzta a kormányt, majd kiabált") Reméltem, hogy a levél eljut az illetékesekig, aztán el is felejtettem a dolgot. Nemrég érkezett azonban egy levél a rendőrségtől, akik kérték, hogy nézzek be a Hungária körútra. Elképzelésem sem volt, miről van szó, és kiderült, hogy a blogbejegyzés alapján hivatalból nyomozni kezdtek.

A hozzászólásokból ítélve néhány olvasó szövegértelmezési problémákkal küszködött az eredeti bejegyzésnél, ezért még egyszer szeretném elmondani, hogy itt nem elsőbbségadási kérdésről volt szó. Autóval és kerékpárral is én vagyok az első, aki elsőbbséget ad a busznak, van hogy én állítom meg az autókat bringával, hogy a busz ki tudjon állni a megállóból. 15 év, négy kontinens, tucatnyi ország és többszázezer kilométer során egyetlen balesetet "okoztam", amikor átengedtem a gyalogosokat a zebrán, de a szomszéd sávban túl későn reagáltak, és egymásba rohant két autó. A busszal történt affér egy teljesen tiszta leszorítás volt, amiből nem volt semmilyen kiút. Ennyit erről.

Bementem tehát a rendőrségre, ahol hivatalos vallomássá tettük a blogban írtakat. Szerencsére egy kedves lány személyében tanúm is volt, aki még a helyszínen megadta a telefonszámát. A rendőrség megkereste a szóban forgó sofőrt, helyből elvették a jogsiját, majd megrendeztek egy bizonyítási eljárást a helyszínen busszal, rendőrautókkal és velem.

440 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek