Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Volvo 7500 Budapesten

49 Tovább

Új Volvo buszok?

Kedves Figyelő!
Ma este 20:00 előtt lőttem az alábbi képeket az Örs Vezér terén. A szerzemény szemlátomást vadonatúj - egyébként Volvo típusú, és a kijelzőin emlékeim szerint valami olyasmi szerepelt, hogy "Volvo TUVE Extrabus" (de sajnos nem emlékszem biztosan). A busz hátulján skandináv nyelven íródott szöveg volt.
A sárgán világító kijelző alapján távolról először azt gondoltam, hogy a 136GY volnalán közlekedő egypéldányos ikarus (?) busz tévedt arra, de közelérve kiderült, hogy egy igen furcsa külsejű, teljesen új típusú Volvóról van szó. Egyébként a lekerekített formájával elég furán mutatott.
Elnézést a rossz minőségű képekért, de csak a telefon volt nálam, és mire előszedtem, indulóban volt. Valószínűleg próbajáraton van.
Üdvözlettel: posy




64 Tovább

A 85-ös busz sem jár sűrűbben

Nemrég megállapítottuk, hogy a 4-es 6-os villamosok nem járnak sűrűbben, hiába ígérték ezt. Posyt azonban még a BKV sem tudja becsapni. Észrevette, hogy a 85-ös buszok sem járnak sűrűbben, hiába ígérték.
Szeretném, ha a neves publikum vetne egy pillantást a mellékelt képre. A kép az Örs Vezér terén készült, a 85-ös busz kiinduló végállomásán, 2007. 07.06-án, 14 óra 54 perckor. Egyébként volt ez több is; ez a kép telefon előkaparászását és kamera beüzemelését követő állapotot mutatja. Láttok benne furcsát? Láttok benne érdekeset vagy éppen vérlázítót? Ha nem, akkor ajánlok figyelmetekbe kettő darab dokumentumot: 1.) A 85-ös busz menetrendje, ami szerint 14 és 18 óra közt a 85-ös buszok tíz percenként követik egymást. 2.)

A nyári metrófelújítás tájékoztató szövege, melyből most idéznék egy rövidet: "A felújítás ideje alatt sűrűbben közlekedik az 1-es, 1A, 4-es, 6-os villamos, a Keresztúr-busz, a 9-es, 85-ös, gyors 85-ös, 98-as és gyors 98-as jelzésű autóbusz." Azt hiszem, ha a tájékoztató szerint sűrítették a járatokat, és mindemellett a VEKE és a BKV - kint a jó pajtások, vállt vállnak vetve - síkra szálltak egy jobb buszközlekedésért (komplett átszervezés és átkeresztelés), akkor nem engedhető meg az, ami a fenti képen látható.

Legalább hazudtak volna valamit. Mondjuk kikapcsolták vonla a kijelzőt vagy ilyesmi. Bár a nagy, következő indulásokat mutató táblán is ott volt feketén fehéren az indulási időpont.

Üdvözlettel: posy
12 Tovább

Pályázati felhívás

Tiszta udvar, rendes ház! Láttam már sok helyen kiírva. De ez a mondás vajon a BKV-ra is igaz? Nem szeretnénk véleményt alkotni a társaságról néhány tisztítatlan busz alapján, így hát pályázatot írunk ki, "Ki találja meg a legkoszosabb járművet?" címen. Várjuk a képeket és a sztorikat. A busz rendszáma vagy a jármű azonosító száma nagyon fontos, ne felejtsétek el megnézni! Sok sikert kíván a BKV figyelő! [KÉPEK]


Egy kis kedvcsináló:


9 Tovább

Át a piroson 2.

Szombaton utaztam Pesterzsébetre a 23-as busszal. Kb. 17:06perc lehetett mikor indult a busz. Nagy kék ikarus,a kedvenc, nagydarab sofőrrel. Haller utca megálló előtt van egy lámpa, aki arra jár, ismeri. Az a lámpa nem csak a sima kereszteződés miatt van ott, hanem a zebra és a villamos miatt is. Ez volt az első piros lámpa, amin átmentünk, de nem akár hogy. Váltott a lámpa, először ugye sárgára, ekkor még jó messze voltunk tőle, mikor piros lett, akkor se épp előtte voltunk. A sofőr egy pillanatra elgondolkodott azon, hogy megálljon-e (ezt egy kis fékezéssel éreztette) de egy nagy gázzal át is mentünk. Megtörtént az utas csere, ezután indultunk volna, persze a sofőr a lámpát már nem látta, mivel jóval mögötte voltunk. Balról jött is a villamos, csak a körültekintésének köszönhető, hogy nem történt semmi. Ilyenkor még azt mondtam, hogy ezt hagyom, nem írom meg,  felesleges. Este ugyan ezzel a busszal és sofőrrel mentem haza. Egy piros lámpás eset itt is volt, a Közvágóhídnál a híd alatti lámpánál, itt is olyan stílusban mentünk át, mint idefele, csak most majdnem egy biciklis látta kárát. Tényleg ilyen ember felel több mint száz ember életéért?

21 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek