Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Error

10 Tovább

A buszok néha szabad útvonalon közlekednek

T. BKV figyelő!

Ma - 2007. júl. 23 - a 42-es busz Szent István utcai megállójában álltam 15:25-kor, várván a Békásmegyer végállomásról (elvben) 15:20-kor induló buszt. Mérsékelt lelkesedéssel láttam, hogy a busz ahelyett, hogy befordulna a Szent István utcába, a Batthány utcán csörget el. Néhány kedves szó elrebegése után elindultam a HÉV-hez, mivel a következő ilyenkor csak negyed óra múlva jön.

Azzal, hogy a vezető szabadon választotta meg útvonalát nem csak én koppantam, bár azon megállóban egyedül álltam. Ez a busz ugyanis így mindenképpen kihagyja a következő megállót is, sőt a következő ötöt sem tudom hogyan éri el, mert ahol visszatérhetne a hivatalos útvonalára a Mátyás király útra, ott tilos a balra kanyarodás.

Üdv, Jánosbá
17 Tovább

Tomi levele a BKV-nak

Tisztelt BKV!

A tegnapi napon szerencsére csak 2 alkalommal sikerült megkeseríteniük az életemet. Kezdődött a reggeli órákban azzal hogy amikor a margitszigeti strandra próbáltam eljutni szomorúan kellett tudomásul vennem hogy a szigeti bejáró megállónál nem fértem fel a járműre. 12 percenként jár akkor a busz sokan NAGYON sokan mennek a strandra mégis úgy gondolják hogy ezt az embertömeget ki tudja szolgálni ez a busz ilyen sűrűséggel. Ajánlom önöknek próbálják ki.

Ugyanez megtörtént visszafele is mivel 16.30körül a busz 10 percenként jár de ugyanennyi utast kéne vinnie. Megsúgom nem tudja őket... Más... A nagy "sín megolvadás" után olyan este 18.00körül próbáltam volna a 18-47v jelű busszal utazni a Bertalan Lajos utcától. Nem sikerült. S tudják miért?Mert a megállóban semmi ,hangsúlyozom SEMMI tájékoztatás nem volt arról h ott nem áll most meg a busz. Én is csak onnan jöttem rá hogy láttam elrobogni mögöttem a tömött járművet. Gratulálok önöknek. Azért történt velem valami pozitív is a napokban, KöKi-n a kedves ellenőr miután tanulmányozta a bérletem szólt hogy ma lejár el ne felejtsem.

Ezúton is köszönöm mert tényleg elfelejtettem volna;)

Tisztelettel Tomi

Ui: Ezt a levelet ezúton továbbítom a BKV Figyelő internetes portálnak is.
9 Tovább

Ezer autóbuszt újít fel a BKV

Ezer autóbuszt újít fel a BKV a közeljövőben, úgy ahogy néhány éve a gyors 7-es és gyors 173-as járatokon közlekedő Ikarus 280-asokat. A felújításban leginkább Ikarus 435-ösök vesznek részt. Az autóbuszok belseje és külseje is teljesen megújul, új festést kapnak, átkárpitozzák az üléseket is. A BKV véleménye szerint jóval olcsóbb felújítani buszokat mint újat venni. Arról jelenleg nincs információnk, hogy a felújított buszokban lesz-e klíma, vagy más hűtési rendszer. Talán majd akkor kezd el gondolkodni ezen a BKV mikor már fel vannak újítva a buszok. Látom előre, megint szavazás lesz, nagyobb ablakokat és klímát lehet majd választani. 

 

24 Tovább

Álellenőr a 73-as buszon

Egy komoly kis levelet kapott a homár, melyet Mi is megmutatunk nektek. Olvassátok el Ti is, hogy akarta speedet lehúzni egy gyanús „ellenőr”

Kedves Homár,

Nem tudom ez a levél befér-e hozzátok, hiszen kettőn áll a vásár minden esetben, de személy szerint a saját felelősségemen túl ezt egy hatalmas botránynak és pofátlanságnak tartom ami történt. Vasárnap délelőtt jöttünk haza a párommal a Keletitől (vonattal jöttünk), és felszálltunk egy 73-as buszra, mely épp akkor érkezett.

A Kazinczy utcánál felszállt az első ajtónál egy teljesen átlagos kinézetű fickó, mondhatnám nem éppen bizalomgerjesztő fejjel, argentin futballmezben (mi a busznak kb az első egyharmadánál álltunk). Simán elhaladt az első néhány szék mellett, majd hozzánk odalépve előhúzott egy karszalagot, és jegyeket bérleteket kért. Páromnak volt jegye, de nekem nem volt bérletem, (mivel azt inkább otthon hagytam a vidéki út előtt), és ezt közöltem is az ellenőrrel, mire ő rögtön rávágta, hogy akkor személyit. Közöltem vele, hogy az sincs, majd mondtam, hogy leszállunk a következőnél. Erre ő előhúzta a telefonját, majd a már a fülében lévő headsettel kombinálva elkezdett valamit nyomogatni rajta, és a következők hangzottak el: "Rendőri intézkedést kérek az Astoriához".

Én közben jeleztem,. és mondtam neki, hogy sietős a dolgunk, fáradtak vagyunk, és nem fogjuk megvárni a rendőrt. Erre ő elkezdett nagyobb hangon beszélni, hogy de igenis meg kell várnunk, és ötezer forint lesz, fejenként kettőfél (a párom nem mutatta a jegyét, megjegyzem tőle nem is kérte). Időközben a megállóba ért a busz, leszálltunk, és indultunk volna tovább, amikor is az "ellenőr" megragadta a karom, és közölte, hogy nem megyünk sehová, mert meg kell várni a rendőrt. Mivel magasságban én is ott voltam ahol ő (max szélességben nem), nem hatott rám a megfélemlítés eszköze, kihúztam a kezem, és mondtam, hogy ezt talán nem kéne, és párommal elindulva mentünk tovább. Ezek után már csak hátulról hallottuk az üvöltözést : "na mi van buzikám, ennyi sincs benned...?" Ennyi a történet, és ezek után a konklúziók, mert kétségem sincs azzal kapcsolatban, hogy egy állellenőr próbált megvágni minket.

1) Ellenőr manapság sosem jár egyedül (ő a töküres buszon egyedül szállt fel, és csak minket célzott meg), és főleg nem ilyen egyszerű ruhában, igazolvány, szám, stb nélkül

2) Rendőrt hív, oké, de kicsi a valószínűsége, hogy pont az adott megállóban ismeri a kolléga számát, illetve, hogy a központ küld neki villámgyorsan valakit, azonfelül, hogy egy sima ellenőr nem headsettel bedrótozva ellenőriz.

3) A "fejenként kettőfél lesz"-ből látszik, hogy eljutottunk a következő lépéshez, megpróbálja kicsinyíteni a dolgot, hogy hátha...

4) és mivel ettől sem estünk a falnak, jött a fizikai kontaktus, de jelen esetben ezzel sem jutott semmire... és ezt követte az ócsárólás, de már csak hátulról. A történetben az a félelmetes, hogy vajon hány ember dől be annak, hogy van egy ócska karszalagja, és azzal, plusz egy határozottabb kiállással, és erre utaló megfélemlítő testfelépítéssel emberek tömegeit (nőket, időseket, fiatalokat, akik megrémülnek tőle) húzza le sok-sok pénzzel (és nem is merek belegondolni, mi történhetett volna, ha előveszem az igazolványt, bérletet, stb, és kikapja a kezemből. Bunyó a visszaszerzéséért?).

Kíváncsi lennék, a BKV-nak mi az álláspontja ezzel kapcsolatban, mivel erős a sansz arra is, hogy egy szabadnapos/ex ellenőr próbálta egy kis mellékeshez juttatni magát.

Üdvözlettel, speed
20 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek