Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem nézett a visszapillantóba, rácsukta a 4 éves gyerekre az ajtót

Olvasónk tegnap reggel óvodába tartott 4 éves kisfiával. A 30A buszról a Berda József utcánál szerettek volna leszállni, ám a busz vezetője ezt nem hagyta Csengetett és csukta is be az ajtókat anélkül, hogy megnézte volna, van-e még leszálló. A gyerek az ajtók között maradt, az anyukája szabadította ki:

Kedves BKV-figyelő!

Szemtanút keresünk. 4 éves kisfiammal oviba indultunk ma (2009. október 6.) reggel a 30A busz Megyer, Szondi utcai végállomásától. A busz repesztett, ahogy tudott, ugyanis valami érthetetlen okból reggelente a 30-as és 30A buszok pár perc eltéréssel indulnak, így a másodikként induló 30A busz szinte üresen dönget át az üres megállókon. Mint utóbb kiderült, a sofőrnek igen sietős volt a dolga - csak azt nem tudom, miért és hová.

Körülbelül 8:05 körül értünk a megállóhoz, ahol leszállni szándékoztunk (Berda József utca). A történethez tartozik, hogy egy régi csuklós buszról van szó, amelyet korábban a piros 7-es, 173-as vonalán használtak (pirosra van festve az orra). Mi ennek a járműnek a hátsó ajtaján akartunk leszállni. Általában azért választjuk a hátsó ajtót, mert ott nincs középen kapaszkodó, így a gyerek mellett haladva le tudok szállni én is. Ezeknél a régipirosheteseknél pont nem így van, de nem gondoltam, hogy ebből gond lehet.

38 Tovább

Öt ellenőr támadt rá az iskolás gyerekre

Volt bérlete, mégis megbüntették azt a kislányt aki szeptember 24-én reggel a 14-es villamossal utazott az iskolába. A villamosra 5 ellenőr szállt fel akik egyből lecsaptak a kislányra akinek egyébként érvényes bérlete volt. Beletúrtak a táskájába, elvették az ellenőrzőjét is. A lány édesanyja a következő panasszal fordult a BKV-hoz:

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

A mai napon lányomat a 14-es villamos vonalán ellenőreik jogtalanul megbüntették, így kifogást emelek az alábbi indokokkal.

Ellenőrük megszegte a BKV Zrt. szabályait, mivel gyermekemnek nem adott esélyt szabályszerű utazásának igazolására, ezen túlmenően nem ajánlotta fel számára a helyszíni pótfizetés lehetőségét sem, mely tények felvetik a rosszindulatú eljárás gyanúját.

Kollegáik Káposztásmegyeren történt eljárása a következő volt:

Ellenőreik csoportosan (5 fő) szálltak fel reggel a villamosra, ahol kiszúrásos alapon csak a lányomat büntették meg az adott szerelvényben oly módon, hogy egyik ellenőrük a lábához ért figyelemfelkeltő szándékkal ahelyett, hogy hozzá szólt volna. Ez számomra felveti a zaklatás gyanúját, mivel feltételezem, az ellenőrzés megkezdésének helyes módjaként nem a testi érintkezést tekintik Önök sem.

326 Tovább

Miért nem várja meg, míg leszállnak az utasok?

Olvasónk felesége 2 gyermekével utazott a 81-es trolin. Leszállásnál a babakocsit tette le először (amiben az egyik gyerek volt), majd visszanyúlt a másik -4 és fél éves- fiúért , ám őt már nem tudta leszedni a buszról, mert a vezető becsukta az ajtókat és indulni készült, úgy, hogy a nő keze az ajtók között volt. A buszvezető figyelmetlensége magyarázható a stresszel is, de ilyenkor legalább leszállhatna megnézni, nem történt-e nagy baj:

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

Ma reggel (2009. szept. 03.) kb. 8:20-kor feleségem a négy éves és másfél éves fiainkkal babakocsival szállt le a 81-es troliról az Ond Vezér útja megállóban.

114 Tovább

Hülyeségnek nincs határa

Meg sem lepődök. Nincs egy hete, hogy bemutattunk két kis hülyegyereket, akik a 14-es villamoson az ütközőn utaznak (többek állítása szerint rendszeresen), ma jött a hír, többek kívánsága teljesült, ugyanis az egyik leeset és súlyosan megsérült. Jó szünidőt kívánunk neki! Előző cikkünkből vett kép után az Index mai cikke olvasható.

Súlyosan megsérült az a 10 éves gyerek, aki pénteken leesett a 14-es villamos ütközőjéről, írja az MTI. A gyerek a Lehel téri végállomásnál kapaszkodott fel a jármű hátsó ütközőjére, nem sokkal később, a Lőportár utcánál azonban leesett onnan. Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője azt közölte: a gyermeket súlyos koponyasérülésekkel szállították az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetbe.
127 Tovább

A Szállító

A testtartásából csak tippelni merek arra, hogy mennyire kényelmesen utazott szegény kisgyerek, akit az anyja a hátára kötözött.


A képet Tschöppy töltötte fel az Indafotóra. Köszönjük!
46 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek