Olvasónk felesége két gyermekével a városba indult. Autó helyett trolival mentek, mert nagy volt a dugó a városban. Anyuka feltette a nagyobbik gyereket a buszra, fordult vissza a babakocsiért, ám a troli ajtajai bezáródtak, és elindult:

Kedves BKV-figyelő!

Feleségem úgy járt, hogy vette a bátorságot, és két gyerekkel elindult a városba. Nem autóval ment, mert nagy volt a forgalom abban az időben, és a nagyobbik gyerek szereti is a trolit, villamost és metrót. Asszony áll a megállóban, troli megjön, kinyílik az ajtó, felteszi a nagyobbik gyereket hátul, mert csak ott lehet babakocsival mozogni, visszafordul a második gyerekért, majd közben troli ajtó becsuk, és elindul.

Pár méter után, gondolom a járműn levő utasok hatására csak megállt, és kinyitotta az ajtót. Az asszonynak lehetősége sem volt, hogy feljelentést tegyen, mert tömeg volt a járműn. Mit lehet ilyenkor tenni?

Az biztos, hogy ezek után nem engedem őket tömegközlekedéssel egyedül.

Másik eset: feleségem is, de én is számtalanszor megfigyeltem, hogy felszálló idős emberekre nincsenek tekintettel. Mielőtt még biztonságos helyzetbe kerülne a járműn az idős ember, elindul, mint állat, és abban a pillanatban esik el, vagy esik valakinek neki a szerencsétlen idős ember.

Az ilyen vezetői viselkedéssel mit lehet tenni?

Üdv: N. Andor