Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyomoz az ügyészség a 4-es metró és a Margit híd miatt

Vesztegetés, hűtlen kezelés és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomozást rendelt el a 4-es metró építése és a Margit híd felújítása kapcsán a Fővárosi Főügyészség - számolt be a köztévé szerda esti Híradója.

A büntetőeljárás ismeretlen tettes ellen indult, gyanúsított még nincs. Az ügyben Karsai Péter független országgyűlési képviselő fordult az ügyészséghez - hangzott el.

Karsai Péter a legfőbb ügyésznek írt levelében "irreálisan drágának" nevezte a közpénzből megvalósuló két fővárosi nagyberuházást. Utalt arra, hogy a Margit híd felújítására a Fővárosi Önkormányzat az eredeti tervekben szereplő 13 milliárd helyett 26 milliárd forintos költségvetést fogadott el.

18 Tovább

Hány milliárd kéne a BKV-ra?

Harmincmilliárd forintot vár a főváros a BKV működtetéséhez jövőre; a tárgyalások Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester és Bajnai Gordon miniszterelnök között szerdán kezdődnek.

A Fővárosi Közgyűlés MDF-frakciójának vezetőjét, Hock Zoltánt azt követően kereste meg az MTI, hogy kedden Demszky Gábor magához hívta az öt közgyűlési frakció vezetőjét, hogy tájékoztassa őket arról, mi a városvezetés álláspontja a szerdai tárgyaláson.

A főpolgármester azért adott a képviselőcsoport vezetőinek tájékoztatást, mert mióta az MSZP felmondta a fővárosi koalíciót, az SZDSZ kisebbségből irányítja Budapestet, és ezért megegyezésre törekszik valamennyi fővárosi politikai erővel.

26 Tovább

Megtarthatja a végkielégítését több egykori BKV-vezető

A Vasárnapi Blikk információi szerint hiába indult el a munkaügyi perek sokasága a BKV-nál, több egykori BKV-vezető megtarthatja a felvett végkielégítését. A cég ugyanis csak 100 millió forint körüli összeget követel vissza egykori munkatársaitól - írja a lap.

Kocsis István vezérigazgató korábban azt mondta, hogy 822 millió forintos veszteséget okoztak a cégnek a trükkös kifizetések, és 48 kifizetés volt előnytelen a BKV-nak. Ennek ellenére csak 31 esetben indult eljárás - szembesít a lap.

A BKV sajtóosztálya az eltérést azzal indokolta, hogy az esetek közül néhány már elévült, másoknál pedig a cég jogászai a megállapítások jogszerűségét nem tudták alátámasztani, tehát ezek megtámadása nem állna meg a bíróságon - magyarázta a helyzetet a sajtóosztály a lapnak.

(Hírszerző)

16 Tovább

Két ellenőrt is megtámadtak kedden

Egyiküket a ráckevei Héven, a másikat egy buszmegállóban támadták meg. Mindketten kórházba kerültek, egyikük agyrázkódást kapott.

Az egyik ellenőrt kedden egy 19-20 éves fiatalember támadta meg. Bliccelt és lebukott. Leszálltak a buszról, amikor az utas megpróbálta elvenni azt papírt, amit előzőleg aláírt. Ekkor a fiatalember megrúgta, megütötte az ellenőrt, majd elmenekült - a BKV-snak senki sem segített. Az ellenőr kórházba került, de már kiengedték.

A másik helyszínen, Szigetcsépen a HÉV már bennállt a megállóban, amikor az egyik kiabáló utast a kalauz felszólította, hogy szálljon le. A férfi erre többször arcon ütötte, majd besétált a közeli kocsmába, ahonnan végül elvezették a rendőrök. Az ellenőr azóta is kórházban van agyrázkódással.

A BKV szerint az ilyen támadásokat csak egy úgy lehetne megelőzni, hogy a járművekre kamerás megfigyelő rendszert telepítenek, aminek visszatartó ereje lenne. A cég adatai szerint tavaly egész évben 67-szer támadtak a dolgozóikra, idén 10 hónap alatt már 76 alkalommal.

(FH - Hírszerző)

99 Tovább

Érik egy metró-tragédia

Sürgősen cserére szorulnak a metró- és a HÉV-szerelvények Budapesten - ezt mondta a Napi Ásznak Vitézy Dávid, a BKV felügyelő bizottságának elnökségi tagja.

Szerinte nem véletlen, hogy ennyi üzemzavar történik ezeken a vonalakon: az egyik HÉV szombat este robbant le a Margit hídnál, a 2-es metró pedig vasárnap délelőtt füstölt a Deák térnél. Vitézy Dávid szerint ezek intő jelek.

A felügyelő bizottsági tag arról is beszélt, hogy a BKV nem megfelelően tartja karban a szerelvényeket, valószínűleg arra számítanak, hogy hamarosan úgyis leselejtezik majd azokat. A főváros viszont tavaly és idén sem vett új járműveket, valószínűleg a választás előtt vásárolnak majd buszokat.

106 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek