Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kéregetett, majd ütött a hajléktalan

Olvasónkat néhány napja egy agresszív hajléktalan zaklatta a 22-es buszon. Először pénzt próbált lejmolni, de nem kapott, ekkor elkezdett anyázni, és elkezdte ütögetni az utast. Sajnos a buszon senki sem sietett a hölgy segítségére, a férfiak is inkább csendben bámészkodtak:

Szia!

Elöljáróban: egy barátném hívta fel a figyelmemet a blogodra (vagyis eleddig nem követtem feszült figyelemmel, mivel nem is tudtam a létezéséről. Az ebből adódó esetleges alulműveltségemért elnézésedet kérem.), miután elmeséltem neki mai afféromat, ami annyira felháborított, hogy muszáj kibeszélnem. Íme:

A 22-es buszra felszállva (Moszkva tér, este 8 körül) már éreztem, inkább várnám meg a következőt, ugyanis valahol a jármű elejében egy hallhatóan ittas utas fennhangon üvöltözte: "Jaaajajj, már egy hete nem ettem, csak ittam, mint a gödény, jajdeciki" stb. Akkor még nem voltunk sokan, be is kucorodtam a hátsó sorra, majd lassan elkezdtek szállingózni a többiek is felfelé. Ezen nekibátorodva emberünk felállt, és elkezdett kéregetni, először csak kétszázat, majd ezresre váltott, a szerény.

59 Tovább

Nem érdekli a buszosokat az első ajtós rendszer

Hiába von be a BKV több járatot az első ajtós rendszerbe, ha azokon a vonalakon, ahol a rendszert már bevezették a buszvezetők magasról tojnak az egészbe. Tapasztalom, és az utasoktól is hallom, hogy amint lekerültek a biztonsági őrök a járművekről az alvállalkozós buszvezetők már nem foglalkoznak a jegyekkel és a bérletekkel, és a hajléktalanok is visszakerültek a buszokra.

Visszakerültek a bliccelők és a hajléktalanok a 141-es buszra, -írja egy olvasónk. Szerinte amíg 1 biztonsági őr volt a buszon addig a rendszer működött, most viszont, hogy csak a buszvezető ügyel a rendre nincs mi visszatartsa a bliccelőket és a hajléktalanokat az utazástól. Hiába állnak a fizető utasok az első ajtónál bérlettel a kezükben, ha a bliccelők a 2. ajtónál minden gond nélkül felszállhatnak.

230 Tovább

Megpróbálják eltüntetni a hajléktalanokat

Sokszor éri támadás a járművezetőket, hogy nem foglalkoznak a buszon utazó hajléktalanokkal és részegekkel, még akkor sem, ha az utas szól nekik, hogy zavaróak. Szerencsére sok olyan buszvezető van, aki félti a "saját" buszát, és nem enged fel rá koszos, ápolatlan embereket (vagy legalább megpróbálják őket leszállítani). Íme két ilyen történet:

Szia!

Ma (06.04.) reggel utaztam a 7-es buszon, nagyjából 8:23-kor a Ferenciek terénél felszállt egy hajléktalan úriember, akinek mind ruházata, mind ápoltsága hagyott bőven kívánni valót maga után, a dolgokat pedig azzal tetézte hogy nagyjából 3 azbeszt szatyornyi cucc és egy nagyobb adag min. 1m x 1m kartonpapír csomagot is hurcolt.

A buszvezető kiszállt a fülkéjéből és hangsúlyosan, de kulturált módon jelezte, hogy így nem utazhat. Emberünk csak állt és nézett, először mintha nem hallana, aztán mintha nem értené. A buszvezető kb. 5-6. felszólítására sem szállt le, így továbbindultunk. Ekkor a hajléktalan elővett egy walkie-talkie-nak látszó tárgyat és mintha rádiós lenne egy "bejelentést" kezdett mormolni félhangosan, hogy a vezetőnek idegszanatóriumba kellene mennie.

102 Tovább

Hogyan jutott le a hajléktalan a Deák téri állomásra?

A biztonsági őrökkel végzett bemeneti ellenőrzésnek az lenne a célja, hogy kiszűrje a hajléktalanokat, a részegeket, és a bliccelőket, tehát azokat, akik nem jogosultak az utazásra. A rendszer nem tökéletes, mert a bliccelők és a hajléktalanok is simán lejutnak az állomásokra, például a minden irányból "védett" Deák térre is. Ha a metróvonalakon egy olyan állomás is van, ahol nincs ellenőrzés (2-es metró esetén a Kossuth tér) akkor a bérlettel (jeggyel) nem rendelkező utasok bármikor utazhatnak.

93 Tovább

A metróállomás közepét használta WC-nek a hajléktalan

Utálom a pofátlan hajléktalanokat. Azokat, akiknek semmi úti céljuk nincs, csak felszállnak a buszok, villamosokra és utazgatnak unalmukban. Azokat sem szeretem, akik illemhelynek használják a BKV járműveit vagy a megállóhelyeit. Olvasónk is egy olyan hajléktalannal találkozott, aki a földalatti vonalán a Vörösmarty utcai állomáson bokáig letolt nadrággal végezte a dolgát. A lenti levél is bizonyíték arra, hogy normális biztonsági őrökre minden metróállomáson szükség van.

Hello!

A budapesti tömegközlekedés rendszeres használójaként tisztában vagyok a körülményekkel. A széteső, koszos buszokat, az oxigénmentes 4-6-ost, a sci-fi regénynek beillő menetrendet megszoktam, ezekre nem is panaszkodnék. Inkább vannak az utasokkal problémáim, akik beállnak az ajtóba, nem engedik bezáródni az ajtót, stb, ellenőrökkel, egyéb BKV alkalmazottakkal számottevő összetűzésem nem volt, a blogon is meglepődve olvasom néha a történeteket.

170 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek