Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Összevizelte a buszt

Kedves BKV-figyelő!

 

Párom nagy nézője az oldalnak, és már cikket is küldött. Láttam egy úgymond furcsa esetet így gondoltam Én is megosztom másokkal a tapasztalatomat. Múlthét csütörtökön utaztam a 95-ös buszon (járatszámot nem tudok) olyan 20-21 óra magasságában. A stadionoknál szálltam fel, és szokásomhoz híven a hátsó ajtónál lévő egyes ülésre ültem. Elért a busz a Hős utcához, amiről alapból tudni kell, hogy nem egy szép, és jómódú emberekkel teli környék. Hát még éjszaka. Kinyílt az ajtó, meszticek szálnak fel-le. Egy középkorú hajléktalannak tűnő emberke megáll az ajtónál. Az egyik kezével kapaszkodik a másikba egy hatalmas zacskót tart. Piszkos volt a nadrágja de azért látszott a színe. Kék volt. Én ülök zenét hallgatok, továbbra is bámulom (de ki nem), és annyit látok hogy a belső combjánál elkezd foltokban sötétedni a nadrág. Előszőr azt hittem ivott valamit és leöntötte, de amikor 2 megálló után leszállt, és karácsony ugyan nem volt de ott hagyott egy kis ajándékot a buszon. Egy szép hatalmas pisi tócsát. Szerintem senki sem kísérte őt akkora figyelemmel mint én, de látszik is mert rémületembe fotózni sem tudtam. Utána szálltak még fel, de a tócsa múltjáról mit sem tudva, bele lépkedtek páran. Én meg kénytelen voltam 1 ajtóval odébb leszállni. Nos szerintem az emberünknek vagy nagyon kelhetett wc-znie vagy ennyire becsüli a közlekedési szolgáltatásokat (Az utóbbit meg is érteném)

 

Üdv: Vitibaba

41 Tovább

Csövesek zaklatnak utasokat a villamoson

Úgy mérlegeltem, hogy az alant olvasható komment már annyira erős, hogy az megér egy postot is. Köszönjük az észrevételt Meemonak.
Kb. három hete utaztam haza a 18as villamossal a Bocskaitól. Felszállt két rettenetesen erjedt, tömény húgyszagú, totál részeg csövi, és megállt mellettem. Ekkor én elindultam és előbbre álltam egy ajtóval. A csövik elkezdtek utánam ordítani, hogy: "Mi van,büdös vagyok? Nem bírod a szagomat..stb" Hasonló mondatokat ordibáltak, persze én jó modorú ember lévén, megpróbáltam tudomást sem venni róluk. Már éppen hülye K. voltam, mikor elindultak határozottan felém. Odaállt elém az egyik, és elkezdett hadonászni, hogy takarodjak le a villamosról, ha én ilyen kényes orrú picsa vagyok, és egyébként is, ő azért büdös, mert rossz sorsa van, és hasonlók. Már attól féltem, hogy meg fog csapni, v valami, de mindenesetre már majdnem bőgtem, hogy komolyan, tényleg, én azért veszem a bérletet, hogy koszos, mocskos, túlzsúfolt, heringdoboz jellegű járatokon utazzak, és akkor még az ingyenélő csövestől ilyen jellegű megaláztatást is el kell tűrnöm? Maximálisan igazat adok annak, aki nem vesz jegyet, mert ez a szolgáltatás nem ér meg egy fillért sem. Felháborító, hogy a BKV milyen elhanyagoltan kezeli ezt a csöves problémát.
322 Tovább

A járművezetők feladata

Kedves BKV Figyelő!

Kevés utas van tisztában azzal, hogy milyen jogai vannak a BKV járművein. Legtöbben joggal panaszkodnak, hogy hajléktalan van a buszon vagy kéregető a metrón, ezért fontos lenne, hogy mindenki, akinek ilyen problémája van, tudja, hogy van helyben kihez fordulni, és hogy nem kell félnie a saját utasi jogai érvényesítéséhez.

Azt már egy frissebb BKV-s kiadvány óta tudjuk, hogy fertőző beteg vagy undort keltő személyek nem utazhatnak a BKV házirendje szerint a tömegközlekedési eszközön. Viszont kinek a dolga az ilyen személyeket leszállítani? A buszon bizony a vezetőnek.

Az egyik rokonom a BKV-nál dolgozik buszvezetőként, és ő mondta: a buszvezető felelős a buszon zajló események rendezéséért. Ha Te szólsz a vezetőnek, hogy egy arra érdemes ember vagy társaság tartózkodik a buszon, neki joga van elintézni, és kötelessége az utas érdekeit nézni. Mondjátok csak meg a vezetőnek, hogy szállítsa le az illetőt.

Remélem, más is tud hasonló szabályokat és segít a kellemesebb utazási körülmények megteremtésében!

Jó bkvzást-blogolást kívánok:

joa
71 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek