Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nyereményjáték a BKV-figyelőn!

Szerda reggeli bejegyzésnél többen a hajléktalanok védelmére keltek, amikor leírtuk, hogy semmi keresnivalójuk nincs a BKV járművein. Én még mindig tartom magam ahhoz, hogy a maga alá piszkító, igénytelen embereknek, akiknek jegyük és bérletük sincs nincs helyük a BKV-n, nincs joguk zavarni a többi utast a kulturált utazásban. Aki az utazási feltételeket több ponton is megszegi, azt bárki leparancsolhatja a járművekről.

Én megértem a másik felet is. Nem kell, hogy mindig egyezzen a véleményünk. Hogy lássátok milyen kedves vagyok, a hajléktalanokat védők között még egy nyereményjátékot is kihirdettem, de a nyertest még nem találtam meg. A főnyereményt az kaphatja meg, aki a leginkább kiállt a BKV járműveit összemocskoló hajléktalanok mellett. A főnyeremény lent, a képen látható!

A nyereményt a BKV-figyelő természetesen házhoz szállítja!

62 Tovább

Kocsirész, hajléktalanoknak fenntartva

Ritka, hogy a körúton a csúcsidőben olyan villamos megy, amin találni még ülőhelyet. Tegnap olvasónk nem csak ülőhelyet, egy egész kocsiszekrényt talált, ahol egy hajléktalanon kívül senki más nem utazott. Az utasokat zavarta a szag, és a csöves jelenléte, mégsem zavarta le senki. Inkább nyomorogtak a villamoson.

166 Tovább

Miért nem zavarnak senkit a hajléktalanok?

BKV-n utazva mindig meglep, hogy a pesti ember milyen együtt érző és milyen toleráns. Szó nélkül tűrik, hogy egy lecsúszott honfitársuk elfoglalja a helyüket a buszon, és ruházatukkal összepiszkítsák azt. De még csak ablakot sem nyitnak, inkább szagolgatják a hajléktalanokból kiáramló szagokat.

Olvasónk a minap egy összehányt, hajléktalanoktól bűzlő trolin utazott. Rajta kívül senkit nem izgatott a hajléktalanok jelenléte, a bűz, és a földön elterülő hányás. Az utazást az koronázta meg, hogy a tömött troli mögött 2 teljesen üres garázsmenetes troli ment, ugyan azon az útvonalon. Vajon miért?

Tisztelt BKV Figyelő

Régóta ismerem a blogot, de eddig nem szóltam hozzá egyetlen alkalommal sem. Most sem azért teszem, hogy panaszkodjak, mert egy fecske nem csinál nyarat, csak kíváncsi vagyok: túlérzékeny vagyok-e, vagy sem? Leírom, mi történt ma velem a BKV egyik helyi járatán, 2009. március 19-én, úgy negyed három tájban.

A 80A trolibuszról van szó, annak is a 301-es járművéről. Ez a járat a Keleti pályaudvartól közlekedik az Örs Vezér térre, naponta többször használom munkába menet, testhez áll, szellős, jobb, mint egy autó. A gyorsaságáról vitatkozhatnánk. Általában a sebességén kívül nincs semmi baj vele, lekopogom, nagyon jól szuperál, viszonylag gyakran is jár, de a mai események megérdemlik, hogy beszéljek róluk, általánosítás nélkül is.

53 Tovább

Kiestek a busz ajtaján a verekedő hajléktalanok

Olvasónk szombaton két hajléktalannal, azok csomagjaival és egy fa raklappal együtt utazott a 30-as busz hátuljában. A csövesek veszekedni, majd verekedni kezdtek, és az egyik megállóban kiestek a buszból, ami a csomagjaikkal és a balesetveszélyesen dülöngélő raklappal továbbment. Mivel utasunk is leszállt, nem tudjuk mi lett a pakkok sorsa, bízunk benne, hogy nem sérült meg senki.

Tisztelt BKV-figyelő!

Szombaton Újpest-Központban szálltam fel a feleségemmel és a kisfiammal a 30-as buszra 16:40 körül, amivel a Szegedi útig utaztunk. Időközben a leghátsó ajtón - aminek közelében ültünk - felszállt 2 férfi (ittasan, mocskosan) egy koszos raklappal (!) - nem 2 darab léccel, hanem egy EUR típusú fa raklappal.

34 Tovább

Arcba köpte a hajléktalan

Van a körúti villamosokon egy hajléktalan nő, aki mindig cseszegeti az utasokat. Beszólogat nekik, kiabál velük, szidja a családtagjaikat stb. Olvasónk is találkozott vele pénteken, és elkövette azt a hibát, hogy ránézett a csövesre. A nő egyből kiszemelte magának, beszólogatott neki, majd pogácsával arcon köpte. Teljes történet alant:

Kedves BKV-figyelő!

Pénteken kora délután atrocitás ért a 6-os villamoson. A Móricz Zsigmond körtéren, ahol a villamosra felszálltam egy hajléktalan nő ült a villamos elejében a tolószékeseknek fenntartott helynél. Lehajtotta az üléseket, sáros lábát feltette, magában beszélt néha halkan néha ordibált. Közben valami pogácsát evett minden tiszta morzsa volt.

Ekkor rájöttem, hogy a magyar ember mennyire megértő, mennyire toleráns. Senki nem bántotta a hontalant, mindenki tűrte, hogy összepiszkítja a villamost, kiabál a szaga sem késztett arra senkit, hogy leszállítsa. Megértő a magyar, ennyi biztos.

Csuklónál álltam néha a nőre pillantottam. Bizonyára nem szereti a közönséget nem tetszett neki, hogy nézem. A kiabálást nem hagyta abba én lettem a célpont. Nézésem olyan indulatokat váltott ki, hogy le gazdag zsidózott, kurvaanyázott. Elfordítottam a fejem nem foglalkoztam vele.  Valahol a Petőfi híd felé jártunk amikor a fejemnek repült egy nyálas pogácsa darab. A feladó a homeless volt akinek az sem tetszett, hogy nézem és az sem, hogy elfordultam nem foglalkoztam vele. Odafordultam hozzá megkértem udvariasan, hogy hagyja abba. Közelebb mentem, hogy lekísérjem a villamosról, akkor arcbaköpött még egy adag pogácsával. Ezek után megemeltem a hangom, felemeltem a nőt és a csomagjaival együtt a Boráros téren a megállóba kilöktem. Meglepődött  hirtelen meg sem tudott szólalni. Az utasok is néztem mint a birkák.

Kicsit bánom, hogy így bántam egy nővel. Nem vagyok agresszív de a drága bérlet árában ez a plusz szolgáltatás nincs benne a nő pedig átlépett egy határt amit már én sem tűrtem.

 

136 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek