Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mi lesz nyáron? -Már most púposodnak a sínek és füstölnek a buszok

A tavasz a BKV életében az egyik legizgalmasabb évszak, mert ilyenkor szoktuk megtippelni, hogy a legmelegebb nyári napokon hány százalékos lesz a szolgáltatás, és ilyenkor szoktuk azt is megbecsülni, hogy a következő hónapokban hány jármű ég majd porig az hiányos karbantartás miatt.

Tegnap csak alig volt több 20 foknál, mégis több tucat bejelentést küldtetek a város minden pontjáról lerobbant buszokról, felpúposodott sínekről, és műszaki hibás járművekről. Szerda délután a 3-as, a 28-as, a 62-es és a 62A jelzésű villamosok nem közlekedtek, mert a Liget tér és a Szent László tér között felpúposodott a villamossín. Az 53-as busz vonalán a BPO-781-es rendszámú busznak kellett félreállnia (képünkön), a felforrt hűtővíz miatt. Műszaki hibákról számoltatok be a 7E illetve a 173-as vonalakról is, és írtátok, hogy a Várban közlekedő buszok is többször pihenőre kényszerültek.

46 Tovább

Összeütközött két villamos Zuglóban

Kisiklott és összeütközött egy másik villamossal egy műszaki hibás szerelvény Zuglóban, a 3-as villamos vonalán. Sérültek nincsenek, de a Mexikói út és a Bosnyák tér között pótlóbuszok járnak, -adta hírül az Origo.

Kisiklott egy villamos vasárnap este a Nagy Lajos király útja és az Erzsébet királyné út kereszteződésében. A villamost, amely műszaki hibás volt, egy másik szerelvény tolta, amikor kisiklott. A kisiklott villamosnak egy szemből érkező szerelvény nekiment. Sérültekről nem tudni, de a kereszteződést lezárták, és a Mexikói út és a Bosnyák tér között pótlóbuszok közlekednek a 3-as villamosok helyett.

Olvasónk, Krisztián felvétele.

Olvasónk, László felvétele

30 Tovább

A járművezetőknek továbbra is megengedett a dohányzás?

A lent látható képet olvasónk, Gertrúd készítette még múlthét pénteken a Stadionok buszvégállomáson. A felvételen nagyon jól látszik, ahogy a buszvezető trükkösen, ám szabálytalanul előre gurult a táblától, és szabálytalanul a busz ajtajában állva dohányzik. Az eset engem nem lep meg, ugyanis a 173 és a 173E buszok Nyírpalotai végállomásán a tiltás óta is a megállóban (a kávégép mellett) dohányoznak a buszvezetők, holott az is a megálló része. Nekik vajon miért lehet? Olvasónk levele a kép alatt olvasható.

203 Tovább

Nemzetközi akadályversenyt hirdetett a BKV

Ezen az akadályversenyen minden olyan utas nyer, aki nem töri ki a nyakát a BKV megállóiban. Csilla majdnem elbukott ezen a versenyen. Tegnap a 196-os busz Szentmihályi úti megállójában az egyik jeges hóbuckán elcsúszott, csak a szerencséjének köszönheti, hogy nem lett komolyabb baja:

Kedves Mihály!

Gondoltam ezeket a képeket meg kellene osztanom Veled és az utazó társaimmal. Ma reggel például az egyik képen látható jeges hóbuckán estem el. Csak a szerencsén múlott, hogy egyben maradtam. Majd Te is látod a képeken...

54 Tovább

„Ennek kampó” -Elhagyta a gumiját a 97E autóbusz

Kedves BKV-figyelő!

Tegnap (01. 28.) dél körül haladtam a Keresztúri úton a 97E járaton, amikor a busz nyeklett egyet, kicsit megdőlt majd félreállt. A sofőr egy mondattal zárta az esetet: "Ennek kampó." Aztán kicsit odébb gurult a felnin, hogy ne zavarja a forgalmat.

Az esetről képeket készítettem, lásd mellékletet!

Üdvözlettel: M. András

52 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek