Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vágni lehet a koszt az új buszokon

Ne legyen félreértés, a képeken nem a régi Ikarusok, hanem a BKV első szériás új Volvo buszai láthatók. Ritkán utazom ezekkel a buszokkal, mert a kötött pályás közlekedés híve vagyok, így inkább a hosszabb úton, de villamossal megyek, azokon a vonalakon pedig, ahogy buszozok, még régi Ikarosok járnak. Egy részről ezért az állapotért felelősségre vonhatók az utasok, akik nem szólnak rá azokra a kisebbségi komplexusban szenvedő utasokra, akik összefirkálják a buszokat, másrészről a BKV is felelős, mert kamera nélkül rendelte meg a járműveket és egy fillért sem költ a takarításra.

UPDATE1: A BKV-nak többször felajánlottuk a segítségünket, egy szervezett takarítás formájában. Őket nem érdekli a kosz, mert nem ebben utaznak ezért hát a levelekre sem válaszolnak.

73 Tovább

Ezek már bárhol parkolhatnak

Üdv!

A BKV-sztrájkok óta rendszeres olvasója lettem a BKV-figyelő blognak. Örülök, hogy van egy ilyen, igazán jó olvasgatni, na meg a kommenteket is. Látom, most indult valami nyereményjáték. Nos, én most küldök egy képet, aminek van egy kis előtörténete. A nyereményjátékban való részvételt viszont átengedem másnak.



A képem előzménye az, hogy egy másik fórumon régebben szóbakerült, hogy az autósok miért is használják a buszsávot. Én tömegközlekedéssel közlekedek, nincs jogsim (nem volt rá időm egyelőre), biciklim sincs, tehát ha az autósok esetleg besorolnak a buszsávba és a buszt akadályozzák a haladásban, azzal pl. engem is akadályoznak (és sok más utast is). Egyik meggondolatlan fórumozó azt írta, hogy ő még nem látott buszt akadályozó autóst. Szerencsés ember, de úgy tűnik, tőle függetlenül van ilyen autós, és a fotóm erre a bizonyíték. A főiskolám felé rendszeresen a Ferenciek terén megyek keresztül, a kép is ott készült. Látható, hogy egy autós szépen leparkolt a buszsávba (pedig ha már ott van dolga, a járdára is felhajthatott volna, aki járt már arrafelé, az tudja, hogy ha muszáj, akkor van hely). A kép jobb alsó sarkában egy busz vége, mögötte, pontosabban az autós mögött egy másik busz (és bár a képen nem látszik, de amögött is jött még busz), beletelt pár percbe, mire az autós kicsit arrébb vonszolta a járgányát és a buszok gond nélkül el tudtak jönni mellette. Szóval "nem, dehogyis akadályozta az autós a buszt", dehogyisnem! :-)

További minden jót!

L.Meli
29 Tovább

Vigyázz hova állsz

Megkérném Demszky Gábor urat, hogy a hónapok óta a Móricz Zsigmond körtér 18/56/41-es villamos megállójában nyakánál felakadt galambot az FKF egyik munkatársával távolítassa el. Nem szeretném, hogy csontkukacokkal teli fertőző galambok potyogjanak az ott várakozók nyakába. Segítségét köszönöm!



61 Tovább

Ti küldtétek, eredményhirdetés

Nagyjából egy hónapja tettem közzé egy felhívást. Arra kértelek titeket, hogy küldjetek saját készítésű, BKV-val kapcsolatos képeket. A felhívásnak nagyon sokat eleget is tettek, a rengeteg szép, dekoratív kép sajnos csak egy készítője nyerhetett UV bögrét. A három legjobb képet lapozás után megnézheted.



1. Nyertes


20 Tovább

Most ez így szép?

Szép lassan a BKV járművei is úgy fognak kinézni, mint a MÁV vonatai. Sajnos senki nem tesz semmit.
 
45 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek