Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Újra Kőbánya-Kispestig járnak a buszok kedd reggeltől

Minden feltétel adott a biztonságos megnyitásához, ezért 2011. október 4-én kedden a hajnali üzemkezdettől az autóbusz-járatok használatba veszik a Kőbánya-Kispesten kialakított új buszvégállomást. Az új végállomáson a korábbinál kényelmesebb körülmények várják az utasokat, -áll a BKK közleményében.

Mint írják, a munkálatok során a Budapesti Közlekedési Központ és a BKV mindent megtett annak érdekében, hogy az utasok minél hamarabb használhassák a buszvégállomást. A BKK és a BKV szakemberei meggyőződtek arról, hogy a korábbi feltételeknek megfelelően valamennyi végállomásra vezető út és járdakapcsolat elkészült, a metró és az autóbusz végállomás közötti utasfolyosókon a gyalogos közlekedés feltételei biztosítottak, az átadás sajnálatos csúszása a bevásárlóközpont építtetőjének késedelme miatt történt.

3 Tovább

Meddig hagyják szétrohadni a ZIU trolikat?

A címben feltett kérdésre olvasónk keresi a választ. Tisztába van vele, hogy megérkeztek már a BKV-hoz az újhasznált MAN trolik, de addig, amíg azokat a közlekedési társaság nem állítja forgalomba, addig a meglévő állománnyal kellene foglalkozni, és azokat kellene biztonságossá tenni, hátha a későbbiekben is szükség lesz rájuk. A ZIU-k karbantartása azért is fontos, mert hiába jöttek meg a MAN-ok, forgalomba állítani egyelőre nem lehet őket, mert a járművek üzembehelyezéséről szóló jogszabály módosításakor egyszerűen elfeledkeztek arról, hogy létezik olyan jármű, hogy trolibusz.

23 Tovább

Vehetnénk korszerű buszokat EU-s pénzből, de nem akarunk

Más országban igen, de nálunk nem lehet autóbuszt vásárolni uniós forrásból, mert mi magunk így döntöttünk. Politikusok, a közlekedésért felelő miniszterek és sajnos a szakma képviselői is többször hangoztatták, hogy az Európai Unió nem ad támogatást autóbuszokra, csak a kötöttpályás közlekedést támogatja. Ezt sajnos az újságírók is rendre átveszik. Nemrég pedig épp Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója nyilatkozott hasonlót, -olvasható az Indóházon.

Mint ahogy a lap írja, valamilyen furcsa okból kifolyólag hazánkban nem igényelhető buszbeszerzésre támogatás. Sem a közlekedési operatív programban, sem a regionális operatív programban (ROP) nem nyílik lehetőség autóbuszok beszerzésére. Azon kérdésükre, hogy miért nincs benne ezekben a programokban az autóbusz-beszerzés, a BKK azt a választ adta, hogy a Közop városi és elővárosi közlekedést támogató ötödik prioritása nem tesz lehetővé autóbusz-vásárlást, csak az elektromos közlekedés fejlesztését, annak viszont bármely válfaját: villamost, trolibuszt, metrót és elővárosi vasutat. A Közopot egy európai bizottsági határozat hagyta jóvá 2007-ben, amelyet egy hosszú alkufolyamat előzött meg.

15 Tovább

Razziáznak a biztonsági őrök az 51-es villamos vonalán?

Az 51-es villamos és az 54-55-ös buszok vonalán rendszeresen kirabolják a gyanútlan utasokat. Legtöbbször az ajtók közelében ülők ékszereit lopják el a záródó ajtók között lepattanó tolvajok, de nem egyszer pénztárcákat, laptopokat, mobiltelefonokat zsarolnak ki az utasoktól. Olvasónk külföldi ismerősének a nyakláncát tépték le az Illatos út környékén. Nem hagyták annyiban a dolgot, feljelentést tettek, és a BKV-felé is jelezték a problémát, aminek meg is lett az eredménye:

Tisztelt BKV-figyelő!

Nemrégiben egy ismerősünk látogatott külföldről el hozzánk és megtörtént a baj.Az 51-es jelzésű villamoson az illatos út környékén kitépték a nyakából a nyakláncát. Aki ismerős a környéken tudja, hogy nem a közbiztonságáról híres a 9. kerület eme "színpompás foltja".

32 Tovább

Balesetveszélyes gyalogátkelők: sok balesetet kerülnek el az éber járművezetők

Sokszor csak a szerencsén, illetve a járművezetők éberségén múlik, hogy nem történik baleset a gyalogátkelőknél. Több olyan megálló is van Budapesten, ahol ha összegyűlik egy nagyobb tömeg, veszélyes közelségbe kerül egymáshoz az utas és a tömegközlekedési jármű. Az egyik ilyen megálló a 4-es villamos újbudai végállomása, ahol az Allee megnyitása óta cseppet sem veszélytelen a bejárathoz közeli zebránál várakozni, főleg ha az ember nem figyel, és nem is a zebránál, hanem előtte várakozik, gyakorlatilag a villamos előtt. Hasonlóan veszélyes zebra található a Jászai Mari téren is, olvasónk erről ír az alább olvasható levelében.

Ha tudtok még hasonlóan veszélyes átkelőt, írjátok meg a kommentek között, vagy e-mailben a bkvfigyelo@gmail.com címre!

33 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek