Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem könnyű bérlethez jutni az Örsön

Nem könnyű bérlethez jutni, még akkor sem, ha olyan helyen vásárolnánk ahol több pénztár is van egymás mellett. Olvasónk 2-án szeretett volna havibérletet venni, de a pénztáros akinél sorban állt kifogyott a bérletből. Ezután átment a többi pénztárhoz, de mindenhol volt valami probléma:

Kedves BKV-figyelő!

Ehhez a poszthoz némileg kapcsolódó élményemet szeretném megosztani.

Tegnapelőtt (november 2-án) havibérletet szerettem volna vásárolni az Örs vezér téren. Körülbelül 10:25 magasságában érkeztem meg, és beálltam a metróbejáratnál levő jegypénztár előtt kígyózó hosszú sorba. Haladtunk is egy jó darabig, de még mielőtt sorra kerültem volna, a pénztáros közölte az előttem állókkal, hogy a bérlet elfogyott. A kérdésre, hogy akkor mit csináljunk, még ő válaszolt dühösen, hogy "Vegyenek jegyet".

41 Tovább

Tovább dolgoznak a bérlethamisítók

Hamisbérletes posztok tucatja jelent már meg idén a blogon, és a BKV még mindig nem lépett semmit, pedig az alvállalkozók által eladott újra felhasznált szelvények miatt már több nagyobb botrány is volt. Elég csak azt megemlíteni, amikor egyik olvasónkat a rendőrök vitték el egy BKV megállóból és több órán át tartották fogva.

A bérlethamisítás nem állt le. Ugyan úgy gyűjtik a használt szelvényeket a Blaha Lujza téren, és a Ferenciek terén is. A bérleteket gyűjtő kopasz férfi azt mondja az utasoknak, hogy rekordot akar megdönteni, ezért kell neki a lejárt bérlet. Sokan vannak, akik bedőlnek neki, de mi tudjuk, hogy a lejárt bérletekről az érvényességi időt lekaparják (vagy lemossák), átírják, majd továbbértékesítik. Ha nem akarjátok börtönben tölteni a napotokat, akkor jól megnézitek milyen bérletet vesztek, és soha senkinek nem adjátok oda a lejárt bérleteteket. Olvasónk a gyűjtésről videót és fényképet is készített.


Nagyításhoz kattints a képre!

Kedves BKV-figyelő!

Már többször találkoztam a Blaha Lujza téren az Újpalota felé tartó 173E megállójában azzal a férfivel, aki végigkérdezi az embereket, hogy kinek van 2009-es használt bérlete, amit odaadna neki. Egyik alkalommal sikerült is lefényképeznem, később pedig levideóznom. A videónak a lényegi része az eleje, a végén elfordítottam a telefont, mert egyébként túl feltűnő lett volna. A képet és a videót csatolom is.

70 Tovább

Hamis bérletek: Miért nem tesz semmit a BKV?

Ha a blogon 30-nál több hamisbérletes sztori nem jelent meg, akkor egy sem. Erről mégsem beszél a BKV, csak ülnek kussban, és Kocsis Istvánt istenítő közleményeket írogatnak ahelyett, hogy tájékoztatnák az utasokat, hogy is néz ki a hamis bérlet, valamint mi a teendő, ha hamisított szelvénnyel találkozunk. Olvasónk és párja is hamis bérletet kapott az Árpád hídi kutyaólnál, fáj is most emiatt a fejük, de még mindig szerencséjük van, mert kulturált ellenőrökkel találkoztak, így nem lettek se megverve, se rabosítva.

Kedves BKV figyelő!

A mai napig olyan szerencsés életem volt, hogy elkerültek a bkv-s sztorik, pedig több, mint 21 éve járom gyönyörű fővárosunk utcáit. Ma délután a Stadionok metrómegállójánál ellenőrzés során kiderítették, hogy a bérlet amivel párom és én utazunk hamis! Tudom, hogy tele van a blog ilyesmi sztorikkal, de ebben a sztoriban lesz érdekes is. Szóval a jegyellenőrökkel együtt dolgozó belső ellenőr mondta, hogy ez biza hamis, a jegypénztáros (nem kutyaólas!) hölgy is megerősítette ezt, sőt még a forgami ügyeletesnél is jártunk, köszönhetően a belső ellenőrnek.

68 Tovább

Alvállalkozónál vett bérletet, a rendőrségen találta magát

Olvasónk elkövette azt a hibát, hogy viszonteladótól vett BKV bérletet, melyről nem kért számlát. A kutyaólban ülő pénztáros hamis bérletet adott neki, emiatt a 3-as metrón elkapták, ahonnan rendőrök vitték el, és 5 órán át tartották fogva. Íme a levele:

Sziasztok!

A BKV-figyelőn megjelent "Hamis bérletet árulnak a kutyaól pénztárakban" c. blog bejegyzés olvastán úgy döntöttem, hogy én is publikálom a velem történteket. Történt ugyanis, hogy jún. 24-én egyik barátommal tartottam hazafelé a 3-as metróval, leszálltunk a Nyugat pályaudvarnál ahol a mozgólépcső tetejénél ellenőrök munkálkodtak. Mint ahogy máskor is elővetem a pénztárcám és mutatom a bérletemet az ellenőrnek, aki kivetette velem a tárcámból, hogy jobban megnézze.

193 Tovább

Hamis bérletet árulnak a kutyaól pénztárakban

Alant két érdekes levelet olvashattok. Egyik olvasónk azért írt a BKV-nak, mert az Örs vezér terén használt bérletet gyűjtő biztonsági őrökkel találkozott. A másik utas azért keresett meg minket, mert ugyanitt hamis bérletet vásárolt, ám ezt csak akkor vette észre, amikor az ellenőr meg akarta büntetni:

Tisztelt BKV!

2009. 07.02 reggelén 8.40-50 között az Örs vezér téri megállóban arra lettem figyelmes, hogy a jobb oldali bejáratnál a biztonsági őr-ellenőrök múlt havi lejárt bérleteket kérnek el az utasoktól, és az egyik nagyobb darab úr markában már 20-30 ilyen szelvény is duzzadozott. Csak gondoltam felhívom a figyelmet, mert gyaníthatóan nem hobbi-használtbérlet gyűjtő az úr, hanem egyéb célja volt a lejárt bérletekkel. Kérem nézzenek utána és próbálják meg megelőzni a visszaéléseket. Közvetve mégis csak a az utasoktól tűnik el az a pénz.

112 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek