Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Saját szabályzatukat is semmibe vehetik a közlekedési társaságok

Olvasónk nemzetközi mérce szerint korrekt és kulturált módon járt el, a jogos büntetést befizette, a jogtalanért reklamált a szabályzat egy egyértelmű pontjára hivatkozva, mégis ő húzta a rövidebbet. Bár nem a BKV-val kapcsolatos az alábbi incidens, a végszóként kimondott indoklást ők is alkalmazhatják, ezért olvassátok figyelmesen Péter levelét, és vegyétek komolyan, hogy "A pénztártól való távozás után reklamációt nem fogadunk el!

Kedves BKV-figyelő!

Tudom, hogy a blog alapvetően a BKV-ról szól, de szeretnék megosztani a kedves olvasókkal egy esetet ami a MÁV-on esett meg velem, de ugyanúgy a BKV-n is előfordulhatott volna.

Előzmények: Tavaly ősszel két hallgatói jogviszonyom volt. Egy nappali és egy levelező. Mindkettőhöz tartozott érvényes diákigazolvány is. A költségek csökkentése végett tanuló bérletem volt a vonatra.

Az eset: A kérdéses napon véletlenül vagy hanyagságból otthon hagytam a nappali diákigazolványomat, csupán a levelező volt nálam. A jegyvizsgálónak felmutattam a bérletet és a diákigazolványt, aki azonnal kiszúrta a levelező tagozatot, ami mellett nem vagyok jogosult diákbérletet használni. Mondtam, hogy elfelejtettem magammal hozni, és majd bemutatom másnap, az ilyenkor kiszabható kb. 2000Ft-os büntetést pedig természetesen befizetem.

24 Tovább

Figyelmeztető sztrájkot tartanak a BKV járművezetői

Figyelmeztető sztrájkot tartanak a mozdonyvezetők és a BKV járművezetői is június 29-én. Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke a korengedményes és korkedvezményes nyugdíj megszüntetése ellen tiltakozó csütörtöki demonstráción Kossuth téren jelentette be, hogy június 29-én és július 7-én 9 órától 11 óráig sztrájkot tartanak, ha a kormány nem tárgyal érdemben követeléseikről.

9 Tovább

Bérletérvényesség-hosszabbítás a Volán és MÁV járatokon is

Reggeli bérletkompenzációról szóló bejegyzésükre a BKV az alább olvasható közleményt adta ki. Ha a kompenzációval vagy a közleménnyel kapcsolatban észrevételed van kattints ide!

Mint ismeretes, a BKV Zrt. menedzsmentje a tulajdonossal egyeztetve úgy döntött, hogy a sztrájk okozta kényelmetlenségek ellensúlyozása érdekében kompenzálja utasait a megnehezült közlekedési lehetőségek miatt.

Ezért a BKV Zrt-nél használható kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletekre és a környéki helyi, valamint a környéki 5 km-es és 10 km-es bérletekre vonatkozóan a bérletszelvényen feltüntetett érvényesség 3 nappal automatikusan meghosszabbodott.

0 Tovább

A Volán és a MÁV dolgozói nem tudnak a bérletkompenzációról?

A Budapest-bérletet az utasok egy része nem csak a BKV, hanem a Volán és a MÁV elővárosi járatain is használják. Bár a Budapesti Közlekedési Szövetség (BKSZ) tájékoztatta a két társaságot a sztrájk miatti kompenzációról, olvasóink szerint sok buszvezető és kalauz még mindig nem tud róla.

Többen azzal a kérdéssel fordultak hozzánk, hogy vajon a sztrájk miatti bérletkompenzáció a Volán és a MÁV járataira is érvényes-e. Telefonon kerestük fel a BKSZ-t, akik elmondták, hogy a három nap hosszabbítás mindhárom társaságra, így a MÁV-ra és a Volánra is érvényes, bár ezt nem kommunikálták megfelelően. Ebben olvasóinkkal együtt egyetértünk:

Sziasztok! Reggel mentem vonattal Kispestről. A BKV bérletem 2 napja lejárt, a kalauz meg akart büntetni. Mondtam neki, hogy még holnap is érvényes a sztrájk miatt. Csak vakarta a fejét és elment, nem tudott mit tenni.

49 Tovább

BKV-MÁV sztrájk: Legfrissebb információk a keddi sztrájkról

01.14 - 8:20 A legfrissebb híreket a BKV weblapján találod. Kattints ide!

01:13 - 21:13 Elindult a BKV-pótló blog, ahol autósok és megállóban várakozó BKV utasok találhatnak egymásra. Bővebb információkért kattints ide!

01.13 - 13:15 A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete országos sztrájkot hirdetett csütörtökre. A szolidaritási vasutassztrájkot hajnali 4 és reggel 8 óra között tartják.

01.12 - 18:41 Gázolás miatt nem jár az Észak-Déli (3-as) metró a Deák Ferenc tér és a Nagyvárad tér között, tájékoztatta a BKV-figyelőt egy -a vonalon dolgozó- metróvezető.

01.12 - 16:32 A 122-es és a 244-es buszok 3, a 95-ös buszok 4 óta óta nem közlekednek.

01.02 - 16:04 Folytatódik a BKV-sztrájk! A sztrájkot éjszakára sem függesztik fel, ám az az éjszakai buszok közlekedését nem érinti!

01.12 - 8:23 A sztrájkkal kapcsolatos legfrissebb hírekért kattints ide!

01.12 - 0:32 BKV:
Amennyiben a menetrend szerinti vasúti közlekedés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által bejelentett szolidaritási sztrájk ellenére is biztosított, az utasok jobb kiszolgálása érdekében a MÁV-Start Zrt. alábbi gyorsvonatai is megállnak a nap folyamán Ferencváros és Kőbánya-felső állomásokon:

Budapest Ferencváros állomáson Budapest Keleti irányába: 7.22, 8.11, 9.11, 11.11, 13.11, 15.11, 16.11, 17.11, 19.11, 21.11. Budapest Keleti irányából: 6.46, 8.46, 10.46, 12.46, 14.46, 15.46, 16.46, 17.46, 18.46, 19.46. Kőbánya-felső állomáson Budapest Keleti irányába: 7.51, 9.51, 11.51, 13.51, 15.51, 17.51, 19.51. Kőbánya-felső állomáson Budapest Keleti irányából: 6.08, 8.08, 10.08, 12.08, 14.08, 16.08, 18.08, 20.08.

Menetrend szerinti vonatain felül különvonatokat is közlekedtet Óbuda vasútállomás - Aquincum-felső - Újpest - Angyalföld - Rákosrendező - Nyugati pályaudvar útvonalon, továbbá Kelenföldi pályaudvar - Ferencváros - Keleti pályaudvar között. A MÁV-Start járatai a Budapest bérlettel, illetve vasúti menetjeggyel, vasúti bérlettel vehetők igénybe.

A BKV Zrt. dolgozóinak sztrájkja alatt a MÁV-Start Zrt. menetrend szerinti járatai Budapest bérlettel, valamint érvényes vasúti menetjeggyel, vasúti bérlettel igénybe vehetők, nem fogadják el azonban a BKV-vonaljegyeket. Bérlettel nem rendelkező utasaink az állomási jegypénztárakban válthatnak érvényes vasúti jegyeket.

01.11 - 23:48 BKV: A BKV-s szakszervetek 2010. január 12-ére meghirdetett sztrájkja alatt a fővárosi közlekedésben fennakadások várhatóak. Éjszakai járatok a mai éjjel menetrend szerint közlekednek. Metróvonalak (M1, M2, M3) közlekednek. A HÉV-ek várhatóan csak Budapesten belüli szakaszukon közlekednek. A villamosvonalak közül várhatóan a nagykörúti 4,6 viszonylat üzemel menetrendszerint, a többi vonalon bizonytalan lesz szolgáltatás. Trolibuszok várhatóan a teljes hálózaton közlekednek üzemkezdettől. Autóbuszok közül a BKV Zrt. alvállalkozói járművei várhatóan az alábbi vonalakon közlekednek:

794 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek