Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Alvállalkozónál vett bérletet, a rendőrségen találta magát

Olvasónk elkövette azt a hibát, hogy viszonteladótól vett BKV bérletet, melyről nem kért számlát. A kutyaólban ülő pénztáros hamis bérletet adott neki, emiatt a 3-as metrón elkapták, ahonnan rendőrök vitték el, és 5 órán át tartották fogva. Íme a levele:

Sziasztok!

A BKV-figyelőn megjelent "Hamis bérletet árulnak a kutyaól pénztárakban" c. blog bejegyzés olvastán úgy döntöttem, hogy én is publikálom a velem történteket. Történt ugyanis, hogy jún. 24-én egyik barátommal tartottam hazafelé a 3-as metróval, leszálltunk a Nyugat pályaudvarnál ahol a mozgólépcső tetejénél ellenőrök munkálkodtak. Mint ahogy máskor is elővetem a pénztárcám és mutatom a bérletemet az ellenőrnek, aki kivetette velem a tárcámból, hogy jobban megnézze.

193 Tovább

Felszakadt az utas szája, letörtek a fogai -megverték a biztonsági őrök

Olvasónkat és barátját a minap azért verték meg a Csömöri HÉV-en a biztonsági őrök, mert egyikük feltette a lábát az ülésre úgy, hogy a táskája a cipője alatt volt, tehát az nem érintkezett a lába az ülés szövet részével. Az utasnak felrepedt a szája, és több foga is letörött. A kiérkező rendőröknek a biztonsági őrök hazudozni kezdtek, ám amikor előkerültek a szemtanúk kiderült az igazság. A XVI. kerületi rendőrkapitányságra érkezett bejelentés az ügyről, már vizsgálják az eset körülményeit. Részletek a levélben:

Kedves BKV Figyelő!

Hallottam már a BKV ügyeletes verőlegényei, a Discrate Securitysok által elkövetett rémtörténetekről, de mindig kicsit szkeptikusan álltam hozzá az ilyen, látszólag kicsit talán túlságosan is egyoldalú esetekhez. Nemrégiben egy barátommal együtt azonban a saját bőrünkön volt alkalmunk megtapasztalni a szóban forgó "rendfenntartó" szervezet diszkrétségét...

256 Tovább

Minden reggel bombariadó, a rendőrség tehetetlen

Egy BKV-s szerint a héten eddig minden reggel bombariadó volt a Száva kocsiszínben, ám erről a rendőrség és a BKV is hallgat. A villamosoknak pont a csúcsidőben kell visszamenniük a kocsiszínbe, emiatt jelentős a fennakadás:

Kedves BKVF!

Hétfő óta bombariadó van menetrend szerint, minden nap 8:30-kor a Száva kocsiszínben, amikor a csúcsforgalomban közlekedő villamosok beállnának. Ez jelentős fennakadást okoz, de sehol nem hallasz erről, hogy már napok óta ez megy.

41 Tovább

Rendőr vagy biztonsági őr kell az ellenőrök mellé

3 éve járok rendszeresen a 23-as buszon, és ezen a héten volt másodszor, hogy ellenőrt láttam. És nem csak itt, hanem az 54-es vonalon. Úgy néz ki a BKV már nem csak Budára küldi az ellenőröket, hanem azokra a vonalakra is, ahol az utasok nagyobb részének nincs bérlete/jegye mert sosincs ellenőrzés. Olvasónk a 8-as buszon találkozott ellenőrrel (ott is ritka). 4 utasnak volt bérlete 4 pedig bliccelt, de egyikük sem adott iratot csak a fejüket csóválták, de utaztak tovább. Az ellenőr tehetetlen volt, nem tudott mit tenni velük. Ezért kellene biztonsági őr vagy rendőr az ellenőrök mellé.

Szia BKV figyelő!

Érdekes kis eseményben volt részem ma délután a 8-as busz vonalán. A történet úgy kezdődött hogy felszált egy BKV ellenőr a buszra (ez már önmagában érdekes eseménynek számít ezen a vonalon). Elkezdte az ellenőr sorban kérni az emberektől a jegyét/bérletét. Először egy hajléktalan emberhez ment oda aki rázta a fejét, aztán egy másik hajléktalanhoz (a nemzetiségét nem mondom meg ) aki szintén csak rázta a fejét.

40 Tovább

Feljelentette a bérletet gyűjtő fiatalokat

Az elmúlt hetekben több utas keresett meg azzal, hogy bérletárusító helyek közelében fiatalok próbálták elkérni a bérletüket. Mivel sok bérlethamisításról szóló bejegyzés volt már a blogon, olvasóink azt hitték csalókkal van dolguk. Utólag szerencsére kiderült, hogy az egyik budapesti iskolában gyűjtötték a bérleteket, mert rekordot akartak ezzel felállítani, tehát nem hamisításról volt szó.

Olvasónk Nimród tegnap Zuglóban találkozott bérletet gyűjtő, nem egyetemistának kinéző fiatalokkal, akik az utasok használt bérleteire utaztak. Az utasunk szerencsére ne ment el szó nélkül az eset mellett, értesítette a rendőrséget. Mint bizonyára tudjátok, 2009 elején több bérletpénztárosra érkezett panasz amiatt, mert utasoktól visszavásárolt bérletet mostak ki, (amiről lekopott a dátum) és ezeket újradátumozva, újból értékesítették. Szerinted helyesen tette az utas, hogy feljelentést tett? A levél végén szavazz!

Tisztelt BKV-figyelő!

Fel szeretném hívni mindenki figyelmét arra, hogy a Thököly úti (Zugló, vasútállomás) villamosmegállóban véletlenül se vegyen bérletet, mivel ma 15:40-kor 5-6 bakancsos, szakadt, fekete pólós "rock-tényező" (olyan helló-szia lenne pár forintod típus) szervezetten gyűjtötte a használt bérleteket itt és a 7-es busz megállójában.

115 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek