Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Vádat emelnek az utast megverő, megrugdosó BKV-ellenőrök ellen

Befejeződött a nyomozás a Széna téri verekedő BKV-ellenőrök ügyében, az ügy iratait a rendőrség vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségre. Az ellenőrök 2008. december elején ledobtak egy utast az éjszakai buszról és megverték, megrugdosták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóirodája úgy tájékoztatott, hogy az ügyben a II. kerületi kapitányság tavaly indított eljárást csoportosan elkövetett garázdaság elkövetése miatt. A nyomozás befejeződött, a kerületi rendőrkapitányság az ügy iratait szerdán vádemelési javaslattal megküldte a II-III. kerületi Ügyészségre.

Mint arról az Index beszámolt, Sz. Z. budapesti lakos tavaly december elején hajnalban a 6-os éjszakai járaton vitába keveredett a buszon dolgozó ellenőrökkel-biztonsági őrökkel, akik nem fogadták el menetjegyként azt a csekket, amit 20 perccel azelőtt kapott bírságként.

71 Tovább

Megütötte a villamosvezetőt, majd elővett egy kést

Nem arra ment a villamos, amerre ő szerette volna, ezért támadt rá egy férfi a 28-as villamos vezetőjére még szombaton. Az utas háromszor megütötte a járművezető hölgyet, majd egy kést vett elő. A helyszínelésre érkező forgalmi tiszt éppen korházból jött, ahol egy szintén szombaton megvert jegyellenőrrel találkozott:

Tisztelt BKV-figyelő!

Újabb villamosvezetőt ért támadás, ezúttal a 28-as villamos Kozma utcai végállomásán, tegnap, azaz szombat délelőtt. A támadó nehezményezte, hogy nem viszi ki a villamos az Izraelita temetőhöz, a villamosvezető hölgyet háromszor megütötte, majd elővett egy kést. A kolléganő bemenekült a tartózkodóba, ezután az "úriember" távozott.

Rendőrségi feljelentés történt, és délután a leírás alapján egy kolléga felismerte a támadót, akit az Ónodi utcánál a rendőrök le is szedtek a villamosról. Érdekes, hogy a délelőtti helyszínelésre kiérkező forgalmi tiszt éppen egy kórházból jött, mert egy ellenőrt az Astoriánál megvertek.

94 Tovább

Kiadhatja a rendőr a bliccelők adatait?

Elvileg nem, ugyanis semmilyen személyes adatot, így a nevünket, címünket sem adhatja ki harmadik félnek. Olvasónk mégis szemtanúja volt annak, hogy a Mechwart ligetnél az ellenőrök helyett egy civil ruhás rendőr jegyezte fel a bliccelő adatait egy lapra, amit átadott a BKV-soknak. Szerinted helyes ez az eljárás? A kommentek között várjuk a véleményed!

Kedves BKV-figyelő!

2009.10.14-én délután fél6 magasságában éppen leszálláshoz készültem a Mechwart ligeti megállónál a 4-es 6-os villamosról, mikor a következő jelenetre lettem figyelmes:

Az ajtónál két ellenőr, egy (vélhetően bliccelő) utas, és egy szemlátomást civil férfi álltak. A civil ruhás ember egyszer csak előkap egy rendőrségi jelvényt (nemzeti színű fém, dombor), mire a feltételezett bliccelő átadta a személyi igazolványát és lakcím kártyáját, és ezek után maga a civil ruhás rendőr írta rá az ellenőrök által használatos csekkre/pótdíjfizetési igazolásra a személyi adatokat.

A kérdésem az lenne, hogy ez így jogszerű-e? Emlékeim szerint a rendőr igazoltatáskor nem adhatja ki harmadik fél számára a személyi adatokat, még ebben az egyébként egyértelmű esetben.

Köszi, Csaba

155 Tovább

Keselyűként csapnak le a turistákra az ellenőrök

A Sziget idején sokat jártam a Batthyány tér környékén, ahol mindig turistákat büntető, turistákkal ordibáló ellenőrökkel találkoztam. A BKV odavezényelte az ellenőreinek nagy részét, azok pedig lecsaptak a tájékozatlan látogatókra. De nem kell ehhez Sziget, egész nyáron ez ment a turisták által látogatott vonalakon. Talán ez is az oka annak, hogy egyre kevesebb a turista:

Tisztelt BKV-figyelő!

Miután elszaporodtak, megsokasodtak a BKV-s ellenőröket leleplező bejegyzések, ezért úgy döntöttem, hogy en is megosztom nagyobb közönséggel a tapasztalataimat az ellenőrökről!

Szóval 2007 tavaszán történt, hogy a lengyel párommal, egyik vasárnap a Margit szigeti séta után úgy döntöttünk, hogy villamossal elmegyünk a Vigadó térre. Mivel sehol nem lehetett a környéken jegyet kapni és természetesen a jegykiadó automaták sem működtek ezért blicceltünk. Ahogy az lenni szokott, már a megállóban felszállt velünk 3 ellenőr akik le is csaptak ránk. Semmi baj, leszálltunk velük a Kossuth téri metrómegállónál és elkezdődött a büntetés. Mivel a leányzónak már voltak kellemetlen tapasztalatai az ellenőrökkel, amik olyan vadak voltak, hogy nem akartam elhinni, mondta, hogy ne szolaljak meg magyarul és majd meglátom. Így is tettem.

35 Tovább

Majdnem leszakadt a lépe a megvert utasnak

A Barikád közvédelmi hírportálon még szombaton jelent meg a lentebb olvasható panasz. Mivel nem szeretnék a politikába belefolyni és ezt az elmúlt 2 évben sem tettem soha, kérem, hogy a lenti panaszt politikától függetlenül olvassátok. (Ha nem tudod miért írom ezt, annak csak örülök):

Tegnap (2009. 09. 25.) reggel hét órára kellett a Móricz Zsigmond körtérre érnem, ahol a munkaadómmal találkoztam volna. A 7-es, vagy 173-as volt a legközelebbi és legkézenfekvőbb megoldás.

Ritkán veszem igénybe a BKV járatait, ezért nincs bérletem. Általában gyűjtőjeggyel utazom. Ezen a reggelen azonban nem volt már egy darab sem. A megállóban sem volt lehetőségem venni, de mivel sietnem kellet felszálltam az első buszra ami jött, egy 173-asra.

6:30-kor még reménykedtem benne, hogy időben odaérek a Móriczra. Egy megállóval a célállomás előtt azonban felszállt két ellenőr. Durva hangnemben szólítottak meg. A jegyemet kérték. Mondtam, hogy nincs jegyem, de úgyis leszállok a következő megállóban. Erre teljesen kikeltek magukból. Minősíthetetlen hangnemben közölték, hogy nem szállhatok le, járőrt hívnak és azt ordították, hogy "most megszívod te kis geci, több száz ezret fogsz fizetni". Én ekkor szóltam, hogy márpedig a Móriczon le fogok szállni és mivel közeledett a megálló, elkezdtem készülődni, a táskámat felvenni és indultam volna az ajtó felé, de az egyik elém állt és két kapaszkodót megfogva feltartóztatott, azt mondta, nem mehetek sehová.

128 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek