Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rendőrök a buszon? Fehérváron megcsinálták!

Amióta a blogot csinálom azt hangoztatom, hogy a BKV ellenőrök mellé rendőröket kellene állítani, akik a 21-es, 24-es, 28-as villamosokon és a hasonló járatokon rendet tartanának, megszorongatnák a bliccelők tökét. Székesfehérváron megcsinálták:

Üdv,

igaz a sztori nem BKV vonatkozású, de azért megér egy misét ez is. Ugye gyakran lehet olvasni a blogon a kommentelők megjegyzéseit, hogy ne adjunk ki iratot a kezünkből, csak rendőrnek, az ellenőröknek nincs jogosultsága igazoltatni és társai. A székesfehérvári helyi járatokon elébe mentek ennek a kérdésnek. Néhány napja munkába indultam, és arra lettem figyelmes, hogy a buszt ellepik az egyenruhások! 2 ellenőr és 3 rendőr szállt fel és kezdett bőszen jegyeket- bérleteket ellenőrizni (mármint az ellenőrök nézték a bérleteket, a rendőrök csak néztek szigorú tekintettel). Erre úgy látszik, van erőforrás, ha másra nem is jut.

habba

79 Tovább

Rongálókat fogtak a BKV autóbuszon

A járművezető és az utasok hősiességének köszönhetően rendőrkézen a graffitiző banda tagjai

A tegnapi napon a Móricz Zsigmond körtér irányába közlekedő 33 E jelzésű autóbuszon, az Október huszonharmadika utcai megállónál egy szolgálaton kívüli rendőr arra lett figyelmes, hogy egy négy főből álló banda graffitizik. A rendőr azonnal figyelmeztette a járművezetőt, aki felszólította a fiatalokat, hogy fejezzék be a rongálást. Két fiatal ezt követően rátámadt a vezetőre, aki emiatt könnyű sérülést szenvedett, majd elmenekültek. A másik két fiatalt a busz utasai elfogták, a rendőrök helyszínre érkezéséig és az őrizetbe vételig feltartották. Az autóbuszban keletkezett anyagi kár 20.000 forintra tehető. Az autóbusz vezetőjét Dr. Kocsis István, a BKV Zrt. vezérigazgatója elismerésben részesíti.

162 Tovább

Bilincsben vitték el az ellenőröket

Elkapták, és bilicsnben vitték el a rendőrök azokat az ellenőröket, akik turistákat csaptak be, és zsebre birságoltak, legalábbis erről számolt be az RTL Klub ma esti híradója. Az RTL cikke alapján gyanítom, hogy a blogon néhány napja bemutatott, kínai turistákat bántalmazó, zsebre dolgozó ellenőröket kapták el:

Bilincsben vittek el a rendőrök négy BKV ellenőrt, akiket titokban órákon keresztül figyeltek a fővárosban. Az ellenőrök saját zsebre dolgoztak, főleg külföldieket csaptak be. A turistáknak azt mondták, érvénytelen a jegyük. Utána használt jegyeket adtak el nekik 400 forintért, vagy megbírságolták őket, de erről semmilyen elismervényt nem adtak. Az egyik ellenőr már másodszor bukott le.


Megállóról, megállóra követték a rendőrök a BKV ellenőröket. Titokban több órán keresztül figyelték őket. Amint biztossá vált, hogy saját zsebre dolgoznak, lecsaptak rájuk.

101 Tovább

Ennyit ér a büntetőjog

Van aki semmiből nem tanul. Ilyen W. Nándor is, alias Snik. Mint azt tudjuk, 2008. március 20-án a Fehérvári úton, akkor még ismeretlen okokból kisiklott egy villamos. A BKV-figyelőn publikált képek, és videók alapján, olvasóink segítségével hamar kiderítettük, hogy a villamos nem magától, hanem az sínre helyezett újságkötegtől siklott ki. Hamar megtaláltuk a tetteseket, akik voltak annyira hülyék, hogy a villamos oldalán hagyták "aláírásukat" is, hisz a villamost a kisiklatás után összefirkálták. A firkálók, és kisiklatók között is ott volt Nándor barátunk, akit átadtunk a rendőrségnek. Barátainkat az iskolából rángatták el kihallgatásra. Természetesen akkor országos visszhangja lett az ügynek, a történet és a blog is bekerült az országos médiába.

Úgy tűnik a vér nem válik vízzé. Nándor ismét megjelent a neten, ahol egy friss munkáját mutatta meg az ismerőseinek. Nincs nagy szerencséje, mert egy barátja ismét megosztotta velünk is a képeket, amiket alul ti is megnézhettek.

147 Tovább

BKV: Rendőrkézen a veszélyeztető

Vasárnap este az észak-déli metróvonal (M3) Deák téri állomásán - utasaink közreműködésének köszönhetően - sikerült átadni a biztonsági szolgálatának azt a fiatalkorú elkövetőt, aki az utas- és forgalombiztonságot veszélyeztette azzal, hogy a metrószerelvények között próbált utazni. A biztonsági szolgálat azonnal értesítette az illetékes V. kerületi Rendőrkapitányságot, a fiatalkorú ellen szabálysértési eljárás indult.
 
Társaságunk továbbra is minden hasonló jellegű cselekményt rendkívül balesetveszélyesnek tart, akár a villamos-, vagy metróütközőn, akár a szerelvények között utazik a potyautas. Ráadásul ilyen esetben az elkövető - a saját testi épségén kívül - a megbízható és biztonságos közlekedést is veszélyezteti. A „tujázás” enyhébb esetben szabálysértési eljárásnak, súlyosabb esetben bűncselekménynek minősül.

Sajnos, járművezetőink az ilyen esetek nagy részében tehetetlenek, hiszen a potyautasok pont azt használják ki, hogy tettük a közlekedő jármű visszapillantó tükréből közvetlenül nem észrevehető. Ezért Társaságunk ezúton is köszöni utasaink segítő közbelépését. Mivel valamennyi utasunk számára a biztonságos közösségi közlekedés fenntartása, biztosítása Társaságunk legfontosabb feladata, ezért utasainkat a jövőben is arra kérjük, hogy hasonló eset észlelése esetén közvetlenül a járművezetőt értesítsék, hogy még idejében megelőzhető legyen a baleset.
 
2008. november 11.
 
Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság

38 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek