Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hiába az ellenőrzés, még mindig bicikliznek a Margit hídon

Körülbelül 3 hete írtam a Margit hídon a gyalogosok között száguldozó, azokat lecsengető biciklisekről. Mit ad Isten, a poszt publikálása után pár nappal bekövetkezett az, amit megjósoltunk, így ismét elő kell venni a témát. Lássuk mi történt: Bár, a KRESZ bicikli közlekedhet a járdán, arra kérték az arra járókat, hogy kerékpárjukat tolják a hídon, mert kevés a hely és könnyen elüthetnek valakit. A biciklisek ezt kikérték maguknak, a KRESZ-re hivatkoztak (ami a piros lámpán való áthajtásnál természetesen már nem létezik), száguldoztak tovább. (Nagy tisztelet annak a pár kivételnek, aki tolta a biciklit). Egy őrült kerékpáros elsodort egy 4 éves kislányt a járdán még 6-án, aki könnyebb sérüléseket szenvedett. KRESZ ide vagy oda, a rendőrség bekeményített, már csak tolni lehet a kerékpárokat. Elvileg. Tegnap ellátogattam ismét a Margit hídra, nézzük képekben mi változott.

Két rendőr figyelte a rendet a budai oldalon. Vagyis figyelte volna, ha nem telefonálgatnak. A biciklisek így elhajtottak mellettük a járdán, kevesen voltak azok, akik maguktól leszálltak:

73 Tovább

A rendőrséget nem érdekli a bérlethamisítás

Végre elkaphattak volna egy bérlethamisítót, aki a Március 15. téren turistáknak adott el "újrahasznosított" bérletet, de az utasok hiába hívták a rendőrséget, nem mentek ki, mondván "ez nem ügy", ha akarnak valamit sétáljanak be ők, és tegyenek feljenetést:

Kedves BKV-figyelő!

Rendszeresen utazom BKV-val és olvasom a blogodat. Tegnap ami történt az inkább a BKV alkalmazottait dicséri és a rendőrséget marasztalja el. Tudom ez ritka de 3-an láttuk és megtörtént. Kb. 16 óra körül 3 külföldi szeretett volna a Metróba lemenni a Batthyány téren. De kiderült, hogy az egyikük bérlete hamis, vagyis újrahasznosított.

126 Tovább

A rendőrség nyomoz a BKV-nál

Hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt megkezdte a nyomozást a BKV-s végkielégítés ügyében a rendőrség - mondta Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Megkezdődött a tanúk kihallgatása és az információgyűjtés a közlekedési vállalatnál hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt - mondta a sajtóügyeletes, aki további részleteket nem árult el a nyomozás állásáról.

Az ügyben a feljelentés érkezett a Fővárosi Főügyészséghez, amely elrendelte a nyomozást hűtlen kezelés megalapozott gyanúja miatt. A főügyészség a Budapesti Rendőr-főkapitányságot bízta meg a nyomozással.

34 Tovább

Megszívatta a civil ruhás rendőr a bliccelőket

Még jó, hogy volt civil ruhás rendőr a buszon -mondja olvasónk. Két fiatalt szeretett volna megbüntetni az ellenőr, de semmilyen irat nem volt náluk, mondták is, hogy "hívjon rendőrt" ha akar valamit. Ezt látva a rendőr odalépett, és egyből előkerültek az iratok. A bliccelő srác még akkor is a jogaival volt elfoglalva:

Kedves BKV-figyelő!

A minap a 20E járattal utaztam. A Hősök terénél felszállt 3 ellenőr a buszra, és azon a részen, ahol én ültem, rögtön kiderült, hogy 5 emberből 3(!)-nak nincs jegye. Egy fiatal srác és a barátnője rögtön kezdtek élni a jogaikkal, hogy márpedig náluk nincsen személyi, hívjanak rendőrt, de ők a következő megállóban úgyis leszállnak (ergó lehetetlen megbüntetni őket). Az ellenőr semmit nem tudott kezdeni velük. Szerencsére a busz egyik utasa egy civil ruhás rendőr volt, aki gyorsan előkapta a jelvényét, és akkor (micsoda meglepő) persze előkerültek az igazolványok és jöhettek a csekkek.

221 Tovább

Lerugdosták az éjszakai buszról

Olvasónk több utastársával együtt hiába próbálta megakadályozni, hogy egy utast a 907-es busz biztonsági őrei lerugdossanak az éjszakai buszról a Döbrentei térnél, az utas repült. Perceken át próbálták hívni a rendőrséget, de senki sem vette fel a telefont, fontosabb dolguk volt. Vajon mit tett az utas, hogy lerugdosták a buszról? Részeg volt? Balhézott? Nem volt jegye?

Tisztelt Szerkesztőség!

Elkeserítő dolgok szemtanúja voltam péntek éjszaka hajnali fél egy és egy között az éjszakai 907-es buszon. Az "ellenőröknek" nevezett zöld kukásruhába öltözött állatok brutálisan lerugdostak egy fiatalembert a Döbrentei téren a buszról. Néhány alkalmi és a brutalizmussal párosuló igazságtalanságot nem tűrő fiatallal próbáltam megakadályozni az ellenőrök akcióját- sajnos, sikertelenül. A rendőrség a Móriczig nem volt hajlandó felvenni a telefont,sem utána, az ellenőrök nem szálltak le, minket pedig sokfelé sodort a szél. A sértett hosszú, szőke hajú volt, remélem, ő sem hagyja szó nélkül az esetet, valamint abban is bizakodom, hogy a többi szemtanú is - ha erre lehetőség lesz - az ügy mellé áll. 

Köszönettel: Koós Levente

103 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek