Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tájékoztatás


A képet szarajevo töltötte fel az Indafotóra. Köszönjük neki.
40 Tovább

Ismét a turisták és a látássérültek ellen

Elnémulnak a BKV járművei a közeljövőben. Na, nem csendes motort tesznek bele, és a villamospályákat sem újítják fel, csak az utastájékoztató rendszert amortizálják le.

Aki nem bedugott füllel és nem zenét hallgatva utazik a buszokon, villamosokon, az már bizonyára észrevette, hogy egyre több járművön nem mondják be az átszállási lehetőségeket, az adott megállóban szintén megálló egyéb járműveket. A BKV elvileg az utasoknak kedveskedik ezzel a lépéssel, mert sokakat zavar a másodpercekig tartó beszéd.

„A teljes megszüntetést nem tartom jónak. A járművek többségén igen monoton hangú, irritáló nő beszél, szerintem ebből volt elegük az utasoknak, nem a felsorolásból.”

Mondta egy általunk megkérdezett utas a Blaha Lujza téri villamosmegállóban. Sajnos a BKV ezzel a lépésével többeknek keresztbe tesz. Turistáknak, látássérülteknek és vidékieknek egyaránt. A hangos utastájékoztatást nem leamortizálni, hanem fejleszteni kell. A BKV több táblával és wapos menetrenddel segítené az utasokat.

„A döntés amiatt született meg, mert ez egy Európában bevett gyakorlat. A másik oka pedig az volt, hogy ott ahol az átszállási kapcsolatok száma 5-6-7 is lehet, ennek felsorolása akár 20 másodpercet is igénybe vehetett” – nyilatkozta Kiricsi Karola, szóvívő.

BKV-figyelő
89 Tovább

Holnaptól hajózhatunk a Dunán



2008. április 12-én startol a BKV idei első menetrend szerinti hajójárata, erre hívta fel a figyelmem ZBR. Sajnos a BKV oldalán semmilyen tájékoztatást nem találtam (minek is lenne?) ezért közzéteszem a menetrendet(kattints) amit az olvasótól kaptam. Fotó: bkv.hu
33 Tovább

Ők vajon mire várnak?

Sokat szidtuk a BKV-t a hiányos tájékoztatás miatt. Legutóbb a 79-es troli vonalán mutattunk be egy megállót, ahol hiányzott a tájékoztatás. Ezt a BKV napokon belül pótolta.

Van olyan megálló, ahol a tájékoztatás is megvan, jól le van takarva a buszmegálló tábla, de látszólag erre tesznek az utasok. Vajon milyen buszra várnak? Mikor veszik észre, hogy a megálló ideglegesen megszűnt?

34 Tovább

Kreatív tájékoztatás



UPDATE1: Egy másik kreatív
22 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek