Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Rossz volt a lyukasztó, 25 euróra büntették a turistát

"Magyarországon még mindig kommunizmus van!" -kiabált a megbüntetett turisták után egy ellenőr a Deák téren. Olvasónk egy kisebb csoporttal érkezett az országba. A Földalattin szerettek volna utazni, de felszállásnál nem tudták érvényesíteni a jegyüket, mert nem működött a lyukasztó. Mégis felszálltak, mivel semmilyen segítséget nem kaptak. A Deákon 25 eurót vett el tőlük az ellenőr, pedig az utasok nem tehettek arról, hogy rossz volt a lyukasztó. Ráadásul van egy szabály (levél végén megtalálod), hogy a turista nem büntethető, ha van jegye, de azt nem tudta kezelni (mert rossz a lyukasztó, vagy mert nem tudta, hogy kell):

Kedves BKV-figyelő!

Valamikor december 11-e után már írtam egy levelet erre a címre, panaszkodva, hogy külföldi vendégeimmel meglepetten tapasztaltuk, hogy nem működnek a metró vonalak előterében jegykezelő szerkezetek, hogy hosszú ideig tart, amíg az ember lekezel pl. 6 jegyet. Írtam akkor arról is, h az Astoriánál kedvesek voltak az ellenőrök segítettek. Nekik sem ment könnyen a jegykezelés... másutt viszont csak bámulták, hogy mit szenved a szerencsétlen (a helyi viszonyokat nem ismerő) utas.

78 Tovább

Öt eurót csaltak ki a turistától a biztonsági őrök

5 Eurót, azaz közel 1400 forintot kértek el egy turistától a biztonsági őrök a Kőbánya-Kispest metróállomáson. A tájékozatlan külföldi jegyet szeretett volna venni, ezért kért segítséget a biztonsági őröktől, akik segítségnyújtás helyett pénzt kértek tőle:

Kedves BKV-figyelő!

Minap érdekes esetnek lehettem fültanúja a Kőbánya-Kispesti metró hátsó bejáratánál. Munkám miatt minden reggel és este itt kell végig menjek hallottam és láttam már cifrákat de ez az eset különösen felháborított.

A 200E jelzésű buszról leszállva, melyen mindig rengeteg turista érkezik Ferihegyről, szokásomhoz híven baktattam fel a lépcsőn jegyemet szorongatva, hogy majd a 300 milliós végkielégítésekre fittyet hányva én majd lyukasztok. Felérve szembesültem azzal, hogy az egy szem automatánál kígyózik a sor. No, nem baj gondoltam nem sietek, kivárom a sort, ekkor vettem észre, hogy a mögöttem haladó hölgy odaér az biztonsági őrökhöz, akik a szokásos "kedves" modorukkal felszólították a jól ismert kér(d)éssel "Jegyeket, bérleteket!".

87 Tovább

„Ez volt az egyetlen borzasztó élményem Magyarországon”

-Mondta olvasónknak egy turista, akivel ellenőrök kiabáltak a Nyugatinál. A lány napijegyet kért a pénztárban, de vonaljegyet kapott, és azzal utazott a metróban, mondván, az napijegy és kezeléstől számítva 1 napig érvényes. Az ellenőrök lecsaptak rá, elvették az útlevelét és addig nem adták neki vissza míg ki nem fizette a helyszínen a 6 ezer forintos bírságot:

Kedves BKV-figyelő!

Bocs ezért a történetért, de muszáj megosztanom veled. Ma (11. 25.) esett meg, helyszín a Nyugati tér, időpont reggel tíz óra.

A metróból jövök fel, a bejáratnál találkozom egy csapat ellenőrrel, akik már befejezték reggeli strázsájukat, de egy látványosan turista párral valami miatt vesződnek. Megkérdeztem a lányt, hogy tudok-e segíteni. Nagyon kétségbeesetten elmagyarázta, hogy most mondják neki, hogy a jegye nem jó, mert ő ugyan egy napijegyet (24 órás jegyet) kért tegnap, de egy egyszerű metrójegyet kapott. Azt gondolta, a rendszer olyan, mint Bécsben, ahol egyszeri lyukasztással egy napig érvényes a jegy. A csavar persze nem az, hogy a jegye nem volt érvényes, és az ellenőr meg akarta büntetni 6000 ft-ra, mert tulajdonképpen sajnos igaza volt.

154 Tovább

„Elveszik a családomtól a pénzt, a kenyeret!” –kiabálta vörösödő fejjel az ellenőr

Olvasónk próbált meg segíteni annak a két turistának, akik ellenőrrel veszekedtek a Kálvin téren. A külföldiek két napijegyet váltottak az utazáshoz, ám egyikük ezt elhagyta. Mivel tovább akartak utazni az egyik turista szakaszjegyet váltott a metróra, ám egy megállóval véletlenül tovább utazott. Az ellenőr lecsapott rá és meg akarta büntetni, de egy utas a védelmükre sietett. Tolmácsolt, megkérte az ellenőrt, hogy ne büntesse meg őket, de az ellenőr csak szitkozódott és kiabált, valamint azt mondta "Elveszik a családomtól a pénzt, a kenyeret!" -melyből olvasónk arra következtetett, zsebre akart dolgozni. A BKV-nak küldött panasza alant:

Tisztelt BKV!

Rendszeres, mindig fizető, a nagy többséggel ellentétben viszonylag elégedett utas vagyok az Önök által üzemeltetett járműveken. Talán éppen ezért - bár legendák keringenek durvaságukról - az ellenőrökkel soha semmiféle konfliktusom nem volt. Egészen tegnap (október 15.) estig.

Valamikor 22 óra környékén a Kálvin téren a metró peronján felfigyeltem arra, hogy jegyellenőreik erősen tört angolsággal próbálnak megbírságolni két külföldi turistát. Mivel jól beszélek angolul, gondoltam, segítek a helyzet tisztázásában.

112 Tovább

Jegy nélkül beengedték, majd megbüntették a turistákat

Nem találtak se automatát, se nyitva lévő pénztárat a turisták, ezért jegy nélkül engedték utazni őket a földalattin. Minden állomáson leszálltak, de jegyet nem tudtam venni. Később a leszállásnál ellenőrök várták őket, akik lecsaptak rájuk, pont úgy, ahogy néhány nappal később Tony Wheelerre is. Az utas panaszt írt, később visszakapta a pénzt:

A történetem a következő. Július 5-én, vasárnap a Blaha Lujza téri metrókijáratnál két tanácstalan külföldire lettem figyelmes. Megkérdeztem, miben segíthetek, erre elmondták, hogy megbüntették őket, és a panaszkönyvbe szeretnének írni. Az alábbi történetet körmölték a panaszkönyvbe.

"My friend and I tried to purchase tickets using automatic machines at "Széchenyi fürdő" around 16:00. Both machines rejected cash and credit cards. When the controllers had no tickets to give us, the controllers [told] us to get on the train anyway, even though we had no tickets. Then, we tried again the machines at Bajcsy-Zs., and cash and credit did not work, either.

43 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek