Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Undorodnak tőlünk a franciák

Mutant levelén azért nem csodálkozom, mert a napokban több újság és TV is beszámolt arról, hogy a BKV rontja legjobban az országimázst.

Sziasztok!
 
Olvasótok vagyok már egy ideje. Egyébként viédeken éltem,csak 2 éve "élek" itt,fent. Barátaimmal egy fesztiválra indultunk Pécsre, így a 2-es metrót -amit ugyebár felújítottak-vettük igénybe a Déli-Pályaudvarig. A Deák térnél felszállt 3 francia lány. Olyan 22-23 év körüliek lehettek. Kettő leült, de a harmadik állva maradt. leírom a párbeszédet,amit folytattak(igen,beszélek franciául):

- Te nem ülsz le?

-Pff... Nem. Itt minden olyan taszító/undorító(fordítás kérdése). A vonat, a metro,a busz. Minden. Többet nem jövök ide. Budapesten csak kosz van,főleg ezeken(a metróra célzott,de gondolom,az egész BKV-t minősítette).

- A fesztivál sem tetszett?A koncertek?

- Inkább megyek máshová külföldre,de ide nem jövök többet.
 
Ezután a koncertekről beszéltek,meg hogy minden drága volt,stb...Szerintem lassan ébredhetne a BKV-vezetőség, mert ezek az állapotok tarthatatlanok. Főleg,hogy a turistákat is elriasztják.
 
mutant

393 Tovább

Turistákat fenyítenek a Népligeti metróállomáson

Egy kis sztori:

A droidzóna újabb lakója dugta ki okos kis fejecskéjét a Népligetnél. Tegnap, vagyis 4-én hétfőn este fél tíz fele egy 5-6 fős - talán angol - fiatal srác várta a metrót (fejenként 60 kg). Az egyik rálépett arra a bizonyos biztonsági sávra. Igazán galád tett, tényleg. A kis pondró.

Erre a hangosbemondóba egy kellemes női hang csendült fel, mint karácsonykor a csengő, hogy megjött a Jézuska: - Sikerül magadtól is lejönni arról a gumiról vagy lemenjek és segítsek?

Ugye nem magyarok lévén nem értették, hogy mi a stájsz csak röhögtek az ormótlan hangú nőn, aki sipákol. Erre a mellettük ülő úr szólt, hogy a hangosba ezt és ezt mondták, jöjjön már le a srác, mert balesetveszélyes. Srác megértette - külföldieknél az angol szó csodákra képes - és abbahagyta öngyilkos mutatványát. Mindenki boldog lett, madarak röppentek be az alagútba és a világ újra megmenekült. Na de.

Ekkor tűnt fel egy kopasz szimpatikus bácsi és nagyon nagy hast viselő barátja: - Melyik unta meg az életét? Mi?

Bácsi válaszol:

- A srácok nem magyarok, nem értették a hangosbemondót, de szóltam nekik már minden ok. És ekkor történik az, ami miatt a BKVs secusok kurva anyját. De tényleg. Odalép a srác elé a droid a tipikus mivanmivanmivan távolságba, ökölbe szorított kézzel és elkezd vele ordibálni. Mondanom sem kell, hogy nem angolul és nem Kazinczy magaslatokban. Majd, mint, aki végre dugott egy jót két év után hátat fordít és kisétál.

Namármost, nekem tényleg félnem kell a BIZTONSÁGI szolgálatot teljesítő embertől? Attól, aki pont azért kapja a fizetését, hogy semmi, de semmi se történjen, ami kicsit is törvénysértő vagy bármi egyéb. Na ne már.

Másik. Sajna nem tettem panaszt ott helyben mivel este 10 környékén a forgalmi ügyeletes helyén a kopasz bácsi terpeszkedett, na meg egy igen kellemes hölgy társaságában voltam, így nem sikerült kellőképpen felspannolnom magam.

Asszem ennyi. Szumma: kellene vennem egy biciklit vagy egy kocsit.

rrideg

126 Tovább

Elsodorta a turistát, majd továbbhajtott

Cserbenhagyásról többször olvashattatok már a BKV-figyelő oldalain. Ezek közül legdurvább az volt, mikor a trolivezető a balesetben megsérült utashoz odament, és a troli lépcsőjéről kiabált rá.

Tisztelt BKV vezetőség! Tisztelt BKV-figyelő!

A mai napon (2008.07.31.) tapasztalt buszos eset miatt írok. A Várbuszon (egy ideje 10-es buszon) utaztam ma délután a 13-86 sz. járattal. A vezető (nagydarab, kopasz férfi) nagyon vadul hajtott, a Dísz térnél a járda legszélén, az útnak háttal álló turistát majdnem elsodorta, 3-4 cm-en múlott, pedig nagyobb ívben is könnyen be tudott volna állni a megállóba. Ez is meleg helyzet volt, a fiatal kicsit méltatlankodott, de nem történt semmi. Vadul zötyögtünk tovább, majd 16.20-kor a Mátyás templom megálló után a vezető dudált és enyhén lassított, majd arra lettem figyelmes, hogy egy turistát elsodort a tükörrel, aki úgy beütötte a fejét, hogy le kellett guggolnia. A vezető megállt, várt kb. 5 másodpercet, és amikor látta, hogy a turista (fiatal férfi) a fejét fogva feláll és valamit magyaráz, szó nélkül továbbhajtott.

Hogy történhet ez meg a Budapesten, a Várban, az ország egyik leghíresebb turista-látványossága mellett?! Ahol a turisták igenis az úttesten sétálnak és bámészkodnak, ami biztos idegesítő, de hogy lehet elsodorni valakit, majd szó nélkül továbbhajtani? Milyen hírét keltik az országunknak?

Nekem is cselekednem kellett volna, előremenni és a sofőrt leszállítani, hogy megkérdezze, nem kell-e mentőt hívni a turistához, de a döbbenettől csak a Moszkva téren tértem magamhoz.

Kérem az ügy kivizsgálását.

Tanúként – szükség esetén – én és a velem utazó kollégám is rendelkezésre állunk.

Tisztelettel: L. Zs.

66 Tovább

Hülyének nézik az amerikai utasokat

A külföldieket a BKV ellenőr már nem csak lehúzza, hanem hülyének is nézi. Olvasónk amerikai ismerősei hiába lyukasztottak a Keletinél, a gép nem nyomott rá semmit. Az ellenőr szerint a gép műkötött, persze órák múlva már le volt ragasztva.

Amerikai barátaim, Patrick és Ashley először jártak Budapesten július közepén, a Keletiről leszállva jöttek egyből a metróval. Vettek jegyet, bedugták a 21. századi jegykezelő készülékbe, majd mentek tovább. A Deák téren jegyellenőrzéskor félreállították őket, mert a jegyre nem volt nyomtatva semmi. Hiába próbálták magyarázni, hogy ők érvényesítették a jegyet, hiába kértek segítséget a szolgálatban lévő állomásvezetőtől, könnyű és zsíros prédát találtak az ellenőrök, 6000 Ft helyszíni bírság fejenként. Mellé még közölték, hogy örüljenek, hogy csak ennyi, mert a magyaroknak 12 000. Utána még telefonáltattak is a Keletibe, hogy nézzék meg a jegykezelő gépeket, és sikerült is, de a Keletinél azt közölték, minden rendben a jegykezelőkkel. A fiú és a lány 5 hátizsákkal volt megrakva, lövésük nem volt az itteni rendszerről, elég nagy eséllyel kikövetkeztethették volna az ellenőrök, hogy nem akartak csalni, de könnyű prédát nem hagynak veszendőbe ugye, amerikainak meg mint tudjuk úgyis feneketlen a pénztárcája, mint Dagobert bácsinak.

Aznap délután újra jártak a Keletinél, és láss csodát, az általuk korábban használt készülék le volt ragasztva "Nem működik" felirattal.

Köszönjük a BKV semmirekellő, hazug, álszent és primitív dolgozóinak, hogy ez lesz a legmélyebb benyomásuk az országról, amit hazavisznek.
 

68 Tovább
5678910
»

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek