Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit lát először a külföldi? -Utazás a 200E buszon

Mit lát a városból és az itteni tömegközlekedésből egy turista, ha a Ferihegyi repülőtérről a 200E busszal közelíti meg a várost? Olvasónk kipróbálta a 200-as buszt, és azt is megnézte, mi fogadja a turistát, külföldi példákat is ír:

Kedves BKV-figyelő!

Pár napja jöttünk haza egy nagyon kellemes görögországi nyaralásból és hát mit ad Isten rákényszerültünk autó hiányában, hogy igénybe vegyük a BKV 200E járatának kellemesnek igencsak nem mondható szolgáltatását, lévén hogy repülővel jöttünk és Ferihegy 2-ről ezzel lehet eljutni metró közelbe. Lehet hogy mi kényelmesedtünk el Krétán, de úgy gondolom, hogy ha egy görögországi szigeten, ahol bár fokokban tényleg melegebb van, mint Magyarországon, ámbátor a hőérzet jóval kellemesebb ott, mint itthon, akkor legyen már az a minimumok minimuma, hogy egy nemzetközi repülőtérről Budapestre közlekedő járaton van egy nyavajás légkondícionáló. Krétán a legkisebb faluba közlekedő helyijáraton is ez egy alapvető szolgáltatás. Tudom turizmus miatt ott nagyon fontos, na de kérem szépen, hát tán Ferihegyre nem jönnek turisták? Innen mindenki csak elrepül és csak magyarok térnek mindig vissza? Felszállunk a buszra és mindenkiről patakokban csorog a víz, csak azért mert az egyébként szinte vadonatúj Volvo buszon nincs, vagy nem kapcsolja be a sofőr a legkondícionálót? Hát hol élünk mi?

105 Tovább

Turisták tájékoztatása nálunk, és máshol Európában

Amikor a turisták lehúzásáról van szó mindig előkerül 1-2 hozzászóló, aki a hazánkba látogatókat hülyézi le, mert "mielőtt idejött a turista, miért nem tájékozódott az itteni dolgokról". Valószínűleg azért, mert a társaság nem tájékoztat megfelelően. Olvasónk megnézte, hol, milyen információt találnak a turisták és úgy látja, hogy Budapesthez hasonló nagyvárosok közlekedési cégei nagyon szép és használható weblapokat működtetnek. Van olyan, ahol a jegyérvényesítés menetét fényképeken mutatják be, de akad olyan is, ahol kikalkulálhatod, mennyit fogsz költeni, ha megadod mennyit fogsz utazni, és a legolcsóbb jegyeket ajánlják. Van még hová fejlődünk:

Szia!

Na ez hosszú lesz, 3 napi hideg élelem javasolt az olvasáshoz. Olvasgattam a blogon, hogy mennyire "okosak" az emberek (legalábbis velem együtt imádnak okoskodni), és a turisták mennyire ostobák, hogy nem tájékozódnak az utazási feltételekről, mielőtt nekiindulnak a BKV-val való katasztrófa-közlekedésnek. Kicsit összehasonlítottam 1-2 nagyváros közlekedési társaságának honlapját a mi szeretett és közkedvelt válllalatunk honlapjával, és a rajta megtalálható információ-tartalommal. Bevallom, nem voltam túl alapos, van nekem jobb dolgom is, de ez már annyira idegesített, hogy néhányat tanulmányoztam. Bár az igazat megvallva a BKV kicsit elszállt a feltételek taglalásánál, így már az elején nagyon elment a kedvem az olvasástól.

40 Tovább

Korrupt BKV-ellenőrt fogtak a 7-es buszon

A járművön tartózkodó BKV-s főellenőrök arra lettek figyelmesek, hogy a férfi két, kezeletlen jeggyel utazó külföldivel szemben intézkedett, a pótdíjról azonban - szabálytalanul - nem adott elismervényt, a turistáktól kenőpénzt fogadott el.

A két főellenőr figyelte és követte a férfit, majd egyikük a korrupt BKV-dolgozót vonta felelősségre, míg a másik a külföldieket kérdezte a történtekről. A korrupcióra fény derült, a szabálytalanul eljáró ellenőrt a rendőrség őrizetbe vette. A főellenőrök és a külföldiek tanúként vesznek részt az eljárásban.

A BKV a rendőrségi vizsgálat után megteszi a szükséges munkajogi lépéseket.

(MTI - Metropol)

25 Tovább

Megbüntette a BKV a híres útikönyvírót

Nem valószínű, hogy Budapest jó hírét kelti következő útikönyvében Tony Wheeler, a világ egyik legnevesebb útikönyvkiadójának, a Lonely Planet-nek a társalapítója.

Mint arról az író a blogjában beszámol róla, a földalattin elkapták az ellenőrök, és megbüntették annak ellenére, hogy többféle módon is megpróbált előzőleg menetjegyet vásárolni.

Wheeler pénteki blogbejegyzése szerint budapesti utazásának első napján esett egész nap az eső, ezért elhatározták, hogy a földalattival mennek vissza a szállodájukba.

119 Tovább

Megpofozta a turistát az idegbeteg ellenőr

Olvasónk szemtanúja volt annak, hogy a BKV egyik ellenőre üvöltözik, majd megpofoz egy turistát a Ferenciek terén. Az angol srác és barátnője jegyet lyukasztott a 7-esen az ellenőr mégzs cseszekedni kezdett velük. Részletek alant:

Kedves BKV-figyelő!

Szeretném megosztani veletek, hogy minek voltam szemtanúja múlthéten. A Ferenciek terénél lakom. Pénteken délután leugrottam a közeli élelmiszer boltba, hogy ennivalót vegyek magamnak estére. A 7-es buszok megállójába érve láttam, amint egy ellenőr (vékony, körszakállas férfi) egy utassal ordít hangosan, hogy "Fizessé vagy széjjel baszlak!".

216 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek