„Majdnem meghalt valaki a BKV miatt” tárggyal írta olvasónk, Fanni az alább olvasható történetét. Mint az a leveléből kiderül, október 1-jén, szombaton 23 óra körül a 4-6-os villamoson utazott egy ismerősével. A Wesselényi utcánál szálltak le a villamosról, ahol egy lánynak feltehetőleg műszaki hiba miatt beszorult az ujja a záródó ajtók közé. Azt sajnos nem tudjuk, hogy az ajtó a feszegetés miatt romlott-e el, vagy már alapból rossz volt, minden esetre jó példa arra, miért nem futunk a villamos után, és miért nem ugrunk be a záródó ajtók közé:

Kedves BKV-figyelő!

Azért írok, mert tegnap este (10. 01.) sikerült megtapasztalnom, hogy a villamosok mennyire is vannak ellenőrizve és, hogy a vezető mennyire éber.

Este 11 körül a 4-6-os villamoson utaztam az ismerőseimmel. Ilyenkor már javában tele van ellenőrökkel a villamos. Mindegyik ajtónál volt egy. A Wesselényinél szálltunk le. Láttuk, hogy egy lány feszíti az ajtót, de akkor még nem tudtuk miért. Odamentünk segíteni neki és akkor láttuk, hogy beszorult az ujja és próbálja kiszedni.

Próbáltuk kinyitni az ajtót, de nem nyílt. Csak ez az ajtó záródott be, az összes többi nyitva volt, de ez sehogy se akart kinyílni (ennyit az érzékelőkről).

A többi ajtó is bezáródott, és elindult a villamos. A lány sikítva szedte a lábait. Majdnem alácsúszott, de a fiú, aki vele volt az utolsó pillanatban egy hatalmasat rántott a lányon, aki lezuhant a földre. A lány remegve nézte meg az ujjait, de hála istennek semmi baja nem volt, viszont elég nagy hajtincset tépett ki a hajából. Ráadásul külföldi volt.

A BKV hozzá illő módon mutatkozott be.