Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Re: Vakokat csesztetnek az ellenőrök

Tegnap tettünk közzé két képet, BKV ellenőrökről és két vak fiatalról. A képeken az látszott, hogy a fiatalokat nem engedték le a metróba, mert nem volt a szájkosár a kutyájukon. Tegnap este az egyik fiatal, Péter keresett meg, és az alábbi levelet küldte:
Tisztelt olvasók!
 
Mivel a honlap legkevésbé sem vakbarát módon kép alapján enged kommentet hozzáfűzni egy témához, így kérem, hogy ezt az e-mailt tegyétek közzé.
 
Sulyok Péter vagyok, feleségem és én voltunk a 09.19-ei Ferenciek terénél lejátszódott történet szereplői:

a 2004-es Eu rendelkezések alapján (pontos rendeletszámot most nem tudok, de meg fogom keresni), a vakvezető kutyára a szájkosár tömegközlekedési ezközön nem kötelező, ennek tudatában haladtunk a metró felé, amikor a biztonságiőrök feltartóztattak, mondván, nem mehetünk le, mert nincs szájkosár a kutyán. Mondtuk nekik a vonatkozó rendeletet, erre az volt a válasz: 2007.01.01-től Bkv rendelkezés kötelezővé teszi a vakvezető kutyák számára is a szájkosarat. Erre megkérdeztem az őr urat, hogy az állam, vagy a Bkv a nagyobb hatalom? Erre nem kaptam választ, ahogy az alábbi 3 kérdésemre sem:

Mi a szolgálati száma az úrnak, mi a rendelet száma a Bkv-nál, valamint, hogy Ki a rendeletet kibocsátó szerv, hova kell jogharmonizációs panasszal élnem. Ezekre a kérdésekre nem volt hajlandó/képes válaszolni, csak a magájét fújta egyfolytában. A mellettünk felbukkanó úr valóban segítő szándékkal állt a dologhoz, elmondta, hogy ő jogász, pontos rendeletek alapján megpróbálta tudatosítani az őrben, hogy miért is van igazunk, akinek  erre csak az volt a válasza, hogy "én rendőr vagyok", amint a képekről is kiderül, ez nem fedi a valóságot, hiszen egy gazdasági szervezet alkalmazásában álló őr-))).
Az úr végül távozott, s,  kivételes kegyet gyakorolva leengedett bennünket a biztonsági őr, azzal a valóban létező Bkv rendelettel mit sem törődve, hogy a vakvezető kutyával történő metróhasználathoz meg kell állítania egy mozgólépcsőt, hogy le tudjunk jutni, "old meg bazze, ahogy akarod, ha már téget sem lehet szívatni"-))). Végső soron néhány  utastárs segítségével sikerült a mozgólépcsőre  ráemelni/leemelni a kutyákat, mert az természetes az őrök számára, hogy a várandós feleségem majd emelgetni fogja a 35 kilós kutyáját, még a keménycsávók és "úriemberek" nézik. Természetesen mivel szolgálati számot nem tudunk, így az eljárás módja ellen nincs módunk panaszt benyújtani, valamint mivel a rendelet számát sem tudtuk meg, így nem tudunk utánanézni, valóban létezik-e.

Ennyit a BKV ellenőrök képzettségéről, amiről nem feltétlen ők tehetnek. A történet  ennyi volt, most mindenki ítélje meg maga, ahogy szeretné.
Csak még egy hozzászólás: Mivel a kutya folyamatosan mellettem van, a szájkosár használata nem feltétlen indokolt, de kompromisszumképesek vagyunk, ha bárki odajön azzal, hogy "bocs, de féle k a kutyától, jó lenne...", akkor rá fogom tenni.
 
Üdvözlettel : Sulyok Péter
60 Tovább

Amitől ragad a padló

Miki képeiből kiderül, hogy mitől is ragad a padló. Aki esetleg nem látná annak elmondom. A padlón és az ülésen vizelet található! Miki buszvezető, neki szóltak az utasok, hogy csináljon valamit az utassal, mert ez nem állapot! Mindenki maga döntse el, ezek után le ül-e bármelyik járművön is. (Én eldöntöttem)


Nagyításhoz klikk a képre
29 Tovább

Re: Horogkereszt, piros csillag

A fiúnak – aki a pólót hordta – a barátnője küldött képet a pólóról, illetve arról, hogy Magyarországon forgalmaznak különböző ruhára varrható csillagokat is, köztük vörös csillagot is.. Ezek után mindenki jobban el tudja képzelni a helyzetet. Aki esetleg nem olvasta a történetet, az még most tegye meg.

9 Tovább

Horogkereszt, piros csillag

Tisztelt BKV.figyelő.

Ma reggel a Deák téri aluljáróban mentünk lefelé a metróhoz a párommal, miközben mutattuk az érvényes bérletünket az ellenőröknek az egyik ellenőr utánunk kiabált hogy kéne még mellé egy horogkereszt!!! Először nem értettük hogy ez nekünk szól? Már a mozgólépcsőn voltunk így a fejünket fordítottuk vissza és láttuk hogy az ellenőr felénk bólint és a páromra mutat. Így visszamentünk a másik mozgólépcsőn és kérdőre vontuk hogy mit jelent az hogy "kéne még mellé egy horogkereszt". Mire az ellenőr a párom pólójára mutatva azt mondta tudnunk kéne hogy milyen jelvényt!! hord. Nos nem volt rajta jelvény a pólója a következőképpen néz ki egy sima divat póló rajta márka felirattal és öt darab egymás mellett elhelyezkedő ötágú s.piros csillaggal.

Szóval emiatt a póló miatt mondhatni a bkv.ellenőr az érvényes jeggyel utazó páromat lefasisztázta, és persze kommunistázta. Bementünk a forgalmi irodába hogy panaszt tegyünk ők felhívták az illető "főnökét" a párom beszélt vele hogy mi lesz a következménye az ellenőr részéről azt nem tudom. De azt érdekes volt hogy az ellenőr utánunk jött a forgalmi irodába és még ott is fennhangon hangoztatta hogy a pólón a sormintával van problémája. Mikor mondtuk neki hogy ezt majd a főnökével beszélje meg beleröhögött a képünkbe.

Természetesen a vonal túlsó végén az illető elnézést kért és ígérte hogy felelősségre vonják az ellenőrt , de én nem hiszem. Úgy látszik a verekedés után a le fasisztázás jön ha valakin az ellenőr szerint nem megfelelő póló van. Felháborítónak tartom hogy ilyen embereket alkalmaznak. És érdekes hogy megmerik ezt tenni hogy halál lazán beszólnak az utasoknak!

Üdvözlettel: Krivánszki Ildikó, egy utas.
97 Tovább

Kéregetés, Stop!

Kedves Figyelő!

Ma egy nagyon kellemes élményben volt részem a hármas metrón :) Az említett vonalon rendszeresen utazók közül nyilván sokan ismerik azt a fiatalasszonyt, aki a csecsemőkort már régen kinőtt gyerekét lóbálva járja végig a kocsikat, természetesen kéregetve. Mindezt eddig zavartalanul tehette, ám ma 18:30 környékén ahogy beszállt a Nyugatinál, a metróvezető hölgy indulása helyett finoman bejelentette, hogy a kéregető hölgy hagyja el a vonatot, mert tilos a kunyerálás.Az első felszólítás nem volt hatásos, így hallhatóan leállította a szerelvényt, és ismét szólt, immáron kilátásba helyezve a biztonságisok értesítését. Természetesen ez hatott :)

Csak így tovább – sokkal kellemesebben utazunk mindannyian, ha nincsenek a kocsiban hajléktalanok, kéregetők.

Üdvözlettel: posy
33 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek