Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

E-mail a BKV-nak

giopapa levelet küldött a BKV-nak. Mi, rendszeres olvasók már tudjuk mi lesz a BKV válasza, kíváncsiak vagytok rá? Tessék: " Köszönjük Társaságunkhoz érkezett, 71-es autóbusz vezetőjével kapcsolatos levelét. Önnek okozott kellemetlenségekért elnézését kérjük. Levele alapján az érintett járművezető figyelmét felhívjuk a szabályok betartására. Köszönjük, hogy időt és energiát szakított arra, hogy levelet írjon nekünk. Cégünk valamennyi járművén kívánunk mindig biztonságos közlekedést."


Tisztelt BKV!
 
Szeretném értesíteni Önöket arról, hogy a BPO-607-es 71-es járatot ma, 11:30-kor is vezető (épp a Katona utcáról fordult ki) buszsofőrük nem ismeri a "mackósajtot" (a KRESZ-ben "ellsőbbség adás kötelező" névvel jelölik, és egy élére állított háromszög).
 
A gyanúperrel azután élek, hogy ma minden problémázás nélkül kifordult elém a kék bálnával, miközben én a főúton haladtam autómmal. A féket két hete újítottuk fel, így némi gumit az aszfalton hagyva végül sikerült a lelassítás, majd miután számonkértem a sofőrtől a manővert (igen, kiabáltam és mutogattam, de borzalmasan idegesít, ha valaki csak azért, mert nagyobb, így közlekedik, BKV, Volán, kamion, BMW X5, engem nem érdekel) csak bájosan mosolygott, lehet észre sem vett kanyarodásakor. Pedig nem is kicsi, ráadásul piros az autóm.
 
Tegyék már meg, hogy elmondják neki, mit is jelent az a tábla, gondolom önöknek sem hiányzik egy Ikarus újrafényezése.
 
Tisztelettel, P. M.
(amúgy BKV felhasználó, és negatív élményei megírását a cég javulásának érdekében tevő budapesti lakos)
12 Tovább

Jegyautomata összefoglaló

Tisztelt blogfentartó!

Pár nappal ezelött fedeztem fel a blogotokat és megtetszettek a felhozott témák és érvek. Sokszor velem is előfordultak kellemetlenségek és az utazás minőséggel kapcsolatos rossz élmények. Egy ilyen kellemetlenséget szeretnék megosztani:

Pár héttel ezelőtt a Deáktéren sz*pkodtunk 22:00h tájban a jegyvásárlással. Mentünk volna kitombolni az éretségi fáradalmait, de a 3mas Metrónál álló ellenőrök és a bezárt jegypénztárak, valamint az egész állomás területén nem működő jegy automaták félórás hátrányba sodortak.

A nem működő jegy automatában "hagyott" pénzt hátra hagyva, úgy döntöttünk, hogy elmeséljük a lent álló "vámpíroknak", hogy ez nem teljesen korrekt amit a cég vezetősége meg enged, hogy a jegyvásárlásra kihelyezett automaták egyike sem működik viszont lent pedig ellenőriznek.

Válasz erre:

-Bocsánat, de ez nem az én hatásköröm, és különben is miért nem készültek fel az utazásra korábban? -Mikor kellett volna felkészülnöm? -Hát az utazás megkezdése elött-válaszolta az ellenőr teljes nyugodtsággal -Igen, értem, de ez a "felkészülés" megtörtént volna, ha az automaták-akár egyike is-működtek volna! -hát akkor készüljön föl máskor precízebben és komolyabban!!!-ekkor volt az a pont amikor már nagyon elhúztam volna célom felé és már mindenféle dolog kavargott a fejembe. -Hogy készüljek föl? Melegtea, takaró? Elnézést én tudom, hogy ön igazából leszarja és csak a munkáját végzi, de akkor csak annyit osszon meg velem, hogy merre tudnék jegyet venni ilyen tájban? -Nézzen ön már lejött ide és ez már pótdíj köteles min.10000Ft! De működik fent egy forgalmi iroda HA AZ ESETLEG NYITVA VAN MÉG AKKOR OTT lehet venni!

Korrekt volt a fószer, végül is a munkáját végezte. Viszont a nyannyer a forgalminál keményen fellépett és megpróbálta szarba mosni kicsiny magyar méltóságomat. Hasonló szavakkal elmondta ugyan azt amit az ellenőr oda lent, de a stílus ahogy szólt az már tetemrehívó és fölényeskedő volt. Elő adta azt is, hogy az automaták műszaki állapota nem a BKV hibája mert, az üzemeltetésük jogát kiadta egy alvállalkozó cégnek akik karbantartják és kezelik azokat, tehát a közlekedési társaság nem vonható felelőségre.

-Miért nem idejöttek először jegyet váltani?! -Mert nem tudtuk hogy működik ilyen lehetőség. -Hát itt van kiírva...-rámutatott a kólaautomatának tepledő forgalmi iroda aluajtójára amin egy 20x10cm-es retkes matrica "világosította fel" a jónépet, hogy itt bizony jegy és bérlet kapható... -hát ez aztán nagyon figyelem felkeltő... -Uram a túloldalt is van egy-mondta pimasz és alázó fejjel a takarítónőnek látszó iroda vezető, és az ajtó keret másik oldalára mutatott ahol egy kicsit jobban megfakult matrica ugyan azzal a felirattal és ugyan annyira figyelemfelkeltően volt elhelyezve a burkoló lapon... -ennyi? És aki nem ebből az irányból megy a Metró fele?! -Hát...............................................Nem tudom...................megoldja valahogy!

Annyi derült ki számomra, hogy a BKV valamennyit profitál ebből a kommunikációs problémából ami a vállalat és az alvállalkozó között működik...Nem működik->lemegyek, és ha van ellenőr akkor balladás hanglejtésben előadom---persze ha annyira jófej, mint akivel mi találkoztunk akkor működik-->Nincs jegy, levonják a következtetést: visszaeső bliccer->10000HUF zsíros csek->"Köszönjük hogy velünk utaztak. A viszontlátásra"

Velem szerencsére nem ez történt, de nem örültem volna különösebben egy ilyen BKV-s utalványnak! Tanulság: automatából soha mert ezek a mai masinák nem megbízhatóak. Csak a tajparaszt iroda vezetőnél!!!

Bobek3000
17 Tovább

Szívóznak az ellenőrök

Sziasztok!

Az alábbi kedves kis történet tegnap esett meg velem Kőbánya-Kispesten amint a metróban próbáltam bejutni. Tudni kell hogy édesapám meghalt még amikor kisgyerek voltam (most 16 vagyok) így árvaellátásra vagyok jogosult ami mellé jár 1 kis kedvezményes lapocska (Nyugdíjasok Utazási Igazolványa).

Ezzel igényelhetek Nyugdíjas Bérletet illetve Bérletigazolványt. (A jogosultságomat ellenőrzik a bérletpénztárban évente, a lapocska s a személyim felmutatásával) Inkább ezt használom mert 1 évre megkapom s nem kell a matricával vesződni mint a diákigazolvánnynál. A kedves kallerek 99,99%-a felmutatásnál nyugtázza a meglétet és biccent mehetek tovább. Tegnap nem így történt. Felmutatás megtörténik.De.Álljon meg kérem!!!(Magamban kérdezem Veled meg mi a ... van???) Rendes gyerek vagyok megállok neki,kérdezem van vmi probléma?? Igen,adjam már oda neki mert meg szeretné vizsgálni.

Ezen ne múljon tessék.(2008.áprilisig jó mi baj lehet???) Na itt jött a pofáraesés... Hogy én mit hiszek hogy majd nyugdíjas bérlettel rohangálok s azt hiszem hogy átb***hatom őke(de így...) Eszembe sem jut,tájékoztatom hogy tán már ellenőrizték ha megkaphattam meg eddig nem volt gond akkor neki mi a baja??? Na most azonnal fogjam be s ne akadékoskodjak mert az ilyen hamísításért jól megb***nak majd... Mondom nem hiszem mert erre én jogosult vagyok... Mégis hogy vagy jogosult öcsém??? Édesapám meghalt úgy Te szerencsétlen... Kis csönd,kis gondolkodás (talán bevillant neki vmi az oktatásból ha már volt nekik olyan...) Nézz a tőle pár méterre álló kollegájára akik végig hallotta az egészet.

Te tényleg van ilyen???Miért ne lenne engedd már el... Bocsánatot kért,sajnálkozott de leszarom... Nem lehet felkészülni rendesen??? Miért kell szopatni???Legközelebb legyen nálam halotti anyakönyvi kivonat vagy mi ...t akarnak??? Rohadékok.

Üdv: Tomi
18 Tovább

Ellenőrös sztorik

gossip a bliccelők táborába tartozik, de szerencsére nem az olyan bliccelő, aki egy ellenőrzés során még az ellenőrrel kezd el veszekedni. Az ellenőrök rendesek vele és Ő is szeret nekik kedveskedni, ha van szabad 5perce. [gossip, vegyél bérletet:) jobban megéri!]

Sziasztok,

Néhány ellenőrös történetet szeretnék megosztani veletek, amik az elmúlt évek során történtek meg.

Én Azok közé az utasok közé tartozom, aki igen is bliccel, cserébe hajlandó vagyok vállalni a következményeket. Eleinte bérlettel, érvényes diák nélkül utaztam. Egyébként megérte, de egyszer csak elkaptak. Kedves természetű lány vagyok, mosolyogtam a metró ellenőrre, köszöntem, bérletet bemutattam. Mikor azonban rákérdezett a kényes diák- témára, beismertem, hogy ugye az pont nincs. Az ellenőr hölgy elengedett (!) mondván, hogy hetek óta én vagyok az első aki rámosolygott. Aztán diákom lett, de a bérlet maradt el. Szintén a metróban, a készséges hölgy csekk írása közben odasúgta, hogy ha elkérem egy barátomtól a bérletet és azt bemutatom, minden a legnagyobb rendben lesz:) Utolsóként pedig egy ellenőrpáros, akik a késői metrózókat csekkolták a Ferenciek terénél. Korábban értem oda, mint akikre vártam (akik szintén bliccelők). Elkaptak, csekk, aláírás, Ritkán jártak már a metrók, volt időm felmenni és hírtelen ötletből vezérelve vittem nekik két kávét.

El tudjátok képzelni, mennyire megrökönyödtek:) Majd mikor a barátaim megérkeztek, és együtt indultunk a mozgólépcsőhöz, egy mosoly kíséretében tovább engedtek mind a hatunkat.

További sikeres blogolást!

gossip
14 Tovább

Vélemény a Combinóról?

Sziasztok!

Tegnapig azt hittem, hogy a Balázs által említett hugyosüléses sztorit nem lehet überelni. Tegnap azonban rá kellett jönnöm, hogy van ennél durvább is. Barátnőmmel a Margit hídnál szálltunk fel a 6-os villamosra. Kivételesen most nem kellett szardíniás dobozban éreznünk magunkat, még egy szabad helyet is találtunk.

Dumálgattunk, észre sem vettem, hová ülnék le; nagy hévvel le akartam huppanni, ám ekkor a szemben ülő bácsi megfogott. Köpni-nyelni nem tudtam, hogy mit molesztál engem, ám ő gyorsan megmagyarázta. (Gondolatban megbocsátottam neki.) Mutatta, hogy nézzünk csak hátra: hát mit ad Isten, egy kis kupac kaki figyelt az ülés kellős közepén! Álljanak itt tanulságul a képek, hogy igen, ez ma Magyarország, ez ma Budapest. A poén az, hogy az emberek nagy része viccesen fogta fel, főként ez a bácsi, aki minden egyes gyanútlan leülni próbálkozóval eljátszotta ugyanezt, hangoztatván, hogy ha ő nem szól, dobhatta volna ki a ruháját. :)

A Nyugatinál felszálló alsó tagozatos korú gyerekcsapat is jól szórakozott a látványon: találgatták, hogy vajon mogyorós csoki-e, és invitálták távolabb álló társaikat, hogy üljenek csak le, van még szabad hely... Mások arról elmélkedtek, hogy a produktum kutyától, macskától avagy embertől származik-e, és ha az utóbbitól, vajon hogyan sikerült ezt kiviteleznie. A végén már mi is jól szórakoztunk. Főleg akkor, amikor a

Blahán leszálltunk, és nem tudtuk megállni, hogy kívülről ne nézzük végig a
felszálló utasok meglepetését. Mintegy betetőzésképp tanúja voltunk annak a kétségkívül vicces látványnak, amikor egy fiatal pasi leült, és egy másodperc múlva fel is ugrott a székről. Bevallom, nem tudtuk megállni, és kárörvendő kacajjal figyeltük, ahogy szegény elnéző vigyorral vonogatja avállát, hogy hát így járt. Azért ez durva, nem? Mindenesetre felírtuk a kocsi számát (2015), hogy ha esetleg erre szálltok föl, elővigyázatosak legyetek!

Üdv.: G. Bori

43 Tovább

BKV-figyelő

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Utolsó kommentek